Amari a Noční bratři

Amari a Noční bratři https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477041/bmid_amari-a-nocni-bratri-cye-477041.jpg 4 89 18

Amari série

1. díl >

Fantasy, kterou si zamilujete! Epické dobrodružství vynalézavé hrdinky Amari Petersové, dívky s nelegální magickou schopností, je konečně tady! Objevte nadpřirozený svět plný kouzel, zkoušek, nebezpečí, dobrodružství a bytostí, které vás překvapí. Quinton Peters byl obrovská naděje vyloučené lokality Rosewood City, dostal totiž plné stipendium na dvě z nejlepších univerzit USA. Když ale tajemně zmizí, jeho malá dvanáctiletá sestra Amari nedokáže pochopit, proč kolem toho není větší haló. Proč o něm není ve všech novinách? A proč policie automaticky předpokládá, že byl zapletený do něčeho nelegálního?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

Amari and the Night Brothers , 2021


více info...

Přidat komentář

~ANDY~
14.12.2023 5 z 5

Topka mezi fantasy. Knížku jsem si zamilovala už od začátku stejně jako sympatickou protagonistku Amari. Příběh je opravdu zajímavý a dělalo mi problém se od knížky odtrhnout. 10/10 Doporučuji <3

Ailee
09.11.2023 4 z 5

Zpočátku mě to trochu odrazovalo, přeci jen nejsem už cílovka, a to velké množství "nesmyslů" bylo skoro příliš a málem jsem audioknihu odložila. Ale vytrvala jsem a odměnou mi byl dobrý příběh se zajímavou zápletkou ve světě postaveném na hlavu. Řečeno v dobrém. Víceméně. Asi se ke knize jako takové nevrátím a jsem na jednu stranu ráda, že jsem nakonec odolala a knihu si nekoupila (dostala jsem se k ní náhodou přes audioverzi) a nebude mi tak zabírat místo na polici, zároveň ale nelituju ani toho času při poslechu. Mladší čtenáře musí určitě skvěle bavit! Dobře napsané a zajímavé.


KnihoMolka-_-
01.10.2023 5 z 5

Úžasná knížka, kterou jsem si moc užila. Příběh byl dobře vymyšlený, postavy příjemné a velká dávka akce a tajemství. Doporučuji!

Sančez
11.09.2023 5 z 5

Tak tohle byla nejkrásnější ňuňárná jakou jsem po dlouhé době četla. Už se těším až mi přijde druhý díl a já se zachumlám do pohádkové knížky. A je úplně fuk kolik vám je let prostě lidičky čtěte pohádky je to tak krásný.

Sauron
27.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Fajn knížka, na druhou stranu jsem spoustu věcí pochopil téměř okamžitě(ne Amariiny různé zkoušky na mladšího agenta, ty byly super, ale kdo byl Moreau nebo jak to bylo s Marií van Helsingovou). Spíš řeším to, jestli je to tím, že zápletka knihy je prostě tak nějak ohraná,nebo já čtu věci které jsou jenom s ohranými zápletkami, a všechno je teď pro mě ohrané anebo jestli se tomu prostě nedá vyhnout, protože celý svět se otáčí v remixu a bla bla bla bela bala bal zabal vybal dobal zobal...Ne, prostě originální knížka s fajn příběhem

Medasek
21.06.2022 4 z 5

Velmi dobrá kniha. Svým stylem mi docela dost připomínala sérii Magistérium od Holly Black & Cassandra Clare.

Lucík118
03.05.2022 5 z 5

Uznávám, že jsem možná trochu stará na pohádky, ale tohle mě naprosto ohromilo. Velice se mi líbilo propojení "normálního" světa s tím kouzelným. Kniha je čtivá a děj utíká celkem rychle i s hlavní hrdinkou jsem se sžila skoro okamžitě a oblíbila jsem si i další postavy.
Velice doporučuji jak dospělým tak dětem.

okeey
06.04.2022 5 z 5

Ve svém věku stále zbožňuji ,,tak trochu pohádky" a ještě ke všemu, když jsou prolnuté kouzly a fantastickým světem. Moc se mi líbilo, že se v této knize řeší i vážná témata, jako je rasismus nebo sociální postavení ve společnosti. Příběh se mi četl krásně, lehce a těšila jsem se na to, až si zase budu moci číst. Sice je tato kniha srovnávána s Harrym Potterem, ale mě to přijde jako naprosto autentický a originální svět. Doporučuji naprosto všem. Je to krásný příběh a ta obálka? Wow. Potřebuji nutně další díl.

brankaemka
15.03.2022 5 z 5

Síce som dospelá, ale mne sa príbeh o Amari veľmi páčil. Za mňa odporúčam hlavne deťom a dospelým tým, ktorý majú otvorenú myseľ a sú ešte stále deťmi.

