Torrnet Torrnet komentáře u knih

☰ menu

Zlé pondělí Zlé pondělí Nicci French

Knížku hodnotím jako celkem slušnou průměrnou detektivku. Sama o sobě je velmi čtivá, takže stránky rychle ubíhají, nicméně některé zápletky a pasáže v ději jsou dosti předvídatelné.

28.10.2020 3 z 5


Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Zajímavá a poutavá kniha, přečetls jsem ji téměř jedním dechem. Velmi se mi líbilo prolínání jednotlivých období života Mikoláška se "současnou" dějovou linkou. To, že se jedná jen o přepis scénáře, není vůbec na škodu, myslím si, že to naopak knize dodává na dynamičnosti.

28.10.2020 5 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Na knížku jsem se dlouho těšila hlavně kvůli atraktivnímu londýnskému prostředí a slibovanému mixu mých dvou oblíbených žánrů fantasy a detektivky. Bohužel přišlo trochu zklamání. Příběh je celkem povrchní a plně nevyužívá svého potenciálu a jistojistě nesplňuje recenzi - co by se stalo, kdyby byl Harry Potter policistou. Nicméně sérii dám ještě šanci v dalších pokračováních.
Knihu jsem také četla pro splnění čtenářské výzvy ( v anglickém originálu s červeným názvem), tak mě i trošku překvapilo, že česká verzi má písmo modré :)

21.03.2020 3 z 5


Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Knížku jsem četla jen s mírným povědomím o filmu, který jsem neviděla, ale zase kdo by neznal slavného Hanibala Lectera. Příběh mě doslova vtáhnul a knihu jsem pomalu nemohla odložit, skvěle napsaný thriller od jiného než severského autora. Vřele doporučuji.

21.03.2020 5 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

O trochu horší než první díl, respektive stoletý stařík. Bohužel je sám stařík upozaděn do pozadí a mnohem větší prostor je věnován dříve vedlejším postavám, svým způsobem mi bylo líto, jak byl Alan neustále okřikován. Nadruhou stranu hodnotím kladně, že se autor snažil zábavnou formou upozornit na současné politické problémy ve světěm vše vystihl celkem dokonale. K pousmání byly zejména ukázky z Ruska mezi Voloďou a Geňou (bohužel v realitě až tak moc úsměvné nejsou.
Dobré oddechové čtení.

18.12.2019 3 z 5


Kungsleden Kungsleden Jan Löffelmann

Pěkně popsané dobrodružství na švédské Kungsleden. Obdivuji autora, že cestu dlouhou 440 km zvládl sedmnáct dní. Rozhodně mě knížka inspirovala k uvažování o absolvování alespoň části cesty.

02.08.2019 4 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Napsané v trošku jiném duchu než série s H.H., a právě díky tomu i osvěžující. Rychlý spád a zajímavé rozuzlení případu.

02.08.2019 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Velmi povedené pokračování ze série. Místy sice nic pro slabé povahy, ale rozhodně stojí za přečtení. Autoři skvěle gradují napětí a nutí čtenáře číst dál a dál.

02.08.2019 5 z 5


Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Oddechová knížka, takové lehké letní čtení. Za mě určitě oceňuji částečné zasazení do hokejového prostředí.

01.08.2018 3 z 5


Jaké je to asi v čudu Jaké je to asi v čudu Zdeněk Svěrák

Velmi pěkná knížka. Oblíbené písničky a krátké povídky, které vždy pohladí na duši. Hrátky s českým jazykem a milý vyprávěcí způsob od pana Svěráka. Za mě určitě pět hvězdiček.

16.07.2018 5 z 5


Leonardův stín Leonardův stín Christopher Grey

K téhle knížce jsem se dostala po dlouhé době, co mi jen stála v knihovně, díky čtenářské výzvě. Po dlouhém pátrání vyhovovala bodu - kniha, která začíná otázkou.
Děj se odehrává kolem slavného obrazu Poslední večeře. Knížka se pěkně čte, i když mohla by být trošku napínavější a mít větší spád. Obsahuje různé historické události a skutečnosti podsunuté nenásilnou formou. Při čtení jsem se nemohla zbavit vzpomínky na seriál Byl jednou jeden vynálezce :)

11.10.2017 3 z 5


Ostrovní zprávy Ostrovní zprávy Annie Proulx

K téhle knížce jsem se dostala tak trošku náhodou díky čtenářské výzvě. Prvních pár kapitol mi moc nesedlo a přišlo mi, že je všechno takové zdlouhavé a v podstatě o ničem. Trvalo dlouho než jsem se do knížky začetla, ale i potom byl příběh takový rozvláčný a bez zápletky. Kladně hodnotím zasazení děje do drsné krajiny Newfoundlandu. Rozhodně se Ostrovní zprávy nestanou knížkou, po které bych znovu šáhla.

17.08.2017 3 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Úžasná a velmi vtipná knížka. Není snad stránka, kde by mě něčím Kostkové z Kostky a jejich služebnictvo nepobavili.

26.07.2017 5 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Skvělá knížka, i když může svou tloušťkou odrazovat, určitě stojí za to si ji přečíst. Čte se sama a je téměř nemožné ji odložit. Po přečtení jsem si pustila i film, který je celkem dobrý, ale za svou předlohou pokulhává.

16.04.2017 5 z 5


Trosečníci z Vlaštovky Trosečníci z Vlaštovky Arthur Ransome

K téhle sérii se můžu pořád vracet. Dobrodružství Amazonek a Vlaštovek se nikdy neomrzí.

18.01.2016 5 z 5