Senátor

Senátor https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431629/bmid_senator-tO2-431629.jpg 4 60 27

Tomáš Krása série

< 2. díl

Detektivní příběh o mladém senátorovi, který se začne zajímat o sebevraždu vysokého politika. Dost věcí mu tam totiž nehraje. Netuší, do jak nebezpečné hry se pouští… Tomáš Krása je bývalý policista, který se v prvním dílu s názvem Advokát dostal do křížku s mafiány v řadách advokátů i policistů. Ten střet se štěstím přežil. Teď se věnuje malé advokacii v Kladně. Přichází však nabídka, kterou se po chvíli váhání rozhodne přijmout. A vstupuje do světa politiky. Stává se senátorem. Velmi rychle se ale i tady dostává ke slovu jeho policejní duše. Je konfrontován se starou sebevraždou bývalého ministra. Ta by ale sebevraždou tak úplně být nemusela. Tomáš začne pátrat po tom, jak to před lety bylo. Jenže vysoko postavené politické kruhy mají enormní zájem na tom, aby se tenhle starý případ neotevíral. Pročpak asi? Tomáš odmítne dobře míněnou radu, aby do toho už „neryl“. Pustí se do objasňování dávného zločinu naplno. A tím se i dostává do války s protivníky, proti kterým dosud ještě nestál.... celý text

broskev28
broskev28
19.09.2023 3 z 5

Senátor nebyl o nic méně čtivý nežli Advokát. Neznám advokátské ani senátorské kvality pana Lásky, jeho účinkování na naší politické scéně jsem nemonitorovala. Ale pokud tam dokáže odvádět alespoň podobně kvalitní práci jako při psaní svých knih (předpokládám, že prohřešky proti mateřštině nejdou na jeho účet), přeju mu hodně štěstí a hlavně dlouhou politickou kariéru! Pravda, podobně jako uživatel hanzmb trochu bojuju s cizími rozvědkami a rusofobií, ale téma vybírá autor, já pouze knihu . . .
P.S. I tak bych se přimlouvala za pokračování úspěšně zahájené spisovatelské dráhy; čtenáři naší malé knihovny si V.L. oblíbili.

Artep25
Artep25
10.09.2023 4 z 5

Do první knihy jsem se nezačetla,ale tato se mi líbila. Mělo to spád a docela by mně zajímalo zda to opravdu ve vyšších patrech politiky opravdu chodí. Ale možná to ani nechci vědět možná je skutečnost ještě horší,...


Swissman
Swissman
25.12.2022 5 z 5

Hlavní hrdina knihy Advokát se vrací na scénu. Neztratil nic ze své tvrdohlavosti a důvtipu. A i když už to tu jednou bylo, tak změna prostředí způsobila, že to vůbec nevadí. Dvanáct let od prvního dílu. Doufám, že na třetí díl tak dlouho čekat nebudu ;-)

Trudi806
Trudi806
04.11.2021 5 z 5

Škoda že to víc nenavázalo na předchozí knížku, postava Krásy mi přijde dost zajímavá a najednou takový skok. Ale jinak super, ještě napínavější než předchozí knížka. Co bude dál - Prezident?

ZuzanaZ83
ZuzanaZ83
11.07.2021 4 z 5

Opět zajímavý příběh o vhledu do českého politického prostředí. Tomáš Krása je sice tak trochu něco mezi Kájou Maříkem a Mirkem Dušínem, ale bez kladné hlavní postavy by ten marast nevynikl tak moc. Pokud je 1/3 z příběhu na reálném základě, je to docela děs....

gossipavlina
gossipavlina
28.03.2021 3 z 5

Předchozi kniha o Tomášovi Krásovi se mi líbila víc.
Největší problém jsem měla s přímou řečí.

martin6849
martin6849
16.01.2021 odpad!

Bohužel musím hodnotit stejně jako první díl. Jedná se o pohádku z alternativní reality, která nemá s tou naší nic moc společného. Hlavní hrdina je klaďas a správňák, že by se Mirek Dušín mohl vedle něj červenat hanbou a všechny postavy jsou strašně ploché. Buď jsou absolutně dobré, absolutně zlé nebo absolutně blbé. A příběh... slabý. Takže palec dolů.

