Tess_BooksNerd Tess_BooksNerd komentáře u knih

☰ menu

Shiny Broken Pieces Shiny Broken Pieces Dhonielle Clayton

Zajímavá kniha. Bod za Ich formu. Další bod za vyprávění příběhů z vícero pohledu postav. Kdyby byla kniha sepsána jen z jednoho pohledu, spousta podstatných věcí by chyběla. Ovšem takto je to skvělý, komplexně pojatý příběh plný intrik, naschválů a šikany. Baletní svět není žádný med a o to v knize jde. Neustálý boj tanečnic o pozornost, místo v baletním souboru. Skvělé zpracování.

18.04.2024 4 z 5


Kouzlo elfů Kouzlo elfů Hendrik Lambertus

Tuto knihu jsem si koupil na základě spousty dobrých recenzí. Pro mě bohužel tento příběh není. Kniha mě moc nebavila, i když obsahuje vše, co Radim mezi super věci z žánru fantasy. Orkové, elfové, trpaslíci, magie, kouzelné artefakty. Nezaujal mne styl psaní. Mám raději ICH - formu a to je asi ten problém. Do čtení jsem se musela doslova nutit. Dceři se ovšem příběh líbil.

14.04.2024 3 z 5


Tohle všechno je pravda Tohle všechno je pravda Lygia Day Peñaflor

Tato kniha není pro každého. Já sama jsem očekávala úplně něco jiného. Vlastně bych to asi ani nenazývala knihou. Spíš zpověď? Příběh je sepsaný z různých pohledů hlavních postav a ukázek z knihy, která se těch postav týká. Slavná spisovatelka sepsala román o svých kamarádech. Vlastně jen změnila jména, ale vše co se dělo, bylo skutečné. Hlavní postavou jejího příběhu byl Kluk, který utíkal před minulosti. Na bývalé škole byl iniciátorem sexuálního napadení, odbyl si 9 měsíců v pasťáku a poté přešel na jinou školu. To ovšem svým kamarádkám neřekl. A když si později se Soleil začal něco víc, jen jí řekl název školy. Všechny si mysleli, že to on byl tou obětí. Až později pravda vyšla najevo. Spisovatelka to celé vzala, dala tomu život románu a dokončila příběh tak, že z toho ten "násilník" vyšel šťastně. A právě kvůli té knize toho kluka napadli a skončil v kómatu. Celá parta se rozdělila na dva tábory. V jednom byla Miri, která tvrdě stála za Fatimou (spisovatelkou) a obhajovala ji. V druhém byla Soleil a Penny, které bránily svého kamaráda, i když měl zlou minulost.
Co mě na příběhu doslova vytáčí? Otevřený konec!! Jak to sakra s Jonahem dopadlo? Umřel? Probral se z kómatu? Zůstal v něm dalších X let? To se asi nedozvíme. A to je to, proč dávám knize jen 3 hvězdy. Je to, jako by spisovatel měl myšlenku, u které ale neví, jak ji dokončit a tak se na to vykašle. Chápu, kdyby to celé mělo pokračování. Ale nemá..
Knihu každopádně doporučuji. Není to úplně pro každého ale věřím, že si své čtenáře najde.

11.04.2024 3 z 5


Cesta kolem světa za 80 dní Cesta kolem světa za 80 dní Jules Verne

Poslechnuto jako Audiokniha. Opravdu skvěle namluvené. Příběh je takový, jak ho známe z různých filmových adaptací.

11.04.2024 4 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tohle bylo.. Úžasné. Ne. Fenomenální, dokonalé, naprosto úchvatné. A i když si stále myslím, ze série Acotar je nejlepší, čtvrté křídlo jí slušně šlape na paty. Kniha je plná akce, napětí, tajemství i násilí. To sexuální napětí mezi Violet a Xadenem? Božské. Xaden? Tenhle záporák se mi zavrtal pod kůži. Spisovatelka čtenáře vtáhne do svého světa na akademii, dá nám historii, povstalce, přeživší i hrdiny. A ve finále celý příběh vezme, zmuchlá ho a dá nám nový pohled na skutečnost, která je po celou dobu schovaná. Během posledních stran jsme měla dojem, že mi z toho zjištění praskne hlava. Takovou jízdu jsem dlouho nezažila. Doufám, že druhý díl u nás vyjde co nejdříve.

