Sisi74 Sisi74 komentáře u knih

☰ menu

Slabosti velkých mužů Slabosti velkých mužů Frank Huss

Plně souhlasím s předchozími komentáři. Máme možnost se "trochu vzdělat", aniž bychom se museli biflovat spousty letopočtů a pouček. Historie je tu podána z trochu jiné strany, neotřele, poutavě, zajímavě. Také vřele doporučuji.

08.09.2014 5 z 5


Zimní princezna: Dvě lásky v jednom srdci Zimní princezna: Dvě lásky v jednom srdci Hana Parkánová-Whitton

Příjemná knížka, založená na konkrétních událostech, pěkně se mi četla.

31.10.2013 5 z 5


Nadějné vyhlídky Nadějné vyhlídky Charles Dickens

Pár stránek mi trvalo, než jsem se začetla. Je to přece jen trochu jiné čtení, než jsou současné knihy. Postupem času jsem se však dostala do děje a knihu jsem přečetla téměř naráz. Mně osobně podrobnější popisy vyhovovaly, mám ráda, když si můžu představit dobu a prostředí, ve kterém se děj odehrává.

30.10.2013


Žila jsem příliš krátce Žila jsem příliš krátce Monika Czernin

Velmi zdařile napsaná kniha, zaujme tématem, způsobem vyprávění. Příjemné jsou i odkazy na skutečné události a způsob jejich zapracování do děje. Oceňuji autorčin doslov, ve kterém připojila některé podrobnosti ke knize. Vřele doporučuji všem, které zajímá historie nebo se chtějí dozvědět něco o období první světové války, vzniku Československa nebo "socialistické revoluce" v Rusku. To vše samozřejmě čtivou formou, vyhýbající se předkládání stovek dat a událostí.

30.10.2013 5 z 5


V peřině V peřině Miroslav Adamec

Úsměvná knížka, s velkým životním moudrem, pro děti trochu napínavá, jak to má být. Film jsme viděli, byla to pohodovka se spoustou písniček. Kdo je má rád, a to i z různých žánrů, určitě si užije.

29.07.2013 5 z 5


Dr. House: pravda a mýty o netradičních lékařských metodách v populárním seriálu Dr. House: pravda a mýty o netradičních lékařských metodách v populárním seriálu Andrew Holtz

Nedozvíte se příběhy ze seriálu, kniha je zaměřená na vysvětlení různých diagnóz, postupů a metod, které lékaři v seriálu uváděli. Zároveň autor uvádí na pravou míru předkládaný systém fungování amerického zdravotnictví. Myslím, že proto, aby si tuto knihu čtenář užil, je dobré mít seriál "zkouknutý", jinak se bude hůř orientovat.

29.07.2013 3 z 5


Pohádky pro otce a matky Pohádky pro otce a matky Bedřich Ludvík

Krásné, poetické pohádky pro velké. Bylo to moc príma čtení.

26.06.2013 5 z 5


Holky jsou ze Saturnu, kluci z Jupitera Holky jsou ze Saturnu, kluci z Jupitera Kathryn Lamb

Pokud si Váš puberťák neví rady s opačným pohlavím, doporučte mu tuhle knížku. Kluci pochopí, proč holky "všechno řeší" a holky zase, proč se kluci tváří jako "největší tvrďáci". Saturňankám i Jupiteřanům vřele doporučuji:-D.

26.06.2013 5 z 5


Mysli! Holce přece nemůžeš říkat vole! Mysli! Holce přece nemůžeš říkat vole! Jean-Louis Fournier

Docela zajímavý návod pro náctileté, aby pochopili...

26.06.2013 5 z 5


Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Byla jsem zvědavá, co můj oblíbený autor napíše pro děti a musím říct, že jsem byla spokojená. Místy pohodička, místy i zajímavé myšlenky...Dnes jsem si z knihovny přinesla další - Doktor Proktor a konec světa...Možná. Tak uvidíme:-)

26.06.2013 4 z 5


Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Myslím, že knížka je lepší než film...

26.06.2013 5 z 5


Mami, tati, jak se mám učit? Mami, tati, jak se mám učit? Gustav Keller

Skvěle zpracovaný návod na to, jak se nejlépe učit, jak si vytvořit systém v práci. Doplněné konkrétními návody, příklady, pomůckami. Děti mají možnost si krok za krokem osvojit jednotlivé stupně systému pro efektivní učení se.

02.06.2013 5 z 5


Násilí ve škole a jak mu čelit Násilí ve škole a jak mu čelit Helmut H. Erb

Pokud Vám není lhostejné, co všechno se může ve škole dít, ať už jste učitel, rodič, nebo jen nejste lhostejní, knihu si přečtěte. Autor v ní objasňuje příčiny zvýšeného násilí mezi lidmi vůbec, dává i konkrétní rady pro děti, které se s násilím setkají, popisuje konkrétní situace. Nezanedbatelné jsou pro děti i rady, jak některým rizikovým situacím předcházet. Velice se mi líbily i rady pro okolí, které nemusí "skládat ruce do klína". Závěrečný test, který může být i vhodnou učební pomůckou pro učitele, je příjemným zakončením. Jako bonus je seznam kontaktů na Linky důvěry či pomoci. Kdo má problém hledat na netu, má zde uvedeny i cílové skupiny, na které se jednotlivé linky zaměřují.

02.06.2013 5 z 5


Jak se Lubošek naučil mluvit slušně Jak se Lubošek naučil mluvit slušně Jan Jícha

U valné většiny povídek jsem se velice dobře bavila. Asi nejvíc mě potěšila Severská sága, velmi trefně popsaná současná situace mezi velkými obchodními řetězci. Nejen těmi ze severu...

02.06.2013 4 z 5


Povídky o manželství a o sexu Povídky o manželství a o sexu Michal Viewegh

Místy úsměvné, místy spíš zarmucující. Často mě napadlo, jaká míra autobiografie tu je.

02.06.2013


Muž na špinavou práci Muž na špinavou práci Petr Eidler

Místy jsem se trochu ztrácela...Řešení mě napadlo dřív, než bych byla ráda.

02.06.2013 3 z 5


Klíč k pachateli Klíč k pachateli Jan Cimický

Detektivky pana doktora jsou poměrně příjemně čtivé, rozvíjí vždy několik verzí možných pachatelů - a někdy je rozuzlení překvapivé. Jsem spokojená.

02.06.2013


Nacisté pod ochranou, aneb Kdo vlastně prohrál válku? Nacisté pod ochranou, aneb Kdo vlastně prohrál válku? Stanislav Motl

Dost mě šokovalo, jaký postoj vůči nacistickým zločincům má současná společnost, vlády různých zemí - i ta naše...

02.06.2013


Zasloužíš si smrt! Zasloužíš si smrt! Zdenka Hamerová

Autorku mám moc ráda, píše zajímavě, do poslední chvíle jsem netušila, jaké bude rozuzlení a jak s dějem souvisí úvod. Opravdu chválím...

11.10.2012 5 z 5


Morová epidemie: Deník londýnské dívky z roku 1665-1666 Morová epidemie: Deník londýnské dívky z roku 1665-1666 Pamela Oldfield

Chvilku mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak už to bylo na jeden zátah. Opravdu doporučuji.

31.07.2012 4 z 5