Co je tvoje, je i moje

Co je tvoje, je i moje https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167597/co-je-tvoje-je-i-moje-167597.jpg 4 289 97

Dvě sestry. Naprosté protiklady. A dohoda, která je spojí - anebo navždy rozdělí. Grace Hamiltonová je dítě štěstěny. Na co sáhne, to se vydaří. Avšak to, po čem touží ze všeho nejvíce, mít nemůže: vlastní dítě. Tato nenaplněná touha se plíživě přemění v posedlost, která dokáže rozleptat i ten nejdokonalejší život. A pak se z Ameriky nečekaně vrátí její sestra... Susannah je rozený smolař. Na co sáhne, to se zkazí. Ale děti mít může, dokonce je už i porodila – a dala k adopci. Šest let strávila v americkém tetovacím salonu a teď se vrací do Británie, aniž tuší, čím se tam vlastně bude živit. Už ani nevěří, že se jí podaří dělat něco smysluplného; spíše doufá, že zas nevytvoří nějaký další průšvih. Setkání obou sester je zprvu jako setkání dvou bytostí z rozdílných planet. Přesto se dokáží shodnout na jedné věci: Susannah se stane náhradní matkou Graceina dítěte. Odnosí a porodí je, pak novorozeně předá jeho biologickým rodičům. Zádrhel nastane ve chvíli, kdy se Susannah rozhodne, že si dítě nechá...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

What´s Yours Is Mine , 2011


více info...

Přidat komentář

Jirinamac
24.02.2023 4 z 5

Příběh dvou sester, každá je jiná, ale velkou roli v jejich životě hraje výchova. Mladší sestra bývá často nemocná a proto matka většinu pozornosti věnuje jí a starší dcera se stále snaží být v té rodině viditelná, ale má štěstí, že se jí v životě většinou všechno daří podle její představy a plánů, ale jeden problém má, nemůže mít děti. Mladší sestra, která je nezodpovědná a životem proplouvá bez zábran a nemá ohledy na nikoho, tak děti má, ale nemá o ně zájem. Kapitoly se hezky střídají, tak jak je to z pohledu Grace a další kapitola z pohledu Susanny, občas do toho promluví duše matky Catherine, která leží v kómatu v nemocnici. Příjemné čtení.

Kristy.Seb
06.01.2023 4 z 5

To, že se něco dá zvládnout, ještě neznamená, že by to člověk měl udělat.

Druhého můžeš milovat několika různými způsoby. Láska není vždycky černobílá. Když je něco jenom černé nebo jenom bílé, je to snadné. Obtížné to začne být, když člověk vstoupí do šedé zóny.

Sestr nemohly být víc rozdílné. A vlastně to celé začalo u rodičů. Jen těch 'záhybů' na mě bylo moc.


milena8281
03.08.2022 3 z 5

Příběh dvou totálně protikladných postav, víc už to ani nešlo. Jednotlivé kapitoly, popisované z pohledu obou sester, velmi jasně ukazují, že každý člověk vnímá situaci naprosto rozdílně, a pokud o ní spolu nemluví, docházejí automaticky k naprosto mylnému závěru a přijde hádka, roztržka, nedorozumění, prostě katastrofa. Někdy je ovšem naprosto nemožné, aby 2 tak nesourodí lidé v klidu probrali svůj náhled na věc. A je to jako ping-pong, chvíli fandíte jedné ze sester a tu druhou byste uškrtili, a za chvíli zase té druhé. Obě mají své kladné i záporné stránky a občas se projeví ve správnou dobu. Že celý příběh nebude asi úplně procházka růžovou zahradou se dalo tušit už od první stránky. Dobře a zajímavě napsaný příběh.

Marcik7
27.07.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla nadvakrát, velmi čtivá, zajímavé a uvěřitelné problémy a psychologické profily hlavních postav. Moc doporučuji!

Chmelda1975
02.06.2022

Moc se mi líbila, občas zvraty, že jsem nechápala,konec mě dojal až slza ukápla

Joyce24
01.01.2022 4 z 5

Příběh vyprávěný z pohledu dvou sester Grace a Susanny, které snad už ani víc rozdílné být nemohou a přesto se svým způsobem mají rády. Jejich chování je občas dost zarážející a člověk má chuť je proplesknout, aby se probraly, ale takový už je život. Není vždy vše zalité sluncem.

Kerberos
04.07.2021 4 z 5

Dvě sestry naprosto rozdílné.Grace - zodpovědná, dobře vdaná,Susanah dredata tatetérka, žijící ze dne na den.Co je po letech opět spojí?Nemoc matky nebo touha po dítěti Grace.Nic není tak jak to vypadá.