09.04.2024 5 z 5


Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

Úžasné pokračování série.
Další naprosto boží příběh. Spisovatelka to opět pojala velice vtipně. Buď jsem hltala nebo se řechtala jak smyslů zbavená. Ty dialogy mezi Jackem a Riley? Fenomenální. To jak ho dokázala setřít s takovou grácií, bez sebemenší šance ji to nějak vrátit. I když to nebylo úplně růžové, sledovat cestu těch dvou byla horská jízda. A ten konec? Po dlouhé době jsem si u knihy pobrečela.
Víc takových Českých spisovatelů prosím.

04.04.2024 5 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Kniha mě opravdu příjemně překvapila. České autory moc nečtu. Párkrát jsem to zkusila, a ve většině případů to bylo.. No ne dobré. Ale tento příběh je prostě skvělý. Spisovatelka příběh pojala opravdu bravurně. Spousta dialogů, romantiky, chvilkový milostný trojúhelník, napětí. I když mi občas Liliana lezla na nervy. Příběh z prostředí Rugbyového týmu, fyzioterapie a mezinárodní soutěže. Alex je ze Zélandu, Lili z Anglie. Ona trpí barvoslepostí a krátkozrakostí. On se v určitých ohledech nedokáže správně vyjádřit. Ben je Liliin přítel. I když se poslední půl rok chová jako naprostý blbec. To si Lili uvědomí až s Alexem, který jí ukazuje, že ne všichni muži jsou sebestřední hulváti. I když se do sebe zamilují, takový vztah přeci nemá šanci. On odjede hned, jakmile skončí rugbyové zápasy. Lili by mohla odjet s ním. Nebo by on mohl zůstat v Anglii..

31.03.2024 5 z 5


Nápoj lásky Nápoj lásky Ivana Nováková

Kniha byla... Eeeehm.. fajn..
V prvé řadě bych ráda vyzdvihla fakt, že anotace absolutně nepopisuje příběh. Ema je sice kouzelnice, v neprovozuje seznamku a už vůbec není v područí démona. Ano, umí kouzlit, ano umí nápoj lásky a ano, dokáže vycítit pravou lásku určité osoby. Ten démon který jí údajně drží v područí, je její profesor. Donutil ji se s ním vyspat ale to je celé. Od té doby ji sice pronásleduje, ale není to tak, že by jí něco přikazoval a ona ho musela poslechnout.
Příběh sám o sobě byl v celku dobrý, ale rozhodně toto není kniha, ke které se někdy vrátím. A co už tuplem nedokážu pochopit, proč mají někteří autoři potřebu všude psát miláčku a jiné láskyplné oslovení téměř v každé větě, ve které spolu pár mluví? Docela dost mi to ruší čtení.
Námět na knihu by byl super, jen zpracování mi přišlo krapet nezáživné. Žádná akce, žádné napětí.

30.03.2024 2 z 5


Dračí oči Dračí oči Stephen King

Další, velice zajímavý výtvor pana Kinga. Sice to není můj žánr, ale jeho knihy si vždy svým způsobem užiji. Příběh se z počátku ( i dle anotace), zdá být spíše dětskou pohádkou. Postupně je ale příběh čím dál temnější. Skvěle zpracovaný děj, ostatně jako vždy. Čtenáře to neustále nutí číst dál a dál, aby zjistil, jak to s Petrem, Tomášem i šíleným Flegem dopadne.

25.03.2024 3 z 5


Prudký vzlet Prudký vzlet Bianca Iosivoni

Příběh Hailee a Chase mě oslovil už v prvním díle. Na konci knihy nastal doslovný šok, když do sebe vše zapadlo a Hailee se chtěla zabít. A i když jsem doufala, při čtení prvních pár stránek druhého dílu jsem se tiše modlila, aby to Chase stihl včas. Bylo úžasné sledovat jejich cestu. A i když mě tento díl provázel šílený smutek a strach, že ti dva si sice jsou souzeni osudem, ale nejsou předurčeni spolu zůstat, malý plamínek naděje stále hořel.
Miluji Happyendy. A v této knize se mi dostalo všeho, co od pěkného emocionálního románu očekávám. Jsem až přecitlivělá, co se týče vcítění se do pocitů jiných, ať už skutečných, či smyšlených příběhů. Takže mě už nepřekvapí, když valnou část knihy probulím. A to se přesně tady dělo. Takže pokud od příběhu očekáváte napětí, směsici citů od lásky, strachu, úzkosti, deprese, poznání a vůle jít si za svým snem, směle do toho. V této knize je od všeho přehršel!

