Staráknížka Staráknížka komentáře u knih

☰ menu

Polární běsy Polární běsy Greer Macallister

Kniha se byla zajímavá, osobně bych uvítala větší prostor věnovaný samotné výpravě. Jak se dostaly ženy zpět, jak se vedlo ženám, které zůstaly na lodi, proč to všechno utajování .... K některým částem jsem se vracela - měla jsem pocit, že některé věci nechápu.

12.04.2024


Začalo to polibkem Začalo to polibkem Ella Quinn

Už třetí kniha od stejné autorky, je to poklidné čtení, které pobaví, nechá Vás odpočívat a po přečtení nebolí hlava ani duše. Dlouhý dojem nezanechá.

26.02.2024 3 z 5


Ďáblův potok Ďáblův potok Todd Keisling

Kniha se mi nelíbila, nelíbila. Upřímně řečeno, přišla mi dosti děsná. Podle anotací jsem nečekala takový masakr a horor. Některé věci jsem moc dobře nepochopila. Lidská chamtivost, chtivost a lačnost jsou dosti hrozné samy o sobě, ale ve spojení s tou hrůzou v podzemí - pak vznikne peklo.

20.12.2023 2 z 5


Zřícenina na krku a jiné katastrofy Zřícenina na krku a jiné katastrofy Hannah Mary Rothschild

Knihu jsem přečetla, ale moje očekávání bylo trochu jiné - čekala jsem břitký britský humor, ale ztrácela jsem se v postavách. Nepochopila jsem jedno - proč proboha žili v té rozpadající barabizně o špatném jídle, bez topení a teplé vody? Ovšem já za sebou nemám 800 let šlechtické tradice. Ale naše 165 let stará hájovna kde jsme žili 40 let byla nakonec něco lehce podobného - voda, rozvody, topení na odpis. A kupodivu byla na vině také šlechta a restituce, kdy se potomci rodu přeli o majetek a ten zatím chátral a chátral až dochátral. Ale některé část se četla docela dobře.

13.12.2023 3 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Přečetla jsem už řadu knih od této autorky, ale musím říci, že opravdu jsem se bála až teď. Bylo půl jedné v noci, já sama doma a v knize jsem byla před posledním ponorem. Fakt děs. A navíc trpím klaustrofobií. Jen jsem si říkala, snad přežije alespoň někdo, ale moc šancí jsem jim nedávala. Byla to jízda, ale znovu číst nebudu.

02.12.2023 5 z 5


Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Příjemná oddechovka když je vám mizerně. Přečteno během jednoho dne. Městečko je plné osobitých jednotlivců - asi se poohlédnu po předcházejících dílech. Kouzelná babička a všichni členové rodiny reverenda. Měla jsem strach, že Anny zemře, ale vše dopadlo dobře. Hledání správné cesty v životě není jednoduché a vzepřít se přání matky je fakt těžké, ale jednou je nutné začít - třeba prací na benzínce.

01.11.2023


Smrt v labyrintu Smrt v labyrintu Patricia Highsmith

Nebyla jsem schopná knihu dočíst, přišla mi poněkud zmatená a zvláštní. tentokrát jsem neměla šťastnou ruku při výběru.

22.08.2023


Kletba markomanské královny Kletba markomanské královny Naďa Horáková

Moje první kniha od této autorky - řekla bych stručně - přečetla, krátce podumala a zapomněla.

22.08.2023


Vychytralý plán Vychytralý plán Susanna Craig

Romantika vhodná přesně pro horké léto. Hlavní hrdinka je fakt k neuvěření a hrdinný a čestný kapitán Jeremy - to manželství bude jistě plné dobrodružství. Fandím oběma.

22.07.2023


Mrtvola v komíně Mrtvola v komíně Alan Bradley

Moje první kniha s Flavií - sice se podívám po dalších dílech, ale jsem poněkud rozpačitá. Snad až si přečtu předcházející díly, tak lépe pochopím souvislosti.

