Sauron Sauron komentáře u knih

☰ menu

Alchymistova šifra Alchymistova šifra Kevin Sands

Naprosto nechápu neznámost téhle série. Doufám, že v Kanadě je to trochu známější. Jestli pro své dvanáctileté dítě hledáte čtivou, dobrou, poučnou, a po všech stránkách dokonalou knížku, tak okamžitě nabíhejte do knihkupectví a kupte rovnou celou sérii!

08.02.2024 5 z 5


Havranova pomsta Havranova pomsta Kevin Sands

(SPOILER) Musím přiznat, že jsem si zabrečel jako už dlouho ne. Přesto jsem ovšem vždycky pro temné konce. Možná by mi Tomova smrt nevadila. Ale po nějaké době přemýšlení zpětně si myslím, že je to nejlepší zakončení série, které si dokážu představit.

08.02.2024 5 z 5


Čarozpěv Čarozpěv Timothée de Fombelle

Naprosto dokonalá knížka! Nemůžu se dočkat třetího dílu. Ilustrace jsou naprosto nádherné, příběh stejně tak.

08.02.2024 5 z 5


Smrt lorda Edgwarea Smrt lorda Edgwarea Agatha Christie

(SPOILER) Agatha Christie. Slyšel jsem předtím pouze audioverzi Vraždy v Orient-Expresu. Okamžitě jsem chtěl další knížky od ní a tak jsem vyhrabal tuhle. No, a bylo to tedy něco. Jenže Agatha, ta si ráda hraje s lidskou myslí. Ona do knihy zapletla toho tajemného D. Člověk si řekne:
No jasně, to bude Geraldina jako Dina. Od jedné z posledních kapitol jsem si myslel, že vím kdo to byl a že mi Agatha řekne jenom okolnosti vraždy. Myslím si kdoví jak nejsem chytrý.
Pak přijde závěrečná typická scéna-vysvětlovačka. Přijde Hercule Poirot a já se potměšile usmívám. A tři minuty po přečtení kapitoly já zírám do knížky jak Poirot když mu Edgwar řekne že je ochoten se rozvést. Tleskám.

13.11.2023 5 z 5


Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

(SPOILER) (Fakt velký spoiler)K téhle sérii jsem se vyjádřil už v jiném komentáři, ale ta bitva mě naštvala. Když už něco, jsem se opravdu hodně těšil na závěrečnou bitvu-já prostě miluju ten pocit velkolepého finále. A....nic. Prostě jsem četl a měl jsem pocit že to je dokonce míň čtivé než obvykle. A ještě jedna věc mi vadila. Hele jo, já postavu Lea fakt žeru. Ale proč ho nenechali zemřít? Člověk z toho má pocit, že ho autor nechal žít jenom kvůli dalším dílům. Myslím si, že v série, ve které žádná důležitější postava nezemře(aspoň pokud se pamatuju), bohužel nemá nic moc co nabídnout. je to pak prostě nemastné neslané. No nic.

29.10.2023 3 z 5


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Jo je to fajn, je to nesmírně čtivé a propracované, ale... Nevím ale z této série mám pocit že je to pořád stejné. Nepřekonatelný úkol, hrdinové trousí na každou stranu vtipné hlášky ale ,,uvnitř fakt bojí", bum prásk, úkol hotový, nikdo neumřel, akorát pár věcí se pokazilo aby bylo z čeho psát další knížku. Jo, trochu to karikaturuju, ale vlastně to je pravda. Bohužel.

29.10.2023 2 z 5


Já, Finis Já, Finis Václav Dvořák

(SPOILER) Narozdíl od písečníků(jeddničky, dvojka je výborná), kteří jsou sice skvělí, ale za mně pořád kopírka Pottera, je tohle naprosto top. Originální, mimozemštani jsou skutečně nepřirození a nechutní, kniha má obrovský spád a samozřejmě ilustrace, bez kterých je ale nutno říci kniha trochu nepochopitelná.

25.10.2023 5 z 5


Vítr se zvedá Vítr se zvedá Timothée de Fombelle

Byl jsem velice příjemně překvapený. Přiznávám se, že po zkušenosti s Vangem jsem si začínal myslet že de Fombellovi knihy jsou všechny stejné(a to jsem prosím četl jenom Vanga, Perla a Tobiáše! Občas se divím i sám sobě).
Jenže tahle kniha je sice podobná ostatním od autora, ale je tam spoustu nových prvků, a taky jsem zjistil, že je to doopravdy čtivé.

17.09.2023 5 z 5


Maškaráda Maškaráda Terry Pratchett

Hahahahahahahaha!!!!!
Hahahaha!!!