Blahorodi
Blahorodi
02.01.2021 5 z 5

Kniha opět strhující, nechybí ani humor, ani zasvěcené popisy prostředí, prim ale hraje kriminální zápletka a gradující napětí. Dobré mi přijdou i odbočky od hlavního děje, zejména z advokátní praxe. V některých kapitolách jsem zaznamenal celkem dost chyb a překlepů, zde mohl vydavatel odvést lepší práci. Snad jen poslední podkapitola mi přijde možná až zbytečně optimistická... ono jak se to celou dobu drží nepříliš vzdálené od naší reality (spíš prostředím, než lidmi a jejich skutky), tak tohle už je... příliš.

vterinka
vterinka
26.12.2020 4 z 5

Pěkná česká čtivá detektivka.
O politiku se nezajímám a tomuto tématu se vyhýbám, takže se mi politické pasáže četly špatně.
Příběh je hezký a chytlavý a kniha jako taková se mi líbila. Nejvíce mě nadchla postava Tomáše Krásy a také se mi líbili jeho kamarádi.

Dave (dejv)
Dave (dejv)
09.11.2020 4 z 5

Až po politickém začátku to nabralo ten správný spád a nemohl jsem knihu odložit. Mírně mě rušilo vědomí, že autor odkazuje na skutečné funkcionáře a trochu mě to děsilo. Ale jako detektivka je to dobré

alnahu
alnahu
17.10.2020 4 z 5

Tuto knihu jsem vypůjčila manželi a na jeho doporučení jsem ji také přečetla a byla jsem mile překvapena .I když jsme knihu Advokát na kterou tato kniha navazuje nečetli oběma se nám líbila.Příběh Tomáše Krásy -advokáta,který přijme nabídku vstoupit do politiky a stát se senátorem .Ze své pozice začne pátrat po starším případu sebevraždy bývalého ministra a tím rozvíří nelibost ve vyšších kruzích.Politická detektivka ,která se velmi dobře čte.

jarda007
jarda007
27.09.2020 3 z 5

(SPOILER) Tak docteno, hezke, ftipne. Ta rusofobni linka je trochu prehnana, ale ok. Ja rikam ze Rus je novodobej Zid, nekdo se uprdne a hned za to muzou Rusove ????
Kdyby do toho byli zamotany este Cinani a Amici tak by to asi pusobylo verohodnejc ????

jarda007
jarda007
26.09.2020 3 z 5

Zatim sem v polovine je to docela ctive, tezce to zavání rusofobii, ale doufam ze je to jen fikce ????

Joujalicka
Joujalicka
19.09.2020 5 z 5

Před pár lety jsem četl od Václava Lásky Advokáta. Úplně mě kniha strhla. Psaná je čtivě a srozumitelně. Pro mě je bonusem, že se odehrává na našem území v reálném čase. To mám rád.
Ke knize Senátor jsem se dostal při pozvání veřejnosti na zahájení kampaně senátora Lásky na znovuzvolení do senátu za svůj okrsek. Kampaň byla zahájena během kolem Nepomuckého rybníka. Perfetní příležitost pro mě...poznat oblíbeného autora, politika, proběhnout se a nakonec dostat knihu. Donesl jsem si podepsat i dávno přečteného Advokáta.
Senátor mě nezklamal, volně odkazuje na Advokáta, perfektně se čte, je strhující i zábavný. Tenhle způsob psaní knihy ohromně vyhovuje. Chci další knihu...Měl jsem štěstí, že jsem knihu dostal. Zcela jistě bych si jí sám koupil. Doporučuji.

Lily101
Lily101
20.08.2020 5 z 5

Autora neznám(a hledat přes google mi připadalo žinantní), o politiku se spíš nezajímám než naopak.

