S kým dnes budeš spát?

S kým dnes budeš spát? https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242357/bmid_s-kym-dnes-budes-spat-YML-242357.jpg 3 103 24

„Myslím, že ze všech knih, které jsem napsala, je tato má nejmilejší,“ píše autorka. „Děj se odehrává ve španělských horách, v krásné rozlehlé vile s bazénem, citronovníky a olivovníkovými hájky, v absolutně idylickém prostředí. Ve stejný den se tu sjedou dvě rodiny, které tu chtějí strávit dovolenou, a netuší, že jejich přítel, jemuž vila patří, je omylem pozval na stejnou dobu. (Nebo to nebyl omyl…?) Obě rodiny jsou nuceny zůstat celý týden v jednom domě a při popíjení vína a polehávání pod sálajícím sluncem u bazénu vyplouvají na povrch staré lásky, zrady a nevyřízené účty…“... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Sleeping Arrangements , 2001


více info...

Přidat komentář

shecoola
24.01.2024 4 z 5

Jednoduchá zápletka dvoch rodín na jednej neplánovanej spoločnej dovolenke - pohodové, nenáročné čítanie. Nenadchne, neurazí, pre niekoho málo, niekomu postačujúce. Záleží kto čo má rád. Asi najviac ma bavil humor Jenny :)

kotatkoz
29.07.2020 3 z 5

Ideální letní čtení - různorodé postavy, zajímavé prostředí, hezky propletený příběh, příjemně reálný konec... Není to kdo ví jaký knižní klenot, ale jako oddychovka při opalování se hodí perfektně :)
A jako u mnoha podobných knih, i tohle bych jednou ráda viděla zfilmované - právě díky atraktivnímu prostředí a pak ten závěřečný vodopád v domě... :))


Aneleh
26.07.2020 5 z 5

Mně se kniha moc líbila. Pro letní dovolenkové dny je jako stvořená a nejen to. Spisovatelka je výborná vypravěčka a psycholožka. Dokáže nás vtáhnout do děje i do prostředí samotného a dokonale vykreslit emoce všech zúčastněných. Není to jen o romantické zahálce na dovolené, ale překvapivě i zde v kouzelných španělských horách mohou lidé řešit závažné partnerské problémy a konat rozhodnutí, která změní jejich všední dny i celý další život.

dom.ini
13.07.2020 4 z 5

Knížka se mi moc líbila. Byl to velmi příjemné odpočinkové prázdninové čtení, úplně stvořené do těchto letních dnů, při čtení jsem úplně cítila prázdniny. Postavy byly pěkně popsané a bavily mě, jen mi trochu chybělo, že nebyl vůbec popsaný Amandin pohled. Knížka byla čtivá a jako odpočinkové čtení pro ženy bych ji určitě doporučila.

Charmedka
15.09.2019 3 z 5

Kniha se čte dobře, má fajn zápletku a dobře vykreslené postavy, které řeší běžné životní problémy a radosti. I díky tomu si k nim vytvoříte určitý vztah a bude Vás zajímat, jak celý příběh bude pokračovat a dopadne. Preferuji ovšem knihy pod Sophie Kinsellou a ač není kniha vůbec špatná, nejedná se o žádný zázrak, ale spíše o čtení, které Vám zpříjemní dva dny a neurazí.

Nixa
26.07.2018 3 z 5

Tohle je ideální čtení na dovolenou nebo k vodě. Kniha při které vypnete a odpočinete si. Žádný zázrak to není, ale propadák také ne. Určitě se k autorce někdy vrátím až si budu chtít u knížek odpočinout :)

deedulka
04.07.2017 3 z 5

Nenadchne, ale ani neurazí. Takový obyčejný příběh o dvou rodinách s dětmi, které jsou už spolu delší dobu a ne všechno je v jejich vztazích ideální. Některé postavy mi k srdci nepřirostly a jejich chování a přetvářky mi byly proti srsti. Nakonec nejvíc sympatická mi byla ale překvapivě Jenna. :-)

Klára90
08.01.2017 3 z 5

Děj knihy není nijak napínavý a víceméně je o ničem,ale kniha se čte moc dobře,je taková milá. Bavila mě.