Akťavs
06.05.2021

Knihu jsem si vybrala jen díky Čtenářské výzvě. Mám trochu rozporuplné pocity, dobře se čte , ale asi v půlce jsem ji chtěla odložit, což nikdy nedělám. Připadalo mi to jako ztráta času. Sestry byly natolik odlišné, že to bylo až nepravděpodobné a já si říkala, že příčina bude někde v minulosti. A byla. Navíc se nemůžu rozhodnout, která z nich byla více nesympatická. Občas měly sice i lepší chvilky, ale chovaly se hrozně. A vlastně za to nemohly, bylo to v rodině. Jenomže člověk občas udělá chybu ve výchově, nevědomky, chce své dítě co nejlíp vychovat a připravit na život a přitom může něco pokazit. Pro mě je z knihy jediný závěr- všem svým třem dětem zopakuji , že je mám moc ráda ( i když mě někdy štvou) a tím možná napravím některé své výchovné chyby z minulosti.

zdenaR
22.04.2021 3 z 5

Čtivá kniha, propletenec vztahů, emoční smršť.
Jako moje první přečtená kniha od autorky obstála, tak časem asi zkusím ještě další.

bekule
19.03.2021 3 z 5

3,5
Jedna z těch knih kdy anotace prozrazuje zbytečně příliš mnoho z děje. Autorka píše čtivě , mám ráda když se kratší kapitoly střídavě vyprávějí z pohledu více postav, i když tady zůstala jediné sympatické postavě jediná a to poslední kapitola. Moc nevyhledávám tyhle negativní životní příběhy , v polovině četby když se to pěkné začalo kazit jsem byla nucena dle svého zvyku kouknout na konec díky čemuž jsem si už druhou část víc vychutnala.
................................................................................................Výzva 2021/14

Han-nah
12.01.2021 4 z 5

Jsem ráda, že nejsem jedináček. Někde jsem četla, že mít sestru z nás dělá lepšího člověka. I v této zajímavé knize je vidět, že ač děti jedněch rodičů, zdědí každá jiné geny a po celý svůj žřivot spolu soupeří a srovnávají se, i když se mají rády, stejně očekávají, co na to ta druhá a jak by se zachovala. A každý čtenář zase ze svého úhlu buď pochopí nebo odsoudí jednu z nich.
Grace, ta prý lepší, chce za každou cenu dítě. Sama nemůže otěhotnět a se svou touhou stát se matkou jde, jak se říká, přes mrtvoly. Ničí vztahy v rodině i manželství.
Její sestra Susann dítě čeká, ale může jako matka své dítě opustit?
K zamyšlení jsou i myšlenky matky obou sester, která leží v komatu v nemocnici , ta zvažuje a přemítá nad chybami, které udělala ve výchově svých dvou tak rozdílných dcer.
Jak se sestry nakonec dohodnou a naruší to jejich životy?

Madi
23.11.2020 2 z 5

(SPOILER) Strašně překombinované, až do absurdna.
Žádná z postav neví co chce. Nechám si děcko-nenechám si děcko. Manžel odchází, ale mně to nevadí-nechci aby odešel. Dám jí ledvinu-nedám jí ledvinu.
Tohle téma by si zasloužilo lepší zpracování.

JaKa1974
11.12.2019 5 z 5

Kniha mě bavila, líbilo se mně prolínání toho, jak hlavní postavy prožívali jednu situaci různě, zajímavé téma...

MT23
21.11.2019 4 z 5

Roztomilá knížka, děj byl i napínavý a bylo v něm i několik nečekaných zvratů.. Za mě fajn odpočinkovka.. :))

Wabinka
16.10.2019 5 z 5

pěkný příběh

bábuška
11.10.2019 3 z 5

Kniha se četla poměrně dobře, až na používání častých vulgarit. Asi je to IN, ale nelíbí se mi to.

1casper
28.07.2019 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, libilo se mi prolínání děje a myšlenkových pochodů jednotlivých postav.

Krásně popsané, že x lidí =x povah. Platí to, i když se jedná o sourozence.

Další věc, která je tu hezky popsaná a v životě to tak chodí,že člověk nemůže mít všechno, i kdyby se rozkrajel.
Nevim, jestli mi byla sympatičtější Grace nebo Zee. Měla jsem to na střídačku.
Hezké letní odpočinkové čtení.

martiline
14.04.2019 5 z 5

Bolavý příběh, ale přitom krásný ... a krásně napsaný. Přišlo mi všechno až neskutečně skutečné ... dovedla jsem se vžít do Grace ale i do Susannah ... do jejich vnímání a cítění. Vlastně mne vůbec nepřekvapilo jejich chování, ačkoliv jsem nic podobného nezažila ...

intelektuálka
15.02.2019 4 z 5

Odpočinkové čtení na odpoledne - sesterské vztahy - teď ve mně vyvolalo smutek...

Opravdu je zajímavé, jak se někdy geny přechýlí - i moje sestra byla ta zodpovědnější a já to náctileté třeštidlo - snad jsem z toho vyrostla...
Ale my si stály po boku v dobrém i zlém ...

Dále tu autorka rozvíjí otázku touhy po mateřství - a také její naplnění ...
Nikdo z nás nemá v životě všechno ...

Jako čtení pro ženy doporučím.

anibeni
14.11.2018 3 z 5

Téma knihy mě velice zaujalo a na knihu jsem se těšila, ovšem po přečtení musím přiznat, že až takové terno to tedy nebylo. Obě sestry mi neskutečně lezly svým chováním na nervy - to se mi už dlouho nestalo, i když dokážu jak jednu tak druhou pochopit. Ale to, jak toto téma celkově pojala autorka, mi asi úplně nesedlo.

Štítky knihy

sourozenci

Autorovy další knížky

Tess Stimson
anglická
2013  80%Kdo miluje nejvíc
2013  83%Co je tvoje, je i moje
2014  76%Hra na lež
2012  81%Manželka, která utekla
2014  73%Otevřené manželství

Kniha Co je tvoje, je i moje je v

Právě čtených2x
Přečtených461x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených19x
Knihotéce244x
Chystám se číst186x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x