23.03.2024 5 z 5


Na neVěčné časy Na neVěčné časy * antologie

Tato kniha je spíše sbírkou menších příběhu, než knihou. V prvé řadě potlesk za tak úžasnou obálku. Skvěle lahodí oku a krásně se vyjímá mezi ostatními. Uvnitř najdeme několik příběhů od různých autorů, více i méně známých. Od bájných démonů po anděli, vrahy, pozoruhodné bytosti s alergii na vše živočišné i rostlinné, osudové lásky. V knize si najde každý to svoje. Najdeme tu různé styly psaní, různé pohledy. Některé se mi líbily více, některé méně, ale rozhodně je to skvělé čtení na nudné večery.

21.03.2024 4 z 5


Kluk napravo Kluk napravo Kate Stewart

Skvělá kniha pro nudné večery. Nechybí humor, spousta dialogů, příběh vyprávěn z pohledů obou hlavních hrdinů. Theo mi přirostl k srdci. Sice se občas, a tedy hlavně u konce chová jako naprostý blb, ale je sladkej. Celkově mě kniha bavila. Pěkná obálka je skvělý bonus.

Celý příběh začíná na párty, kde Theo poznává záhadnou dívku, která mu shodou okolností pozvrací botu, a poté si si navzájem řeknou své trápení. Jenže hned druhý den záhadná dívka už není tak záhadná. A tak se začínají seznamovat, stanou se z nich nejlepší přátelé a tvoří spolu něco úžasného. Nechybí ani chemie. Ale stačí to k tomu, aby spolu zůstali? Laney má slabost pro namachrované borce, což Teddy rozhodně není. Za to jeho spolubydlící je král hříchu.

19.03.2024 5 z 5


Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Takové příběhy jsou důvodem, proč tak moc miluji tento žánr. Zjistila jsem, že poslední dobou jsem četla hlavně romány, občas i horory. Jedna taková kniha mi zabírá třeba 3 nebo 4 dny. A pak sáhnu po něčem takovém, jako právě tato kniha, a během ani ne 48 hodin ji slupnu jako malinu. V takových chvílích pro mě utichá svět, potřeby jako hlad nebo žízeň neexistují. Je tu jen příběh, který mě pohltí všemi způsoby. A takový pocit dokážu mít jen s dokonalou fantasy knihou. A toto byla naprostá dokonalost. Sledovat příběh hlavních postav, od nenávisti k lásce. Od lásky znovu k nenávisti. Zmije a křídla noci je úchvatným příběhem, vybudovaným ve světě krve, lží a nenávisti. A v takovém světě svítí plamínek naděje, maličký plamínek lásky, která by mohla vše změnit.

Mám své šťastné R&R&R. Tři R, zosobňující tři fiktivní muže, kteří si získali mé srdce. Rhysand, Roth, a nyní také Rainh.

16.03.2024 5 z 5


Už nikdy tvá Už nikdy tvá Merit Niemeitz

V prvé řadě musím přiznat, že mě kniha překvapila. Sice tam romantická linka je, ale z knihy si odnáším úplně jiné pocity a dojmy, že ta romantika byla jen velice příjemná vedlejší linka. Za druhé, tato kniha pro mě byla téměř až do konce jedna obrovská frustrace. V jeden moment jsem se cítila tak zoufale zoufalá, až jsem musela knihu odložit a přemýšlet nad svými otázkami, na které jsem zatím stále neznala odpověď. A právě díky tomu pak odhalení pravdy bylo o to více úžasné. Sledovat příběh Avery a Edena bylo něco neskutečného. Oba dva si prožily obrovské trauma, které je poznamenalo. Oba dva stále žili v temnotě. Život ovládal strach. A právě kvůli tomu ubližovalo nejen sami sobě, ale také sobě navzájem i lidem okolo. Bylo úžasné sledovat cestu, na kterou je život zavedl. A to právě na cestu v Mulberry Mansion, kde se také po dvou letech znovu setkali. Oba dva se stále velice milují, ale pokud nedokáží překonat své strachy, nikdy nebudou moci být spolu.

Ano. Ano. Ano. Tento příběh je sám o sobě tak hluboký a tak silný. Věřím, že si z něj každý odnese to své. Protože každý čtenář se na knihu kouká z trochu jiného úhlu pohledu.

