spookee spookee komentáře u knih

☰ menu

Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 Miloslav Švandrlík

Kopyta a Mňouka jsem jedním dechem četla jako malá holka. A konečně jsou ty moje malé holky dost velké na to, abychom je četly znova :) Návrat to dětství, milý Švandrlíkův humor.

15.09.2023 4 z 5


A pak na mě mrkla A pak na mě mrkla Ilona Komárková

Oproti Králíkovi výrazně slabší počin. Ani to dobrodružství není tolik dobrodružné. Ani děti jí tolik nefandí, zatímco Králíka čteme několikrát do měsíce, na tuto už si ani nevzpomeneme.

15.09.2023 3 z 5


Králík je taky jenom člověk Králík je taky jenom člověk Komára (p)

Pro děti i dospělé skvělá kniha provázející životem jednoho domácího králíka a jeho majitelů. Milá, laskavá, pohladí i rozesmutní na konci. Čteme ji stále dokola a stále ji milujeme jako poprvé. Určitě neuděláte chybu.

15.09.2023 5 z 5


Nerozluční přátelé Nerozluční přátelé Emilia Dziubak

Krásné ilustrace. Nejoblíbenější kniha mých holčiček z "trilogie" Obejmi mě, prosím! (tu zase miluju já!) a Úsměv pro žabku. Dvě zvířátka, která se nikdy nemohou potkat - zajíček a sovička. Přesto se jim to jednou podaří. Moc milá, citlivá, laskavá a krásně ilustrovaná knížka. Doporučujeme!

15.09.2023 4 z 5


Úsměv pro žabku Úsměv pro žabku Emilia Dziubak

Pro děti asi super knížka o maminkovské lásce. Z "trilogie" Obejmi mě, prosím"!, Nerozluční přátelé ale nejslabší knížka. Jako by už jen těžila z dobře nastartované vlny předchozích dvou knih. Neurazí, je milá, ale pokud nemáte ty výše uvedené, sáhněte raději po nich.

15.09.2023 3 z 5


Obejmi mě, prosím Obejmi mě, prosím Przemysław Wechterowicz

Nejlepší z "trilogie". Knížka, která zahřeje, pohladí i trochu pobaví. Ačkoliv naše děti mají nejraději Nerozlučné přátele, tato knížka je daleko lepší. Medvědi se vydají objímat další zvířátka v lese a zlepšit jim tak den. Potkávají různé charaktery (analogie dnešního světa - např. přepracovaný neurotik workoholik). Citlivá knížka o tom, že když se k sobě chováme hezky navzdory naladění protějšku, nemůže to dopadnout jinak než dobře :)

15.09.2023 5 z 5


Teta to plete Teta to plete Ivona Březinová

Zabavna (a tim atraktivni) knizka pro moje holcicky (5 a 6 let), ale i pro me. Vzdycky me prekvapi, jaky detail teta poplete tesime se na pokracovani!

03.09.2022 4 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Knihu jsem poslouchala jako audio při práci. A musím říct, že mě vtáhnout, jako třeba Nesbovky, nedokázala. Pravděpodobně bych ji odložila v průběhu čtení a už se k ní nevrátila... Od chvíle, kdy se rozlouskne, že vizionářka má bratra, máte jasno, kdo je vrahem. Postavy mě až tak nebraly, vlastně jediná zápletka, která mě zajímala, jak to dopadne s malým chlapečkem.

07.10.2015 3 z 5


Jak zabít manžela Jak zabít manžela Kathy Lette

Na základě zdejších nadšených ohlasů, v kombinaci s britským prostředím (a očekávaným humorem), jsem očekávala tedy mnohem, mnohem víc ... tři hvězdy, dočteno z povinnosti a ze zvědavosti, jestli přece jen Rorymu narostou koule správným směrem, ale jinak tak trochu nuda...

