smudlajs smudlajs komentáře u knih

☰ menu

Žhářka Žhářka Stephen King

Prostě starý dobrý King, příběh který má spád hned od začátku, s postavami se během chvíle sžijete, fandíte jim nebo je naopak nenávidíte. Za mě opravdu dobrá kniha.

16.04.2024 5 z 5


Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

Cože? Tohle mám jako číst? To snad nemůže King myslet vážně! Takhle jsem reagovala po otevření knihy. Jenže King je prostě King Už po první kapitole mě kniha vtáhla a cítila jsem se úplně stejně jako když čtu pětisetstránkový román. Na pár stránkách dokáže vykreslit poutavý příběh se zajímavými postavami. Skvělá jednohubka.

04.03.2024 4 z 5


Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Dějiny lidských průserů aneb Co všechno jsme podělali Tom Phillips

Jedna z knih, kterou by si měl přečíst každý, třeba by pak těch “průserů ubylo. Napsána s nadhledem a jistou dávkou humoru, takže se oproti klasickým literaturám faktu čte skoro sama. Kniha je plná zajímavých informací nad kterými prostě jen kroutíte hlavou.

22.02.2024 5 z 5


Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Opravdu taková příjemná oddychovka. Neurazí, ale zároveň ani moc nenadchne.

06.11.2023 3 z 5


Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky: Zvířátka Pokáčovo básničky pro zvídavé dětičky: Zvířátka Pokáč (p)

Vtipné a milé. Víc bych v tom asi nehledala.

07.08.2023


Poslední úkol pro Gwendy Poslední úkol pro Gwendy Stephen King

Ze všech tří knih mě tahle bavila asi nejvíc. Kingovské charisma se po absenci v druhém díle zase vrátilo a já jsem spokojená. Konec mě trochu překvapil, i když je vlastně úplně logický. Jediné, co mi trochu vadilo, byla předvídatelnost některých situací, třeba té s Borisem. Nevím, jestli je to až tak očividné, nebo už jsem tak moc naladěná na autorovu vlnu, že mi to prostě bylo hned jasné.

02.08.2023 5 z 5


Kouzelné pírko pro Gwendy Kouzelné pírko pro Gwendy Richard T. Chizmar

Jak už tu bylo několikrát zmíněno, není to špatná kniha. Je dobře napsaná, celkem napínavá, ale za mě jí něco (kingovského) chybí.

17.07.2023 4 z 5


Skuteční Peaky Blinders Skuteční Peaky Blinders Carl Chinn

Skvělá faktická kniha o skutečných Peaky Blinderech. Kdo čeká román nebo příběh ve stylu seriálu, tak bude asi zklamán. Naopak se ale třeba dozvíte pravdu o skutečných postavách, které se v seriálu objevily.

28.06.2023 5 z 5


Z Buicku 8 Z Buicku 8 Stephen King

Tuhle knížku jsem vzala poprvé do ruky už před pár lety, ale odložila jsem ji s tím, že mě moc nezaujala. Stejný problém jsem měla i teď podruhé, ale přemohla jsem se a jsem ráda. Začátek mě prostě nijak neuchvátil, ale pak jsem najednou zjistila, že mě kniha pohltila. Je to zajímavý příběh, poutavě psaný, zase něco trochu jiného než na co jsem zvyklá. Chápu, že pro někoho tohle čtení nebude, ale za mě po právu pět hvězd.

09.05.2023 5 z 5


Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek Martínkova čítanka a dvě klubíčka pohádek Eduard Petiška

Moc pěkná kniha, dětem se příběhy moc líbí.

17.03.2023 5 z 5


Sběratel Sběratel John Fowles

Četla jsem na doporučení kamarádky, sama bych si tuhle knihu asi nevybrala. Část z pohledu věznitele byla celkem zajímavá a čtivá, ale část z pohledu vězněné mě moc nebavila. Za mě tam vlastně vůbec nemusela být. Celkově takový průměr.

