Nerozluční přátelé

Nerozluční přátelé https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400786/bmid_nerozlucni-pratele-6Od-400786.jpg 5 86 20

Příběh neobyčejného přátelství králíčka a sovičky s půvabnými ilustracemi od autorky Roku v lese. U kořenů starého dubu bydlí králičí rodinka a vysoko v koruně nad nimi hnízdí sovy. V obou rodinách se právě narodilo mláďátko. Ačkoli žijí tak blízko sebe, málokdy se potkají. Když je krásný, slunečný den a Králíček běhá po louce, Sovička tvrdě spí. A jakmile Sovička v odlesku měsíce roztáhne křídla, Králíček sladce usíná. Tak ubíhají dny i noci a Králíček se Sovičkou se nikdy nepotkají. Jenže rodiče jim o tom druhém tolik vyprávějí, až se oba zatouží poznat… Pro děti od tří let. ---- Nádherný příběh plný něhy doplňují krásné ilustrace Emilie Dziubakové. - Blog Knížky od mámy o knize Obejmi mě, prosím Kandidát na nejmilejší zvířátkovou knížku ever. - Ninnulina mama blog o knize Obejmi mě, prosím... celý text

Literatura světová Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Host
Originální název:

Proszę mnie przytulić , 2013


více info...

Přidat komentář

Gaeberys
27.03.2024 4 z 5

Nádherně ilustrovaná kniha (oproti Roku v lese, kde často já přemýšlím, co to má být za zvíře). Krátký příběh o dvou kamarádech, který moje děti milují. Pravda, že by děj mohl být delší a kniha mít i víc stránek (máme ji z knihovny, ovšem kupovat knihy na 8mi minutové čtení za ty peníze bych nechtěla).

spookee
15.09.2023 4 z 5

Krásné ilustrace. Nejoblíbenější kniha mých holčiček z "trilogie" Obejmi mě, prosím! (tu zase miluju já!) a Úsměv pro žabku. Dvě zvířátka, která se nikdy nemohou potkat - zajíček a sovička. Přesto se jim to jednou podaří. Moc milá, citlivá, laskavá a krásně ilustrovaná knížka. Doporučujeme!


Atlantis
04.05.2023 5 z 5

Milá, malá, krásně ilustrovaná knížečka s velmi příjemným poselstvím. Takhle má vypadat čtení pro prcky.

Knihotyna
16.04.2023 5 z 5

Kniha je nádherná po grafické stránce. Ilustrace v odstínech zemitých barev a lesa k příběhu zkrátka sednou :).
Jedná se o krátký příběh dvou rodin, které žijí v dubu. Jenže se nikdy nepotkávají. Jedni totiž žijí ve dne a druzí jsou bdělí v noci. Jenže malá mláďátka najdou způsob, jak se vzájemně poznat a být stále ve spojení :)..

Luciluc
26.12.2022 3 z 5

Knížka čtená dceři. Vánoční dárek. Hodně mě zaujala anotace, proto jsem chtěla mít knihu doma. Musím vyzdvihnout ilustrace Emilie Dziubak, ty jsou moc krásné. Ale příběh samotný mě docela zklamal. Mohl být aspoň dvakrát delší, knihu jsme přečetly tzv. na jeden zátah, i dcera se divila, že už je konec. Je určena pro děti 3+, pro tuto věkovou kategorii mi přišel příběh "zbytečně jednoduchý" a konec takový nijaký. Čekala jsem více.

misssicccka
05.10.2022 5 z 5

Pro mala ditka pred spanim uplne super. Meli jsme pujceno a vratime se k ni.

a304
26.06.2022

(SPOILER) Blíží se dovolené, tak něco pro nejmenší příjde vhod.

aydam
31.05.2022 5 z 5

Nádherný příběh s krásnými ilustracemi.

Litocha
09.09.2020 3 z 5

Ilustrace jsou úchvatné, na příběhu jsem bohužel neskousla ten "nadpřirozený" motiv - většinou nemám (u vážně podávaných příběhů) nelogické nebo fakticky nesprávné události a informace ráda, sama na sobě jsem si ověřila, že z toho může v hlavě vzniknout pěkný zmatek. A jako podobenství mi to pro malinké děti připadá moc složité.

Sirius
29.08.2020 5 z 5

Moje vzdělávání v oboru knihy pro školkový děti začíná. Tohle je jednoduše skvělé, hezké a hřejivé. A moc milé. Byl jednou jeden dub. A tom dubu žijí dvě rodiny - králíčků a soviček. A to dobou dvou přibude mládě. Každý z rodičů vypráví svému dítěti o dítěti souseda... a moc se spolu touží setkat. Jen jedno spí ve dne a druhý v noci... a přesto si k sobě nějak najdou cestu. Tahle knížka je hrozně super. Je krátká, má jednoduchý příběh, který ale skvěle funguje a moc hezky se čte. Řekl bych, že pro mrňata je to naprosto ideální. Nemá moc textu, krátkej příběh a hlavně nádherný ilustrace. Jako čtení před spaním fakt ideál. Tahle knížka se moc povedla. Posílám velký dík do Nakladatelství Host.

muchomurka
24.08.2020 4 z 5

Krásná knížka, boží ilustrace a moc milý příběh. Tuhle si pořídím do knihovny.

TerJac
05.06.2020

Nádherná kniha o přátelství. Moc pěkné, včetně provedení.

bibi.r
26.05.2020 4 z 5

Ilustrace skvělé Emilie Dziubak.
Milý příběh o přátelství pro tříleťáky.

blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Může se přátelit sovička s králíčkem? Jasně, že ano! I přes to, že když sovička spí, tak králíček lítá po lese a když se sovička probouzí, králíček usíná, jsme v Nerozlučných přátelích svědkem velmi výjimečného přátelství. Tohle pasuji na jednu z nejroztomilejších dětských knih vůbec!

TaLu
05.05.2020 5 z 5

Kouzelné ilustrace a text s trochou kouzla. Jak by také ne, vždyť opravdové přátelství dokáže vyčarovat z naprosto obyčejných dnů neobyčejné, a ty těžké proměnit ve dny o něco lehčí. A nemusíme přítele vidět, stačí nám jeho stín, který se stane naší součástí.
První setkání malých přátel s těmi jejich kukadly nemá chybu. Myslím, že i nejmenší pochopí, že pro pravdivé vztahy se vyplatí něco obětovat, a třeba i my starší to v měsíčním svitu znovu uvidíme jasněji.

lumiluvi
07.04.2020 5 z 5

Nádherná kniha s překrásnými ilustracemi, užívám si ji spolu s mladší sestrou ♥ :)

Martica
22.01.2020 5 z 5

Umělecké dílo!

kamibe
13.10.2019 3 z 5

Obrázky jsou tu opravdu hezké, přesto mě kniha nenadchla, neboť mám jednak výhradu k "zázraku" se stíny, a navíc text dělá dojem, že úplněk je snad jen dvakrát v roce.

Varjohukka
18.08.2019 5 z 5

Nádherně ilustrovaná a hrozně milá knížka pro děti o sovičce a králíčkovi, kteří si velice přáli trávit spolu více času.
Dcerka miluje sovy, takže čteme stále dokola.

pista53
11.04.2019 5 z 5

Krásná kniha pro malé děti s nádhernými ilustracemi od autorky knihy Rok v lese.