terca-m terca-m komentáře u knih

☰ menu

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Nad hodnocením této knihy pořád tak nějak váhám... Kdyby to šlo, tak bych dala 3 a půl*... Kniha je velmi čtivá, bavila mě, líbily se mi úvahy věda X náboženství a celkově děj knihy. Nicméně časová posloupnost chvílemi dost pokulhává a cca druhá třetina knihy mi začínala připadat jako slátanina a čím víc se kniha blížila ke konci, tak se mi to celé zdálo trošku překombinované...Celkový dojem byl každopádně více kladný než záporný, tak přivřu oči a dám ty 4*, ale jsou hodně škaredé :D Uvidíme jaká bude Šifra, možná ještě dojde ke změně ;-)

11.10.2016 4 z 5


Australský ovčák Australský ovčák Jeanne Joy Hartnagle-Taylor

Opravdová "bible" všech nadšenců pro toto úžásné plemeno. Kniha vás provede celým světem australských ovčáků skutečně od A do Z, obsahuje spoustu zajímavých informací a je doplněná pěknými fotografiemi. Knihu určitě doporučuji a myslím si, že pokud vás aussíci okouzlili, tak by vám tato kniha doma určitě neměla chybět.

03.04.2015 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

" Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější." Není třeba nic dodávat. Knihu určitě doporučuji. Velmi zajímavě a nadčasově zpracovaná kniha.

04.03.2015 5 z 5


Mudrosloví urozeného pána Tyriona z Lannisterů Mudrosloví urozeného pána Tyriona z Lannisterů George R. R. Martin

Tak tohle je hnus velebnosti! :-( Jsem velkej fanda této ságy a Skřet je jedna z mých nejoblíbenějších postav,ale vyrvat jeho hlášky z kontextu,hodit je na papír a chtít za tuhle "knížku" dvě kila mi připadá fakt hloupý.Nejde o nic jinýho než o snahu z lidí vytřískat ještě nějaký prašule.Nicméně obrázky dost dobrý,tak aspoň tu jednu * dám...

17.02.2015 1 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Uf...dočteno.Byla to docela fuška.Nechápu, že tato kniha má tak výborné hodnocení.Všichni o ní básnili, jak je dokonalá, bohužel nemůžu souhlasit.Vůbec mi nesedl autorův styl psaní, všechno popisuje zbytečně moc do hloubky. Přistihla jsem se, že se hodně nudím, několikrát jsem knihu odložila nebo u ní přímo usla. Chvíli jsem se bála, že ji vůbec nedočtu...děj do nějaké 295-té strany v podstatě o ničem...Jediné, co se v příběhu odehrává jsou popisy ekonomických záležitostí, jezení obložených chlebů a pití kafíčka, které nikam nevede.Jakmile jsem se prokousala na tří stou stranu, nastal zvrat, konečně se něco dělo a já text hltala jedním dechem, bohužel mi to nevydrželo dlouho a konec jsem už téměř přeskakovala. Zápletka byla perfektní, jen bych knihu ušetřila zbytečných popisů o ničem, "osekala" bych ji o takových 200 stran a myslím, že by můj dojem z knihy byl mnohem lepší. Každopádně nikoho od čtení této knihy neodrazuji, ať si každý udělá vlastní názor :-) Na další díly se určitě nedočkavě nevrhnu...

24.10.2014 2 z 5


Začátek cesty Začátek cesty D.M. Cornish

Naprosto souhlasím s prvním komentářem.Kniha obsahuje spoustu nových a hlavně neokopírovaných záležitostí,bohužel jsem se při čtení přistihla,že se nudím... I přes zajímavý nápad,mi autorův styl psaní nesedl.

23.07.2013 2 z 5


Ostrov smrti Ostrov smrti Emily Rodda (p)

Super!Tento díl mi vyrazil dech a naprosto mě vtáhl do děje.Moc mě mrzí,že už mi zbývá jen poslední díl Deltory. :-/

02.05.2013 5 z 5


Země stínů Země stínů Emily Rodda (p)

Super! :-) Deltora čtivá jako vždy.Konec jsem úplně hltala...

