ChiRunning

ChiRunning https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145102/chirunning-145102.jpg 4 32 7

Běhání je nádherné, ale přesto se mnoho sportovců na všech výkonnostních úrovních potýká se zraněními kolen, pat, šlach, prstů… Danny Dreyer nabízí vědomou metodu běhání, která staví na uvolnění a soustředění, na správném postoji a jednoduchých technikách procvičování. S pomocí této knihy, která změnila svět běhání jako málokterá jiná, se mohou naučit běhat lépe, tedy s minimem zranění, hobíci, výkonností běžci i triatlonisté všech věkových kategorií. Je to podobné jako jóga, pilates nebo tai ťi. ChiRunning zlepší vás běžecký styl i metodiku tréninku v deseti jednoduchých lekcích. Z namáhavého a usilovného honění se za kilometry se pomocí ChiRunningu stane z běhání meditační cvičení.... celý text

Přidat komentář

t-e-r-k-a
16.04.2022 5 z 5

Super kniha pro bezce, ktere provazeji ruzna zraneni. Inspirovalo me to k tomu najit si kurz v mem okoli, coz urcite pomuze, protoze pochopit vse jen z knihy muze byt obtiznejsi. Kazdopadne kniha se i velmi dobre cetla.

Lucieenka
27.07.2021 5 z 5

Velmi zajímavý pohled na běhání. Některé prvky mi byly blízké a do svého běhu jsem zařadila. Ale aplikovat vše je opravdu těžké. Chtělo by to určitě trenéra. Nicméně si myslím, že tímto stylem běhu si opravdu nezpůsobíte zranění, naopak běh pro vás bude jako znovuzrození.


Ivka82
12.10.2020 5 z 5

Jelikož jsem s běháním začala hrubě po třicítce, je mi velkou inspirací, jak běhat bez velké námahy, přetížení a běhání si opravdu užívat.

hrdlickova_61
02.04.2019 5 z 5

Knížku jsem četla s velkou chutí, i když se pohybuju skoro výhradně na kole, případně na koloběžce, takže vychytávky vytrvalostních běžců by mě asi nemusely nikterak zajímat. Mám ale moc ráda jakékoliv čtení tohohle typu, kdy někdo na něco užitečného přišel a dává to dál. Prostě mě to těší z principu. A také je to dobrý tip pro moje sportovně založené čtenáře v knihovně.

Dax
06.01.2016 4 z 5

Zajímavý úhel pohledu na běh. Nejvíc mi kniha dala v poznání, že opravdu k čemukoliv se dá postavit několika způsoby. Některé zdánlivě obyčejné věci, kterým bych nevěnoval pozornost, jsem zahrnul do běhu a tím si jeho kvalitu podstatně zvýšil. Na druhou stranu musím napsat, že samotná kniha by mi bez pomoci videí z you tube až tolik nepomohla, protože fotografie a popis sami o sobě nestačí. Techniku je třeba vidět.

Paulie
10.05.2015 5 z 5

Knihu rozhodně doporučuji všem, kteří chtějí občas běhat. Technika běhu se učí jen výjimečně (narozdíl od naprosté většiny jiných sportů), ale přesto se velmi hodí ji vylepšovat.

Ačkoliv styl místy pokulhává, přínos knihy je velký.

Anceroh
24.03.2015 5 z 5

Tato kniha je pro mě spíš jako učebnice. Nedá se přečíst najednou. Chce si ji zažít, zkoušet, učit se. Jen bych ji možná poskládala trochu jinak. Občas mi přišlo, že ji čtu od konce na začátek. Ale i tak za ní autorům děkuji.

Štítky knihy

sport běhání, běh příručky sportovní trénink

Autorovy knížky

Danny Dreyer
americká
2013  88%ChiRunning

Kniha ChiRunning je v

Právě čtených6x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce35x
Chystám se číst28x
Chci si koupit7x