Madlenkačte
15.12.2016 2 z 5

Na Kinsellu hodně velká slabota. Dočetla jsem to, ale jen ze setrvačnosti.

petra4080
04.03.2016 2 z 5

Zklamání. První půlka mě ještě docela bavila, ta druhá už se příšerně vlekla, no a konec úplná nuda. Čekala jsem něco víc :-(

kiraa
21.02.2016 5 z 5

Za sebe musím přiznat, že já jsem naopak zklamaná nebyla ani trochu. Možná někdo čekal, že se bude lámat smíchy v kolenou, ale nakonec to již bylo avizované dopředu, že kniha je tak trochu jiná a hlavní hrdinkou není praštěná Becky. Wickham dokázala, že není spisovatelkou, která zabředla jen do jedné koleje a umí psát i trochu jinak. Pro mě to byla kniha, kterou jsem přečetla za pouhé tři dny a ani trochu mě nenudila, naopak. Zajímavý příběh, emoce, city, láska naplněná i nenaplněná. Sophie nebo Madeleine, je to naprosto jedno, vždy je pro mě tahle dáma zárukou kvality.

hrosik3
04.02.2016 2 z 5

Čekala jsem oddechovku, ale tohle byla slabota, ani pro zasmání to nebylo.

Ivuska.09
12.12.2015 4 z 5

Sophie Kinsella mě opět nezklamala. S kým dnes budeš spát je kniha plná tajemství a překvapení odhalených v tu správnou chvíli. Nenáročná kniha, přečtená během jednoho odpoledne.

Laf
03.12.2015 4 z 5

Velmi dobře napsaná kniha pro chvíle pohody, jak to autorka umí. Už od začátku se člověk ptá, jak to dopadne, takže stránku za stránkou je napnutý až je nakonec na poslední stránce, kde je najednou všechno úplně jinak, než by čekal. Prostě zajímavá kniha o lidském rozhodování a nacházení si cesty v životě.

luciefeix
15.11.2015 1 z 5

povídání o dvou rodinách co se sejdou ale nic zajímavého , zásadního , stále jsem cekala co se stane a nic , pro me velka slabota

barbora.kr
09.11.2015 4 z 5

Hodně jednoduchá a oddychová knížka. Děj není vlastně o něčem, co by vás zaujalo. Spíš jen popisuje dovolenou, kde se dvě (cizí) rodiny potkají a snaží se spolu nějak vyjít. I přes to, že by měli odpočívat, se k nim vracejí nepříjemné záležitosti, některé už pár let staré.
Je to opravdu odpočinková kniha, u které nemusíte přemýšlet, občas se zasmějete, ale hlavně - dýchne to na vás trochu letní atmosféry

skulenka
26.10.2015 4 z 5

Oddychovka o tom, jak dokáže jeden kamarád dát dohromady naprosto dvě různorodé rodinky. Jeho cílem je odhalit jedno tajemství a přeměnit tak život obou rodin, přičemž vůbec netuší, že partneři z obou rodin již mají mezi sebou jedno dávné tajemství...

Gallaxy
19.07.2015 3 z 5

Prozatím jsem četla jen knihy vydané pod pseudonymem S. Kinsella a toto je opravdu něco jiného. Nejedná se o klasický román, kdy ona potká jeho zamiluje se a na konci skončí spolu. Toto je kniha o několika lidech, kteří hledají sami sebe a klid vsrdcích a duši. A ono se jim to povede. Líbilo se mi, že Madeleine udržela v příběhu všechny postavy a žádná postava nevyčnívala a nebylo ji věnováno více prostoru, než ostatatním. A závěr? Špatný konec nemusí nutně znamenat špatný konec :)

kroftik
17.07.2015 3 z 5

Na obálce knihy je napsáno, že knihy vydané pod pseudonymem S. Kinsella jsou jiné než knihy vydané jako M. Wickham. Je to tak a člověk, když se pouští do knížky podepsané M. Wickham, s tím musí počítat. Takže stručně: sečteno a podtrženo nebylo to vůbec špatné, ale do S. Kinselly to má daleko :-)

bookcase
01.07.2015 5 z 5

Mně se to líbilo. Mám ráda SK a její humorné ztřeštěné knihy, stejně tak ji mám ráda i v poloze vážné, kdy píše pod svým vlastním jménem. Knížku jsem doslova zhltla za večer.