22.07.2023


Znovuobjevené krásy Čech Znovuobjevené krásy Čech Vojtěch Klimt

Kniha mě opravdu mile překvapila - netušila jsem kolik krásy se v této oblasti skrývá a kolik je zde zapálených lidí, kteří věnují velké úsilí opravě památek. Jen škoda, že do většiny kostelů plných středověké krásy se prostě nedostanete. Možná by církev měla věnovat alespoň minimální část svých peněz na vybudování třeba naučných stezek po církevních památkách - v každé vesnici by se bezpochyby našli ochotní lidé, kteří by kostel zpřístupnili a zajistili výklad. Přečtěte si knihu, prohlédněte fotky a vyražte na výlet. Já už si našla několik tras. Vzhůru na cesty.

10.07.2023


Sedm kamenů Sedm kamenů Alaksej Šein

Protože už nejsem dítě - velmi velmi dlouho - tak mě zvědavost nedala a knihu jsem si přečetla. Tedy spíše způsobem rychločetby. Sci-fi miluji, ale tady nejsem zrovna v euforii. Není špatná, ale já už prostě nejsem dítě.

05.07.2023


Nebezpečné rituály Nebezpečné rituály Alicia Giménez-Bartlett

Upřímně řečeno, inspektorka mi připadala jako parádní cvok a mírně hysterická. Asi bych nechtěla aby se mým případem zabývala právě ona. To její střídání nálad a přístup k podezřelým . Navíc nerozumím těm zvláštním hodnostem u španělské policie- co je to subinspektor ? V mém případě trefa vedla. I to se stává.

21.06.2023


Rudá zem Rudá zem Adam Nevill

Ze začátku celkem zajímavé, ale pak děs a hrůza. Musela jsem knihu odložit a pak jsem se s neochotně vrátila a jen tak postupně dolistovala do konce. Jsem zklamaná - upoutávky zněly celkem zajímavě, ale výsledek neodpovídá.

08.05.2023 1 z 5


Zdráhavý věštec Zdráhavý věštec Keziah Frost

Hezké pohodové čtení, poučila jsem se o vykládání karet. Nikdy není pozdě udělat něco se svým životem. I když si říkám, že v sedmdesáti to už není to co v šedesáti, pořád jsem zvědavá co ještě bude

01.05.2023 5 z 5


Skrýš na konci útesu Skrýš na konci útesu Laura Walden

Přiznám se, že jsem kapitoly z minulosti přeskakovala, poněkud mě nudily. Ostatně děj byl docela dobře odhadnutelný. Jinak se mi kniha docela líbila - občas jsem se na hlavní hrdinku zlobila, že se nedokáže rozhodnout zda Alistera nenávidí, miluje, bylo to jako na houpačce.

01.05.2023 3 z 5


Lepší krev Lepší krev Michael Bennett

Trochu zvláštní kniha - nevěděla jsem jestli mám mstitele odsuzovat či mít pochopení - lze pochopit důvody, ale vraždou se nic nevyřeší. Zajímavé prostředí Nového Zélandu, mnoho informací o maorské kultuře (jen se mi nechtělo stále listovat dozadu, abych pochopila maorské výrazy). Svérázná detektivka maorského původu, rodinné trable. Bylo by zajímavé narazit na další díl s jejími osudy.

15.04.2023 5 z 5


Hrozba ve vlaku na horu čarodějnic Hrozba ve vlaku na horu čarodějnic M. G. Leonard (p)

Určeno sice pro děti, ale bavila jsem se dobře, mám všechny díly a doufám, že se budou líbit i vnučce až trochu povyroste. Hezké kresby a zajímavosti o železnici.

28.03.2023


Svaté kosti Svaté kosti Kathy Reichs

Knihu jsem přečetla, trochu mě překvapila souvislost s Ježíšem. To není obvyklý styl autorky. Jsem fanda do konspiračních knih o Ježíšovi, Máří Magdaléně atd. - tak pro mě celkem nic nového. Chvilkami jsem se poněkud ztrácela ve jménech a souvislostech. Ale jinak dobrý. Do té hrobky bych nevlezla, trpím klaustrofobií a problémy mi dělá i výtah.

28.01.2023 3 z 5


Spirála smrti Spirála smrti Leena Lehtolainen

Žádný zvláštní dojem. Jen jsem měla obavy o život dítěte policistky, když tak strašně vyváděla - honička na stadionu, přelézání zdí atd. Ovšem vrah mě překvapil.

21.01.2023 2 z 5