Theressa05 Theressa05 komentáře u knih

☰ menu

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Fuuha, možná jsem od knihy očekávala trošku více, ale i tak se četla moc hezky a bavila mě!

29.03.2023 5 z 5


Ultimátum Ultimátum T. J. Newman

Vždy jsem obdivovala autory, kteří dokážou napsat knihu, která se odehrává během krátkého časového úseku a musím říct, že Ultimátum mě v tomhle vůbec nezklamalo! Napětí jsem se dočkala od začátku až do konce a vždy bylo zajímavé sledovat, jak ještě se příběh z letadla zvrtne. Na druhou stranu některé ze zápletek se daly snadno uhodnout dopředu, což je trošku škoda. Nakonec bych ale vyzdvihla to, že autorka nám poukázala více pohledů než jen ten jeden kapitána Hoffmana! :)

14.02.2023 4 z 5


Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Nevím, kniha mě ani neurazila, ani mě přímo nenadchla. Je to takový průměr, přeci jen si asi o dost raději poslechnu holky v podcastu, než abych ty samé příběhy četla v knize. :)

12.02.2023 3 z 5


Rozkaz zabít Rozkaz zabít James Dashner

Labyrint mě jako knižní série velice uchvátila, ale tenhle první prequel se mi moc nelíbil. Sice nás vezme do úplného počátku (pokud si dobře pamatuji), ale ani k jedné postavě jsem si nevytvořila žádný zvláštní vztah. Na druhou stranu děj ubíhal rychle a to vidím jako plus.

12.02.2023 1 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Námětem celkem originální kniha, která nám vypráví o trošku jiné, neznámé, lásce. Líbilo se mi, že po dlouhé době je to kniha, která se pomalu zaměřuje na vznikající vztah a zároveň je opřená tajemstvím smrti.

12.02.2023 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Petr a Lucie není můj šálek kávy. Při čtení jsem se nedokázala pořádně vcítit ani do jedné z postav a už vůbec ne do jejich lásky, aby mi konec přišel opravdu tragický. Ve finále mi to přišlo jako Romeo & Julie, nešťastná láska co končí tragicky.

12.02.2023 1 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Krysař je jeden z mála příběhů, který bych opravdu silně doporučila si přečíst. Líbí se mi, že autor bral inspiraci v opravdové městské legendě a tímto způsobem ji dotáhnul až téměř k dokonalosti. Jazykově příběh také není náročný a je velice jednoduchý na pochopení. Plus bych určitě povznesla kouzlo symboliky, které ukazuje, že každý si pod tímto příběhem představí trochu něco jiného.

12.02.2023 5 z 5


Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Četla jsem pouze pár povídek, ale i tak můžu říci, že mezitím co nějaké povídky byly opravdu skvostné (ať už opravdu hororové, nebo geniálně vymyšlené), tak naopak některé z nich byly zase trochu slabší. :)

12.02.2023 3 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Musím uznat, že mi chvíli trvalo než jsem se přelouskala přes všechny ty popisy, které mě decentně od čtení odrazovaly. Jsem raději když děj odsýpá o něco málo rychleji, ale to nic nemění na tom, že po dějové stránce je za mě Obraz Doriana Graye velmi originální a neobyčejná knížka! Nad příběhem přemýšlím doteď, ačkoliv je to už nějaký ten pátek, co jsem knihu četla. Upřímně je to podle mě i velmi dobrá volba do maturitního kánonu, jelikož není vůbec těžké příběh číst a pochopit ho. :)

12.02.2023 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Kniha Psí poslání mě velice bavila. Je humorná i citlivá. Toto knize dodává tak nádhernou atmosféru.

01.03.2018 5 z 5