skulenka skulenka komentáře u knih

☰ menu

Návod na prežitie pre bejby + Hneď to bude, Anjelik Návod na prežitie pre bejby + Hneď to bude, Anjelik Igor Bukovský

Parádní průvodce pro rodiče i nastávající, super vše v kostce, jasně vysvětleno, uvedeno. Nesmí chybět v žádné rodičovské knihovničce!

08.02.2016 5 z 5


Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

Příběh s psychologickou zápletkou, velmi zajímavý včetně rozuzlení. Rozdvojená osobnost, která dokáže lidem okolo udělat peklo ze života :)

14.11.2015 5 z 5


S kým dnes budeš spát? S kým dnes budeš spát? Madeleine Wickham

Oddychovka o tom, jak dokáže jeden kamarád dát dohromady naprosto dvě různorodé rodinky. Jeho cílem je odhalit jedno tajemství a přeměnit tak život obou rodin, přičemž vůbec netuší, že partneři z obou rodin již mají mezi sebou jedno dávné tajemství...

26.10.2015 4 z 5


Past na duši Past na duši Jitka Prokšová

Podprůměrná povídka, jednoduchý příběh, nejdříve pojetí ženy, poté pojetí muže. Muži jsou zbabělci a nejsou schopni přiznat ani lásku oné vyvolené a tak na to doplatí a pak se diví... Druhá povídka je v knize uvedena snad omylem, neměla ani hlavu ani patu, pro mě odpad.

27.08.2015 2 z 5


Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Úžasná kniha o dítěti, kterému se nedostalo lásky a bylo považováno za nevychovatelné. "Díky" nešťastné události se dítě dostalo do těch správných rukou pedagoga, který jej přeměnilo na citlivé, vnímavé, vychované dítě. Navíc dítko všechny předčilo svou výši inteligence. Povahu máme danou, ale ta je z velké části ovlivněna výchovou a vlivem okolí. Pokud vidí a má kolem sebe jen násilí, ubližování, není dítko schopno se chovat jinak a ani rozeznat, co je normální a není. Je na rodičích, aby svým dětem ukázali a naučili vše potřebné a také je nasměrovali na správnou cestu životem...

08.08.2015 5 z 5


Zářijová světla Zářijová světla Carlos Ruiz Zafón

Dobrý příběh, ale nedokázala jsem se do něho až tak začíst. Tématicky je to nádech detektivky propojený s prvky fantasy.

08.07.2015 3 z 5


Hra na lež Hra na lež Tess Stimson

Velmi dobrý román, až bych řekla, že thriller. Záměna dětí se bohužel stává, ale přijít na to po 15 letech je fakt síla.. Jak se dá čekat, vše se zvrátí a je zcela nemožné vše vrátit do starých kolejí. Někdy je opravdu lepší žít v nevědomosti, než se dopátrat pravdy. Takový je život.

19.06.2015 4 z 5


Strom ztracených vzpomínek Strom ztracených vzpomínek Sahar Delijani

První třetina knihy mě vtáhla, poté mě množství postav a přebíhání z jednoho příběhu do druhého mátlo, až jsem knihu musela odložit a nepodařilo se mi do ní znovu začíst. Škoda, možná až příliš složitě psané, ale téma velmi zajímavé a do značné míry i poučné.

29.05.2015 3 z 5


Má dáti dal Má dáti dal Věra Kudynová

Kniha obsahuje kratší povídky, první polovina knihy mi připadala lepší, čím dál byly povídky slabší a slabší. Nad některými povídkami jsem se pousmála, vesměs se jedná o sebrané příhody ze života, avšak nic hodnotného mi to nepřineslo.

29.05.2015 3 z 5


Zkoušeli jsme všechno! Respektující a klidné výchovné postupy Zkoušeli jsme všechno! Respektující a klidné výchovné postupy Isabelle Filliozat

Výborné grafické ukázky používaných výchovných metod vs. efektivní metody, které mají ten správný účinek, ať už preventivní před vztekem nebo alespoň zmírňující účinek již propuklého vzteku.

29.05.2015 4 z 5


Děti a peníze Děti a peníze Nessia Laniado

Dobrá knížka a průvodce pro rodiče vysvětlující, jak děti chápou peníze a jak my můžeme ovlivnit jejich vnímání neustálým omíláním toho, že peníze nejsou, nebudou atd.