26.03.2015 3 z 5


Pandořina skříňka Pandořina skříňka Lauren Slater

Kdo se zajímá o psychologii a nemá nervy/buňky na to číst odborné psychologické studie a výzkumné zprávy, je u této knížky správně. Autorka nejdříve popíše, a to opravdu čtivou formou, princip psychologického experimentu, ve druhé části kapitoly pak přispívá něčím vlastním. Mě se asi nejvíc líbila kapitola, kdy autorka sama šla do zopakování experimentu ŽUCH! (nechci více rozepisovat, spojlery!) Knížka je opravdu čtivá, odbornou správnost by měla zaručovat autorčina profese. Jen mi občas přišly dost nadbytečné až rušivé odbočky do autorčina osobního života.

25.09.2014


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Ačkoliv zde má kniha mnoho nadšených komentářů a nepochybuji o jejích kvalitách, nepodařilo se mi přečíst víc než 30 stran. Rozvleklé povídání, které nikam nevedlo. Třeba se k ní časem vrátím, ze zvědavosti a úcty ke klasikovi, teď asi nebyla vhodná doba.

13.08.2014 2 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Knížka zahřeje, pohladí na duši, povznese nad běžné problémy a pokaždé, když v tichosti domova sakrujete nad tím svým klukem/chlapem/mužem přesvědčí vás o tom, že není nejhůř, protože jste ještě nechovaly slepice :) Krásně napsané, realistické, čtivé

15.07.2014 4 z 5


Stará dáma vaří jed Stará dáma vaří jed Arto Paasilinna

K Paasilinnovi jsem se dostala díky "četbě" audioknihy Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, jelikož jsem u této knihy našla zmínku, že se až přespříliš inspirovala v knize Les mrtvých lišek tohoto autora. A vzhledem k tomu, že v poslední době do vlaku vyhledávám spíše audioknihy než knihy, jsem se poohlédla po Paasilinnovi v mluvené verzi. No, našla jsem Starou dámu. Popravdě jsem očekávala více suchého humoru, celkově více humoru. Jak už tady psali čtenáři přede mnou, není to až tak humoristický román jako spíše lehčí krimi. Ale škodolibě potěší, jak si paní vlastně bezděčně a náhodou se zmetky poradí :)

28.02.2014 3 z 5


Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Ačkoliv jsem vyznavač Nesbových detektivek, kniha pobavila, lehká oddechovka, ÚŽASNÉ KRESBY. Už se těším, až budu mít děti a budu jim číst příběhy Doktora, Bulíka a Lízy.

01.02.2014 4 z 5


Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Bohužel jsem silně ovlivněna barevností Burtonova filmu. Kniha je vedle něj příliš stručná, uspěchaná, strohá, nebarevná. Takže zatímco film má u mě pět hvězdiček s hvězdičkou, knížka tak stěží tři. Ale nechávám si ji v knihovně, až budu mít děti a budu jim po večerech číst o dobrodružství malého Karlíka.

13.01.2014 3 z 5


Sedm slov Sedm slov Chalíl Džibrán

Asi jsem zrovna nebyla v rozpoložení, kdy bych hledala v knize víc než tam opravdu bylo... Poezie pěkná, ale vzpomínky nezanechala.

13.01.2014 2 z 5


Dědečkové Dědečkové Pavel Čech

Náhodně jsem na ni narazila v knihkupectví a zaujata kresbou na čelní straně jsem se začetla. Došla jsem ke knoflíku a dodnes ve mě zůstal smutný pocit. Knihu jsem si (snad) sehnala a těším se na další příběhy. Nádherná kniha!

13.01.2014 5 z 5


Srpen s bejbinkou Srpen s bejbinkou František Nepil

Vtipný, břitký, skvělý začátek, pak se to kapku táhne, ale knížka je krátká a rychle se čte. Jedno pěkné odpoledne na koupališti mě doprovázela.

30.09.2013 4 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Asi jediná knížka, u níž se mi víc líbí filmové zpracování. Ale je to asi tím, že je to moje srdeční záležitost, kterou umím odříkat nazpaměť!

30.09.2013 3 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

pro mě zatím nejlepší Nesbova kniha!

30.09.2013 5 z 5