Kniha se mi moc líbila. Po stránce právní si úplně nejsem jistá jednou skutečností uvedenou v knize(str. 49 odst. 5-soudní rozhodnutí a GDPR ohledně jména klienta? Kniha je vydaná v roce 2020 a i kdyby ji autor psal v roce minulém, tak musel zasechnout o “GDPR”, ne?), což není předmětem hodnocení(neb jistá si nejsem a netuším, jak dohledat).

Na to, že je kniha psána českým autorem, jsem byla nepříjemně překvapena množstvím chyb (tak cca 5, ale v poměrně krátkých sledech za sebou za polovinou knihy)-např. užití slova “potencionální”(asi hodně lidí nezná správný tvar, dokáži pochopit), ale dvakrát za sebou špatně vyskloňovat “datum”(str.224 úplně dole: datum je středního rodu a 225 odst. 2: s hledáním data místo “datumu”) mi už přišlo trochu moc.

nai.ivka
nai.ivka
20.07.2020 5 z 5

Politická detektivka. No můžem alespoň snít, ačkoli v závětří na svou lokajskou šanci čeká nějaký Vendelín Klas.

DavidKeller
DavidKeller
12.07.2020 5 z 5

Zde bez debat davam plnej počet hvězd. Kniha byla moji prvotinou od autora, prvni jsem nečetl ale viděl v tv..Každopadně skvěly český,politický detektivni přiběh, kde autor trochu připominá i zkutečnost, sic pozměněná jmena politiku..prezident Mališ (Miloš) ...extremni pravicak Čechura..(Okamura) na závěr prorusky kandidat Vendelin Klas mě rozsekal uplně nejvic ;) ...proste jmena jina ale ty "držky" se vam vybaví sami...zkrátka jsem si mezi českymi autory vybral dalši "Lásku" ...diky ;)

zdenek7908
zdenek7908
11.07.2020

Kniha navazující na autorovu prvotinu Adovkát (u níž mám pocit, že jsem jí četl nejméně o 5 let dříve, než vyšla...) přináší slušně konstruovaný příběh s autobiografickými detaily zasazený do aktuální současnosti. Přestože jde o detektivku, bavila kniha i mne, neb obsahuje dost prvků spyromů. Obsah nikoho z osob sledujících pozorněji politickou scénu nepřekvapí:/ Řadu politiků lze snadno identifikovat, i když hlavní zápletka, na rozdíl od většiny detailů, je, domnovám se, zcela fiktivním propojením více osudů... Trochu na překážku je nadměrné využívání jmen z fotbalového prostředí (ne, že bych k tomu taky nesklouzával, pokud hledám jména pro cizince...:) a docela mne šokovala fakt nízká úroveň redakční úpravy - překlepy, hrubky a chyby v pádech/tvarech najdu i já:(

Nicméně celkově se kniha určitě řadí k tomu nejlepšímu ze současné české provenience. Přečteno za jediný den:)

rodak
rodak
10.07.2020 5 z 5

Doufám že p. Láska zůstane spisovatelem a bude pokračovat ve psaní.Protože je to skvělé čtení, i když Senátor o maličko slabší než Advokát.

St.Evelin
St.Evelin
22.06.2020 5 z 5

Tomáš Krása, hlavní postava, je bývalý elitní policista. Příběh plynule navazuje na první díl Advokát. Děj nás zavedl na Kladno, kde si Tomáš otevřel advokátní praxi. Poměrně záhy však přichází nabídka, která nejde odmítnout a Tomáš se stává senátorem.
*
Ono se říká "jednou policajt, navždy policajt", takže kromě své praxe a Senátu Tomáš začíná věnovat pozornost i sebevraždě bývalého ministra. Jenomže politika je vysoká hra, se spoustou vlivných lidí, kteří mají moc, peníze a ani o jedno nechtějí přijít. A nikdo jiný si neumí dělat nepřátele jako právě Tomáš Krása ????
*
Za mě opět zajímavý vhled do zákulisí české politiky, který poodhaluje oponu na místech nejvyšších. A z toho, co člověk zahlédne mu dobře není. Pokud vás zajímá zákulisí politické scény, s chutí do toho, ale na vlastní nebezpečí! Na knize je dobře znát, že sám autor má zkušenosti z policie, politiky i advokacie.