15.09.2023 5 z 5


Tintin v zemi Sovětů Tintin v zemi Sovětů Hergé (p)

Teda byl jsem teda hodně překvapený. Čekal jsem prostě klasického Tintina s klasickým stylem. Kdybych asi jako prvního četl tohohle, asi bych už další díly nečetl. Ale nevadí mi to. Pro mě to je spíš takový příjemný dodatek, ačkoli je vlastně první s Tintinů.

17.07.2023 4 z 5


Vango Vango Timothée de Fombelle

Trochu mě to zklamalo, není to tak dobré jako Tobiáš, ale rozhodně stojí za přečtení. No, dobře, je to prostě skvělá knížka, jenom se těšil trochu moc.

01.04.2023 3 z 5


Elfí princ Elfí princ Kazu Kibuishi

Slabší oproti předchozím dílům.

02.03.2023 3 z 5


Amari a Noční bratři Amari a Noční bratři B. B. Alston

(SPOILER) Fajn knížka, na druhou stranu jsem spoustu věcí pochopil téměř okamžitě(ne Amariiny různé zkoušky na mladšího agenta, ty byly super, ale kdo byl Moreau nebo jak to bylo s Marií van Helsingovou). Spíš řeším to, jestli je to tím, že zápletka knihy je prostě tak nějak ohraná,nebo já čtu věci které jsou jenom s ohranými zápletkami, a všechno je teď pro mě ohrané anebo jestli se tomu prostě nedá vyhnout, protože celý svět se otáčí v remixu a bla bla bla bela bala bal zabal vybal dobal zobal...Ne, prostě originální knížka s fajn příběhem

27.02.2023 4 z 5


Ztraceni ve hře Ztraceni ve hře Karuna Riazi

(SPOILER) Ale ano, nebylo to špatné, ale žádná bomba to taky nebyla. Stojí za přečtení, nic vyloženě špatného tam taky není, pěkné nápady, ale kdo je strůjce jsem pochopil hned na začátku (přesněji řečeno ve chvíli, kdy se tam poprvé objevil)a nic mně tam nijak zvlášť nepřekvapilo ani nezaujalo.

10.02.2023 4 z 5


Svatý Martin – rytíř milosrdenství Svatý Martin – rytíř milosrdenství Wilhelm Hünermann

Překvapuje mně že to z tolika uživatelů na databázi knih četlo tak málo lidí. Tato kniha rozhodně dělá čest tomuto světci, nad jehož skutky musí žasnout každý. Rozhodně doporučuji.

30.12.2022 5 z 5


Volání přízraku Volání přízraku Kevin Sands

Chápu že je asi pro celkový příběh tenhle díl důležitý, ale mě moc tedy nenadchl. Scházel mi v tom především rychlý a čtivý styl detektivky který byl v předchozích dílech. Je ale pravda, že finále mě překvapilo a vtípky se neomrzí(jsem holt ta správná věková kategorie, takže to prostě žeru). Doporučuji, ale možná budete trochu zklamaní. 3 hvězdičky a půl.

22.12.2022 4 z 5


Písečníci a bludný asteroid Písečníci a bludný asteroid Václav Dvořák

Dostalo se to ke mně ke mě přes školní exkurzi s panem Dvořákem. Moc fajn, mimochodem. Pan Dvořák umí velice dobře psát. Ale samozřejmě nešlo přehlédnout, že to velice dobře kopíruje Harryho Pottera. Ale, přiznejme si to, kdyby to kopírovalo něco méně slavného, tak by to mnohem víc lidí přehlédlo.

27.09.2022 3 z 5


Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

K zájmu o starověké mytologie jsem byl přiveden už dřív, ale tahle mě přinutila pro ni básnit, diskutovat, přemýšlet, číst, poslouchat, a v neposlední řadě i vymýšlet nové a absurdní nelogické příběhy. Dodnes se toužím dostat do antického Řecka a prožívat společně s Prométheusem, Héraklem, Argonauty i s Perseusem všechny tyto úžasné dobrodružství.

24.09.2022 5 z 5


Kovář z Velké Lesné Kovář z Velké Lesné J. R. R. Tolkien

Ach, ten krásný svět jednoduchosti a krásy, co se ztrácí v neurčitu...

24.09.2022 5 z 5


Kajsa Nebojsa Kajsa Nebojsa Astrid Lindgren

(SPOILER) Je mi jedenáct, takže jsem i na tohle asi moc starý, ale já mám pro dětské pohádky slabost. Až po nějaké době jsem pochopil že paní Lindgrenová není ,,jenom" autorka pro děti, a tohle mě v tom jenom utvrdilo. V těchto příbězích, které si vás podmaní krásou jednoduchosti, vás ale čeká i smrt. Neumím posoudit jestli to je pro děti správné popisovat takhle smrt, protože, jak už jsem řekl, jsem dítětem sám. Mě, už zvyklého na smrt z knížek dost, to tolik nevadilo.

23.09.2022 5 z 5