13.03.2024 5 z 5


V pádu V pádu Anne Pätzold

Uf, uf a ještě jednou Uff...
Série NXT mě chytla za srdce už při prvním dílu. V tomto mi ho dozajista ukradla celé. Způsob, jakým spisovatelka dokáže přivést pocity k životu je neuvěřitelná. Přesně jsem cítila Ellin strach, naděje i zklamání. Jae-Yongovu frustraci. Melanie vyčerpání a přepracovanost. Tu ohromnou lásku, za kterou stojí bojovat. Klidně proti celému světu stůj co stůj. Už dlouho jsem si žádný román tak neužila. Většinou mě takto pohltí jen fantasy, ale u tohoto dílu nešlo dělat jiné věci. Jen sedět a číst. Klidně až do rána, jen aby člověk zjistil, jak příběh tentokrát skončí. Konec nebyl tak "obří" , co se citů týče. A přesto ve mě vyvolává naději i strach. Zvládne Ella a Jae překonat rozdíly jejich světů, nebo jsou příliš odlišní na to, aby se dali nějakým způsobem spojit? Mají vůbec ti dva šanci být spolu? Nebo je jejich láska už předem odsouzena k záhubě?

11.03.2024 5 z 5


Strmý pád Strmý pád Bianca Iosivoni

Krásná oddechová kniha plná dobrodružství, šílených nápadů, romantiky a špetky tajemna. Příběh mě bavil, vtáhl do knihy a nepustil.

Příběh Hailee začíná bláznivou letní cestou, kterou slíbila své sestře. Slíbila že bude odvážná. A to také dělala. Do Fairwoodu se dostala díky svému kamarádovi Jasperovi, který tam žil a také umřel. A právě tam se setkává s Chasem, Jasperovým nejlepším přítelem. Ty dva k sobě něco přitahuje. A když se Hailee rozbije auto, najednou v tom malinkém městě uvízne na několik týdnů. Díky tomu se více poznává s Chasem a dalšími přáteli, s rodiči jejího nejlepšího kamaráda a s důvodem, proč Jasper zemřel. Postupem času se do Chase zamiluje. I přesto je odhodlaná dodržet slib svému dvojčeti. Jenže to, jaká slova občas vypustí, jak se odmítá bavit o své minulosti i budoucnosti. Konec. Nemůže ve Fairwoodu zůstat. Slíbila sestře, že se znovu setkají. A ona své sliby plní. Jenže nic není tak, jak se na první pohled zdá...

Nutně potřebuji druhý díl. Musím vedety jak to s Hailee nakonec dopadne. Zda ji Chase dokáže najít a zda ti dva mají budoucnost.

09.03.2024 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Poslechnuto jako audiokniha. Toto dílo je zároveň mé druhé setkání s touto spisovatelkou. A opět mě kniha zaujala takovým způsobem, že jsem musela poslouchat každou volnou sekundu. Příběh je napínavý, nenechá čtenáře ani na minutu vydechnout. A když už si člověk říká, že to rozluštil a vše dopadne dobře, PRÁSK!! Všechny vaše úvahy a naděje spisovatelka vezme, rozcupuje na kousky a hodí vám je k nohám jako nějaký nepovedený výkres. Finále vás naprosto odrovná.

Eileen se vydává prozkoumat Ashlougský les. Koupe se v jezírku, dělá krásné fotografie a vydává se nebezpečnou stezkou prozkoumat les. Jenže se nedaří vše, jak by mělo. Najednou se ocitá hluboko v lese a ztrácí cestu zpět. Ztracená, bez zásob, bez signálu nebo spacáku. Neplánovala se v lese zdržovat déle, než pár hodin. Ve tmě je téměř bezmocná. Neustále má pocit, jako by jí něco sledovalo. Slyší divný klapot a když se otočí, sleduje ji jakési monstrum. Při útěku spadne do řeky. V noci nic nevidí, nemá baterku, nemůže zavolat pomoc. Jedinou útěchou jí je fotoaparát a blesk, s kterým si dokáže posvítit a zároveň udělat pár fotografií. Jenže pro Eileen už je pozdě.
Její rodina nahlásí zmizení, ale policie má za to, že je již mrtvá, a tak pátrací akci nevyhlásí. A tak se toho ujme její bratr Chris a kamarádi. S vybavením a skvělým plánem vstupují do lesa. Ani si neuvědomují, že je neustále něco sleduje. Příšera, která nemá slitování. S nadějí v srdcích rozjíždí pátrání po své blízké, které se během okamžiku obrátí na útěk, vlastní přežití a noční můru. Ale nic není tak, jak se na první pohled zdá. Dokáží odhalit tajemství lesa, najít Eileen a zachránit i sebe? To monstrum je silné, nepolapitelné a dost dobře připravené. Je to člověk? Na lidskou bytost je to ovšem moc obrovské a chlupaté. Že by Yeti? Hraje si s nimi pouhá fantazie? Nebo je jen kamarád vylákal na jakousi záchranou výpravu, aby je pak zvráceným způsobem zabil?

