t-e-r-k-a t-e-r-k-a komentáře u knih

☰ menu

Priatelia, lásky a jedna hrozná potvora Priatelia, lásky a jedna hrozná potvora Matthew Perry

Nejlepsi autobiografie, co jsem cetla. Opravdu velmi uprimne, ale i kdyz konec vyzniva tak optimisticky, bohuzel se happy-end realne nekonal. Bylo mi za nej smutno a uzko cim vsim si prosel.

20.02.2024 5 z 5


ChiRunning ChiRunning Danny Dreyer

Super kniha pro bezce, ktere provazeji ruzna zraneni. Inspirovalo me to k tomu najit si kurz v mem okoli, coz urcite pomuze, protoze pochopit vse jen z knihy muze byt obtiznejsi. Kazdopadne kniha se i velmi dobre cetla.

16.04.2022 5 z 5


Cirkadiánní kód Cirkadiánní kód Satchin Panda

Knihu hodnotim velmi prinosne, jiz pri jejim cteni jsem zacala nektere principy zarazovat do sveho zivota. Jen me trochu mrzi, ze tam neni uvedeno vice tipu pro ty, co funguji na smenny provoz - sice se porad udava, jak je to zdravi skodlive a ze vlastne vsichni jsou pracovnici na smeny, ale pro ty, co si pravdu nemohou dovolit ten luxus spat, jist apod. ve stejny cas, zadna konkretni rada neni.

16.02.2021 5 z 5


Tanec s vlky Tanec s vlky Michael Blake

Úžasná kniha, ostatně jako film, který znám už déle. Četla se jedním dechem a člověka přiměje k zamyšlení - nad chováním "bílého člověka" a silou přírody, která v sobě ukrývá velkou moc. Jen tedy ten konec nebyl příliš veselý.

11.05.2020 5 z 5


151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Ja tu holku miluji! Stejne stara jako ja, super humor, pozitivni a pratelska. Bavila jsem se od zacatku az do konce a hltala kazde slovo. A vse obohacene krasnymi fotkami - jakobyste sli s ni.

25.03.2020 5 z 5


100 nejkratších cest k Tobě aneb příběh duše 100 nejkratších cest k Tobě aneb příběh duše Petr Casanova

Jako celek hodnotím knihu kladně, i když některé pasáže jsou na můj vkus příliš rozvláčné. Ovšem s některými názory autora tak úplně nesouhlasím, popřípadě něco formuluje tak, že si to lze vysvětlit lehce mylně. Každopádně to bylo obohacující čtení, ale už se pravděpodobně ke knize vracet nebudu.

14.02.2019 3 z 5


Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

Velmi ctivou formou podana opravdova moudrost!

04.01.2019 5 z 5


Vánoce nebudou! Vánoce nebudou! John Grisham

Na filmové zpracování se dívám každé Vánoce (někdy i vícekrát), protože je to úžasně vánočně laděná oddychovka :) Letos jsem si konečně přečetla i knižní předlohu a musím říct, že se mi kniha opravdu líbila a až na některé detaily byla filmu dosti podobná. Určitě mohu doporučit pro čtení o vánočním čase :)

06.12.2018 5 z 5


Dalajlamova kočka a síla meditace Dalajlamova kočka a síla meditace David Michie

Precteno temer jednim dechem. Ani posledni dil nezklamal. Chtela bych dalsi! Ve vsech knihach se ukryva opravdova moudrost a pritom je to podane tak ctivym a jednoduchym zpusobem, takze clovek si u knihy odpocine, ale zaroven si z toho muze vzit mnoho k srdci. Cele mysleni buddhismu je mi opravdu blizke.

07.09.2018 5 z 5


Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Druhý díl ze série Dalajlamova kočka se taktéž velmi povedl. Autor umí opravdu hluboké myšlenky podat velmi čtivou formou. Moc se mi právě tento způsob vyprávění líbí!
"Jaký smysl má dělat si starosti? Pokud něco můžete změnit k lepšímu, tak to udělejte. A pokud ne, proč byste se kvůli tomu měli trápit? Nechte to být! Každou minutou, kterou trávíte starostmi, přicházíte o 60 vteřin štěstí. Nedovolte myšlenkám, aby jako zloději ukradly vaši spokojenost."

15.08.2018 5 z 5


The Hound of the Baskervilles / Pes baskervillský (dvojjazyčná kniha) The Hound of the Baskervilles / Pes baskervillský (dvojjazyčná kniha) Arthur Conan Doyle

Pes Baskervillsky je moje srdcovka jiz od detstvi, tak bylo super precist si knihu i v anglictine. Jen, co jsem obcas tak mrkla na protejsi stranu na cesky preklad, tak mi prisel casto takovy "zvlastni".

21.07.2018 4 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Od filmu se kniha v některých částech liší, ale líbí se mi asi stejně jako film :-) Je to poučné čtení, ze kterého jsem si určitě některé věci vzala k srdci!

14.05.2018 5 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Poučné, pozitivní, vtipné a hlavně "lidsky" napsané. A vše doplněné krásnými malbami.

23.03.2018 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Uzasne, stejne jako film. Precteno jednim dechem!

02.03.2018 5 z 5


Stripped: Depeche mode Stripped: Depeche mode Jonathan Miller

Skvělý detailní popis osudů pro mě nejlepší kapely na světě. Bylo by super, kdyby takový popis zahrnoval i posledních 15 let.

03.05.2016 5 z 5


Depeche Mode - Monument Depeche Mode - Monument Dennis Burmeister

Opravdu úžasný kompletní souhrn více než 30 let této úžasné kapely. Velmi jsem ocenila množství fotografií i pasáže o fanklubech a další informace. Každému fanouškovi mohu vřele doporučit!

10.02.2016 5 z 5


Tudorovci III – Buď vůle Tvá Tudorovci III – Buď vůle Tvá Elizabeth Massie

Kniha končí popravou Thomase Cromwela, avšak v seriálu děj pokračuje až do smrti Jindřicha. V knize toho tedy hodně není, což mi tam chybí.

16.06.2015 4 z 5


Temný rytíř povstal Temný rytíř povstal Greg Cox

Pro ty, kterým se líbil film určitě doporučuji.

05.03.2015 5 z 5