Nacisté pod ochranou, aneb Kdo vlastně prohrál válku?

Nacisté pod ochranou, aneb Kdo vlastně prohrál válku? https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13690/bmid_naciste-pod-ochranou-aneb-kdo-vlast-cJF-13690.jpg 5 25 6

10 let pátrání po nepotrestaných zločinech Reportáž o nepotrestaných válečných zločinech a poválečných osudech lidí, kteří je spáchali. Ústřední postavou je bývalý dozorce v Malé pevnosti Terezín Anton Malloth. Stejný novinářský tým ovšem pátral po osudu dalších zločinců a aktivních fašistů, kteří působili na území bývalého protektorátu i tzv. Slovenského státu. Jejich reportáže jsou hledáním odpovědi na otázku, proč zůstaly tyto zločiny většinou nepotrestány.... celý text

Přidat komentář

konicekbily
15.05.2021 5 z 5

Náš nejlepší pátrač po historii související s druhou světovou válkou dokonale popsal problematiku při hledání viníků a potrestání zločinů ve druhé světové válce. Těch zločinů bylo tolik, že je všechny nešlo potrestat, mnohdy ani dohledat. Jsem rád, že nám autor svou činností a dokumentaristkou ukázal, proč to nešlo. Děkuji.

Lenka4
23.09.2020 5 z 5

Obdivuji úpornost, s jakou se pan Motl věnuje svým případům. I když ty popsané v této knize jsou bez naděje na spravedlivé řešení, jejich pranýřování alespoň oddálí jejich směřování do zapomnění.


Junekbreta
26.06.2020 5 z 5

Skrze každé doby proteče špinavá voda.

pobijecmuch
02.12.2017 5 z 5

Ihned po skončení druhé světové války, se spousta nacistických zločinců díky Vatikánu skryla do Jižní Ameriky. Další nacisté byli naverbování do americké služby CIA - viz. kniha - Nacisté ve službách USA. Změna životopisů, identity, přestěhování do USA, vysoké odměny, atd.
Pan Motl je na toto téma specialista.

nokid
03.11.2017

Nezapomínejme. že i valná část komunistických zločinců unikla zaslouženým trestům !!!
Takový je světa běh...

Sisi74
02.06.2013

Dost mě šokovalo, jaký postoj vůči nacistickým zločincům má současná společnost, vlády různých zemí - i ta naše...