Oficiálně jsem se stala fanynkou Darcy Cotes.

07.03.2024 5 z 5


Krása mezi námi Krása mezi námi Cory Anderson

Zajímavý příběh. A velice dobře napsaný. Spisovatelka čtenáře udržuje v napětí po celou dobu. Střídání pohledu různých osob je skvělé, udržuje to čtenáře v obrazu zákoutí děje. Knihu jsem si koupila hlavně proto, že se mi líbila obálka. Upřímně jsem čekala úplně jiný příběh, více romantický. I tak jsem od knihy nemohla odtrhnout oči. Romantická linka tam byla okrajově.
Příběh Jacka a Mattyho mě naprosto uchvátil. Knihu mohu doporučit. Celý děj je do detailu promyšlený, postavy nejsou nijak naivní.

Jack je sedmnáctiletý kluk, který má mladšího bratra. Jejich otec je ve vězení, matka závislá na opiátech. Ta nakonec spáchá sebevraždu a oběsí se v ložnici. Aby Jack udržel sebe i Mattyho naživu, rozhodne se najít kufřík s penězi, které ukradl jeho otec a někam schoval. Tady se Jack začne dostávat mezi okruh lidí, kterým by se měl rozhodně vyhnout. Když za nimi přijde policista Doyle, utíkají z domu.
Ava je dcerou Bardema. Celý život ji učil, aby ji nikdy na ničem nezáleželo. Když si nic nepustí do srdce, nic ji nemůže ublížit. Ava a Jack se poprvé vidí ve škole, kdy ji Jack pomůže a zároveň najde její ztracenou knihu. V motelu nechá Mattyho samotného a jde za Redem, který by měl vědět, kde peníze jsou. A tak se ocitne v lese, kde ho přepadnou muži a mají v plánu ho zabít. Matty nezavolá paní ze sociálky, ale Avu. A tak se jejich cesty spojí. Všichni tři se vydávají na cestu plnou nebezpečí. Jack stále pátrá po penězích, Ava se je snaží držet naživu a malý Matty je správný statečný klučina. Příběh spěje do zdárného konce, kde buď všichni přežijí, nebo se celý svět propadne do nekonečné temnoty.

Ten konec mě trochu mate. Nikde není vysvětleno, zda to byla jen Jackova vzpomínka, sen nebo realita a ti dva se znovu našli. To mi ale nedává trochu smysl, nebo jen spisovatelka zapomněla dodat pár vět pro vysvětlení.

05.03.2024 3 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Poslechnuto jako Audiokniha. A tedy Paaaani. Na hororový žánr moc nejsem ale tohle bylo tak skvěle zpracované. Poslouchala jsem při práci a můžu říct, že jsem se fakt občas dost bála. Jednou mě vystrašil manžel když mě vyzvedával. Na mou obhajobu, mě stačí málo a bojím se. Audiokniha byla skvěle namluvená.
Příběhy o duchách mám ráda. Tady byla navíc i špetka magie, hodný a zlý duch, odvážná hlavní postava i její kocour. Určitě si koupím limitovanou edici, která by měla brzy vyjít a také další díly.

04.03.2024 5 z 5


Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

"Jednota je naše síla, Svár náš pád."

Tato kniha byla ještě lepší, než první díl. Pohádka Lví král je jednou z mých nejoblíbenějších už od dětství, znám každé slovo nazpaměť a spisovatelka tento příběh vzala, s dokonalou grácií překroutila a vytvořila z toho svět, v němž Zjizvený princ zobrazuje všechno, čím byl Scar, jen mnohem mnohem zvrácenějším způsobem. Kniha je plná agrese, erotiky, lží, intrik a násilí. Série mě naprosto uchvátila a doufám, že další díl vyjde co nejdříve.

Jejich vztah byl provázen nenávistí a svárem.
Prvnímu synovi lidé se klaněli,
druhého ovšem se raději stranili.
Starší z těch bratrů měl zdědit korunu, až najde královnu, smí zůstat na trůnu.
Mladší byl divokou povahou znám, životem musel se protloukat sám.
Králova snoubenka nevinně vypadala, s příchodem noci však s temnotou laškovala.
Zapomněla na svůj cíl a hlavu ztratila, tajemství splétala a plány své hatila.
Zásnuby s novým králem pro ni neznamenaly nic, neb její srdce, získal si Zjizvený princ.

02.03.2024 5 z 5