22.02.2023 3 z 5


Nauč mě mluvit - 500 slov, říkadla, pohádky Nauč mě mluvit - 500 slov, říkadla, pohádky Luboš Huml

Skvělá kniha. Dcera ji má ráda už asi od jednoho roku a naučila se díky ní spoustu slov. Dětem se moc líbí roztomilé ilustrace, jen papírové stránky dost trpí.

27.01.2023 5 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Když se King pustí do něčeho jiného než je horor, tak mě to prostě baví. Příběhem z prostředí nájemných vrahů mě opravdu potěšil. Jasně, není to ten klasický King, kterého dobře známe a milujeme, ale i tak je to výborný příběh a Kingův rukopis je v něm patrný.

17.12.2022 5 z 5


Později Později Stephen King

Málokdy dávám mistrovi jen čtyři hvězdičky, ale tuhle knihu na víc prostě nevidím. Příběh byl dobrý, opravdu mě bavil, námět je taky velice zajímavý, ale od Kinga bych prostě čekala něco víc. Za mě mohl být příběh delší, rozvinutější a klidně i dramatičtější. Kniha se mi líbila, ale určitě nepatří mezi ty nejlepší.

06.10.2022 4 z 5


Za soumraku Za soumraku Stephen King

Některé kousky slabší, jiné naopak perfektní. Celkově mě mistr rozhodně nezklamal.

02.08.2022 4 z 5


Mezi světy Mezi světy Lucie Výborná

Takové pohodové čtení. Občas mi přišlo, že se autorka se svými myšlenkami dost opakuje, ale asi to tak mělo být. Nejvíc mě bavila kapitola o Havaji (škoda, že byla tak krátká), ale to bude tím, že jsem spíš milovník teplého počasí a spousty vody než vysokých hor. Kapitola o Antarktidě byla z celé knihy rozhodně nejzáživnější a autorku obdivuju za to, že se do takového dobrodružství pustila.

03.06.2022 3 z 5


Když teče krev Když teče krev Stephen King

Povídky v podání mistra Kinga jsou prostě top. Telefon pana Harrigana je klasická duchařina. Chuckův život dokážu ocenit až s odstupem času, vlastně je to zajímavý nápad a o Chuckově životě bych se toho klidně ráda dozvěděla více. Když teče krev je podle mě nejlepší, ale možná je to tím, že jsem stejně jako sám autor, velkým fanouškem Holly Gibneyové. Doufám, že se s ní ještě někdy setkám. :) Krysa je taková chuťovka, která se čte sama. Za mě určitě po právu pět hvězd.

23.05.2022 5 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Naprosto skvělá kniha, všechny čtyři povídky jsou skvělé. Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank a Tělo jsou dvě moje srdcovky, které jsou i perfektně zfilmované. Nadaný žák je mrazivý a Dýchací metoda mě velice překvapila. Myslím, že u této knihy je pět hvězdiček málo.

13.12.2021 5 z 5


Hry a semináře – úplné vydání Hry a semináře – úplné vydání Zdeněk Svěrák

Jak tuto knihu komentovat? Kdo miluje Cimrmana a cimrmanovský humor, tak ji prostě musí mít doma. I když to bez těch úžasných hereckých výkonů není úplně ono, stejně jsem se při čtení her od srdce zasmála.

13.12.2021 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Když to srovnám s ostatními knihami o Robertu Langdonovi, tak mi tato přijde nejslabší. Téma je velice zajímavé, stojí za zamyšlení a technologie mi nejsou cizí, ale tento příběh mi připadal nejméně propracovaný. Nevím jestli je to tím, že už jsem si na Brownův styl zvykla, ale asi od půlky jsem tušila kdo za vším stojí, takže mě konec nijak nepřekvapil. Kniha určitě stojí za přečtení, ale top to není.

12.05.2021 4 z 5