Násilí ve škole a jak mu čelit

Násilí ve škole a jak mu čelit https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77659/nasili-ve-skole-a-jak-mu-celit-77659.jpg 5 4 1

Kniha o každodenním násilí a agresivitě nejen ve škole a o způsobech obrany proti nim. Kniha je určena především dětem a mládeži. Jasně, srozumitelně a cíleně poskytuje informace a rady, jak se vyrovnat s každodenním násilím a agresivitou, jak se mu vyhýbat a jak se mu bránit.

Literatura světová Psychologie a pedagogika Pro děti a mládež
Vydáno: , Amulet
Originální název:

Gewalt in der Schule , 1999


více info...

Přidat komentář

Sisi74
02.06.2013 5 z 5

Pokud Vám není lhostejné, co všechno se může ve škole dít, ať už jste učitel, rodič, nebo jen nejste lhostejní, knihu si přečtěte. Autor v ní objasňuje příčiny zvýšeného násilí mezi lidmi vůbec, dává i konkrétní rady pro děti, které se s násilím setkají, popisuje konkrétní situace. Nezanedbatelné jsou pro děti i rady, jak některým rizikovým situacím předcházet. Velice se mi líbily i rady pro okolí, které nemusí "skládat ruce do klína". Závěrečný test, který může být i vhodnou učební pomůckou pro učitele, je příjemným zakončením. Jako bonus je seznam kontaktů na Linky důvěry či pomoci. Kdo má problém hledat na netu, má zde uvedeny i cílové skupiny, na které se jednotlivé linky zaměřují.

Štítky knihy

děti agrese násilí šikana

Autorovy další knížky

Helmut H. Erb
německá
2000  100%Násilí ve škole a jak mu čelit
2003  0%Drogy : otázky, odpovede, skúsenosti