29.05.2015 4 z 5


Dieta jen tak mimochodem - Vybírejte si správné jídlo Dieta jen tak mimochodem - Vybírejte si správné jídlo Elisabeth Lange

Dobrý přehled dietnějších alternativ, pěkný průvodce.

29.05.2015 3 z 5


Posel spravedlnosti Posel spravedlnosti D. P. Lyle

Dobrá detektivka, která ale nikterak nevybočuje z obdobných detektivních témat a žánrů. V knize naštěstí nejsou až tolik popisovány brutální vraždy, autor vždy zmíní jen důležité detaily. Vyšetřovatel se drží hesla, že časem musí i vrah chybovat a svou provokací přes média ho vlastně přinutí páchat čím víc vražd. Nakonec je vrah odhalen a vyšetřovatel vyjde z boje jen s pár šrámy na těle....

18.04.2015 4 z 5


Nejlepší přítelkyně Nejlepší přítelkyně Christine Drews

Čekala jsem obyčejný román pro ženy, avšak výsledný thriller mě mile překvapil. Podtitul knihy - Noční můra každé matky - zcela vystihuje její podstatu a zároveň čtenáře láká k přečtení, jelikož nočních můr může být povícero... Při řešení oné noční můry se vyvrbí spousta tajemství, která by jinak zůstala utajena. Kniha má dobrý spád, je napínavá, i když už v půlce jsem odhadla, jak to všechno asi bylo a moc jsem se nemýlila.

18.04.2015 5 z 5


Co dům dal - Vaříme rychle a s nápadem ze zbytků i zásob Co dům dal - Vaříme rychle a s nápadem ze zbytků i zásob Günter Beer

Dobrá inspirace, co vše lze udělat "z ničeho" a jak využít zbytky z velkých obědů i pár zbylých kapek ze skleniček. Také mě zaujaly nápady či obměny notoricky známých jídel či jejich částí. Přehledné, popisné včetně obrázkového návodu i výsledku.

18.04.2015 5 z 5


Tomáš Holý: kluk, který nikdy nezestárl Tomáš Holý: kluk, který nikdy nezestárl Jan Brdička

Pro fanoušky Tomáše Holého kniha poskytuje dobrý přehled jeho kariéry, zmiňuje postřehy jeho kolegů a střípky z jeho života. Průměrná, odpočinková kniha.

18.04.2015 3 z 5


Vražedné léto Vražedné léto Mari Jungstedt

Detektivka, která je čtivá tak akorát. Lze ji přečíst najednou, ale i odložit na později. Dobrý námět, zápletka i velmi překvapivé vyústění. Čtenář se až na konci knihy dozví jednu důležitou pointu, která ovlivní směr detektivky. Knihu bych pojmenovala jako Vražedné tajemství....

24.03.2015 4 z 5


Muž bez ženy není člověk Muž bez ženy není člověk Pavel Brycz

Odpočinkový příběh muže, který ztratí ženu, dítě, práci a hledá sám sebe... Průměrné, celkem i čtivé, oddychové čtení.

24.03.2015 3 z 5


Poslední případy slečny Marplové Poslední případy slečny Marplové Agatha Christie

Kniha mě zklamala, čekala jsem od Agathy Christie více. Zaujaly mě jen dvě povídky z osmi - jedna detektivní a jedná záhadná. Ostatní se mi špatně četly, nedokázala jsem tam najít pro mě něco zajímavého, co by mě zaujalo. Výhodou bylo, že šlo o krátké povídky, takže se knížka přečetla celkem rychle.

03.03.2015 2 z 5


Co je tvoje, je i moje Co je tvoje, je i moje Tess Stimson

Velmi dobrá kniha a neobyčejný příběh. Dvě sestry, dva zcela rozdílné životy a jejich priority. I když jsou tak rozdílné, podrží se navzájem - pro ně optimálním způsobem - v těch nejtěžších chvílích života. Posledních deset stran mě trochu zklamalo - únik z reálu a jemné náznaky červené knihovny. Nicméně knihu doporučuji.

24.02.2015 4 z 5