Terander Terander komentáře u knih

☰ menu

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

(SPOILER) Jeden z prvních thrillerů, který jsem četla a jsem nadšená. Čtivá, svižná kniha, která řeší velice současné a důležité téma. Popis psychopata, jeho chovaní, prostředí z jakého vzešel atd. je velice přesný, je vidět, že si autorka dala práci s tím aby tyto skutečnosti vylíčila naprosto reálně. Celý příběh mi hodně připomínal seriál Sedmilhářky (knihy jsem nečetla), takže jsem od začátku tušila jak to celé bude a proto jsem i moc, ráda, že přišel dobrý konec stejně jako v Sedmilhářkách. V reálném životě tyto případy tak často bohužel nedopadnou.

07.11.2023 5 z 5


Deníky ze Severní Koreje Deníky ze Severní Koreje Nina Špitálníková

Autorku Ninu Špitálníkovou pro její práci obdivuji. A moc ráda jsem nakoukla do jejích zápisků z deníků z doby, kdy byla ještě "naivní 23letou holkou". Moc mě to bavilo a jsem ráda, že jsem si mohla přečíst knihu plnou jejích vnitřních myšlenek a pocitů.
Stejně jako Severku, mám Deníky podepsané, z toho mám velkou radost. :-)

30.10.2023 5 z 5


Severka Severka Nina Špitálníková

Kniha, která si navždy získala místo v mojí domácí knihovně. Příběh mě naprosto pohltil a byl natolik autentický, že jsem zapomínala, že to není autobiografie. Velké díky za toto dílo. Četla jsem od Niny Špitálníkové vše a románový styl se mi od ní líbí velice. A že mám knihu s vlastnoručním podpisem autorky je už jen třešnička na dortu. :-)

13.10.2023 5 z 5


Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Knihu jsem si chtěla přečís s očekáváním, zda se dozvím tu "skutečnou" pravdu o životě prince Harryho. Hned z počátku mě zarazilo, kolik barvitých detailů v ní autor popisuje. Říká se, že právě přehnané sdělování detailů značí, že se jedná o lež. Nedokázala jsem to rozpoznat a tak jsem začala na knihu nahlížet jako na smyšlenou beletrii inspirovanou pravdou a tak se mi kniha četla hned lépe, protože je skutečně čtivá. Obsahuje plno věcí, které jsem viděla již předtím v dokumentech a rozhovorech s princem, takže nic nového, překvapivého vlastně nepřišlo. Zároveň je však poutavá, je v ní napětí, zápletka, má spád, četla se mi prostě dobře. Oslovení "Willy" pro prince Williama mě chvílemi rozčilovalo, jako devadesátkové dítě se mi nejednou vybavila kosatka. :-D

27.08.2023 4 z 5


Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Tahle kniha byla bohužel mým utrpením. Nevím, třeba do ní ještě časem "dorostu". A třeba taky ne. Spíš ne. Nevadí. :-D

19.04.2023 2 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Když jsem přemýšlela, která ze sedmi knih je má nejoblíbenější, tak je to tato.

19.04.2023 5 z 5


Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Anne Frank

Jedno z nejlepších děl jaké jsem četla. Kniha se hluboce dotkla mého srdce a vyvolala ve mě řadu emocí. Člověk si přeje aby to dopadlo jinak i když už předem zná konec. Autorka dokázala nadčasově zachytit myšlení a pocity dospívající dívky a dokázala psát s vtipem i s vážností. Je to jedna z knih, která zůstane v mé domácí knihovně.

06.09.2022 5 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Tohle je druhá kniha od autorky, kterou jsem přečetla a prozatím nic dalšího číst nebudu. Nápad pěkný, ale přišlo mi to nedotažené. Škoda. Jako oddechovka na víkend asi jo, ale nic víc.

08.08.2022 3 z 5


Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Taková lepší oddychovka. Je to má první kniha od Markéty Lukáškové a zezačátku jsem byla trochu zklamaná, nemohla jsem se začíst a byla jsem přesvědčená, že nic dalšího od autorky číst nebudu. Názor jsem změnila až někde za polovinou, kdy mě začalo zajímat, jak to celé dopadne. Kniha mě sice nenadchla, ale jako lehká oddychovka je vlastně ideální.

26.07.2022 3 z 5