14.03.2013 5 z 5


Jeskyně strachu Jeskyně strachu Emily Rodda (p)

Po první sérii jsem si říkala,že nechápu o čem chce autorka ještě psát,trošku jsem se bála,že to bude fraška,ale myslím si,že perfektně navázala.Škoda,že ji nikdo nezfilmoval,myslím si,že by to mohl být opravdu zajímavý fantasy seriál.(Mám pocit,že ej podle toho nějaké anime...)No,prostě super! :-) Deltora mě uchvátila,perfektně se čte a vždycky mě tam něco překvapí.

10.03.2013 5 z 5


Bílý Bim Bílý Bim Gavriil Nikolajevič Trojepolskij

Smutně krásné nebo krásně smutné?Tuto knihu jsem jako malá rozečetla několikrát,když věděla jak skončí vždycky jsem toho tak nějak nechala...Nedostala jsem se do knihovny a neměla co číst,tak jsem po ní šáhla a řekla si,že ji konečně dočtu.Dočetla.Opravdu smutný příběh o psí věrnosti.Během knížky mě několikrát mrazilo a bylo mi smutno.Psi miluji a Bimovo utrpení jakoby se stávalo i mým.Jestli máte rádi na konci knihy happy end,zde ho nenajdete.

08.03.2013 4 z 5


Labyrint bestie Labyrint bestie Emily Rodda (p)

Přestože tento díl nebyl nejlepší,mě se líbil,účel odpočinkového čtení splnil.

05.03.2013 5 z 5


Hora děsu Hora děsu Emily Rodda (p)

Zápletka mi přišla o něco méně zajímavá,než v ostatních dílech,ale samozřejmě Deltora je Deltora :-)

05.03.2013 4 z 5


Město krys Město krys Emily Rodda (p)

Tento díl se mi hodně líbil...tak šup,šup na další ;-)

05.03.2013 5 z 5


Poušť zkázy Poušť zkázy Emily Rodda (p)

Poušť zkázy - díl,který mě sem tam nudil.Zápletka mi nepřišla tak zajímavá jako v ostatních dílech.

05.03.2013 4 z 5


Jezero prokletí Jezero prokletí Emily Rodda (p)

Tento díl?Super! :-)

05.03.2013 5 z 5


Lesy Hrůzovlády Lesy Hrůzovlády Emily Rodda (p)

Přestože je Sága Deltora určena pro děti,mě se moc líbí.Zajímavé,odpočinkové fantasy s promyšleným a velmi čtivým dějem.Při troše času se dají stihnout dvě knížky za den.(Celou sérii jsem "zhltla" za chvíli,hned se vrhnu na další) :-)

05.03.2013 5 z 5


Údolí ztracených Údolí ztracených Emily Rodda (p)

Čtivé a bez dlouhých popisů jako vždy.Zápletka byla zajímavá (možná by si opravdu zasloužila trochu více rozepsat).Tento díl bych určitě řadila k těm lepším dílům první série Deltory :-)

05.03.2013 5 z 5


Návrat do Del Návrat do Del Emily Rodda (p)

Přestože je Sága Deltora určena pro děti,mě se moc líbila.Zajímavé,odpočinkové fantasy s promyšleným a velmi čtivým dějem.Při troše času se dají stihnout dvě knížky za den.Poslední díl byl parádní,hned se vrhnu na další sérii :-)

05.03.2013 5 z 5


Hannibal - Zrození Hannibal - Zrození Thomas Harris

Na začátku jsem se trošku nudila.Některé pasáže jsem vnímala jen tak na půl.Čím víc jsem se blížila ke konci knihy,tím víc mě děj "vtahoval". Celkový dojem z knihy - super. :-)

25.02.2013 4 z 5


Záludná síť Záludná síť Helene Tursten

Záludná síť je první kniha od této autorky,kterou jsem četla.Zaujala mě zápletka,obal...Bohužel to není pro mě to "pravé ořechové".Styl,kterým je kniha psaná,mi jaksi nesedl.Často jsem se ztrácela ve jménech postav,někdy bylo použito jméno,jindy pouze příjmení,musela jsem se vracet o několik stran zpět...Závěr knihy mi to však vynahradil. ;-)

21.02.2013 3 z 5