PrincaListicka
14.03.2022 4 z 5

Na úvod je asi nejdůležitější zdůraznit, že se jedná o příběh určený primárně dětem a tudíž se v něm objevují prvky příslušící tomuto žánru. Příběh je vyprávěn v ich-formě a dostává se nám tedy autentického stylu vyprávění z pohledu puberťačky. Tento styl vyprávění je zároveň skvělý také v tom, že Amari, stejně jako my, o nadpřirozeném světě vklíněném do toho našeho a jeho chodu nic neví, a tudíž při čtení zažíváme stejné či podobné pocity jako hlavní hrdinka.

Myslím, že už z popisu děje je jasné, že se kniha potýká hned s několika tématy, které nejsou úplně snadné. Řeší se zde původ, barva pleti, setkáváme se s příběhem matky samoživitelky i a faktem, že když se člověk narodí do "dobré" rodiny, má prostě o dost víc štěstí než ostatní. V určitých chvílích se dostáváme až tak trochu na tenký led,kdy hrozí větší konflikt. Nicméně Amari ze sebe i přes nepřízeň osudu rozhodně nedělá žádnou chudinku, na naopak, je to velká bojovnice, která si stojí za svými názory a rozhodnutími, a nenechá se od ostatních beztrestně ponižovat.

Velmi důležitými postavami v příběhu jsou také Amariini přátelé. Jednou z jejích kamarádek se například stane drakodlačice Elsie, která má velké nadání pro vynalézání všelijakých technických zlepšováků. Amari zde také najde kamaráda, od kterého by na první pohled spojenectví vůbec nečekala.

Příběh je plný překvapení a zvratů, které jsou často nepředvídatelné, a neustále čtenáře udržují v napětí a zvědavosti. Je zde hodně akce, často jsou demonstrovány magické schopnosti jednotlivých dětí i dospělých. Dozvídáme se spoustu zajímavostí z nadpřirozeného světa a také jeho propojení s naším běžným světem prostřednictvím vysvětlení nejrůznějších událostí, které byly tak trochu zakamuflovány v něco jiného.
Na mě osobně byly některé scény až trochu přehnané a některé vynálezy působily trochu infantilně, stejně tak mi trochu vadil překlad některých jmen a pojmenování z angličtiny, nicméně opravdu nepatřím do cílové skupiny čtenářů. Umím si představit, že před 15 lety bych z knihy byla naprosto unešená. Velkým plusem jsou také pěkné ilustrace doprovázející začátek každé kapitoly.

Knihu bych rozhodně doporučila všem fanouškům magie a nadpřirozena (i těm dospělým), kteří si rádi přečtou příběh o velké odvaze a boji "dobra" proti "zlu."

houdkic
12.03.2022 3 z 5

Na Amari jsem se kvuli velkym ohlasum jak ze zahranici, tak z Ceska velmi tesila. A je pravda, ze kniha je to opravdu ctiva, do toho celkovy vzhled, ilustrace, opravdu chutovka.

Zacatek knihy me neuveritelne bavil a enmohla jsem se odtrhnout. Jenze pak to zacalo drhnout a do nekterych casti jsem se musela nutit.

Nicmene rozuzleni zaporaka jsem teda vubec netipovala, to me hodne prekvapilo. Skvely byly vymysleny nazvy, celkovy svet se mi moc libil.

Jediny, co mi uplne nesedlo bylo chovani deti - dle meho nazoru to vubec nesedelo na jejich vek a chovali se prilis dospele. Nesedla mi ani mluva ucitelu - nespisovnost, ktera byla v tomto pripade proste divna.

Nakonec hodnotim 3,5 bodu.

Ivuska.09
02.03.2022 5 z 5

Lituji, že jsem se do knihy nepustila hned po jejím vydání. Zdá se mi, že je jí věnováno mnohem méně pozornosti, než si zaslouží. Je to skvělý příběh ze světa plného kouzel, kde hlavní hrdinové bojují za dobro proti zlu. Neustále se něco děje a i když nepatřím do cílové kategorie čtenářů, i já jsem byla napnutá, jak vše bude pokračovat. Nenechám si ujít ani další díl.

hana1039
17.02.2022 5 z 5

Já čtu strašně málo tenhle žánr, tak jsem vybrala a zkusila, i když mi už dávno není... náct, mám ráda magii, tajemno a kouzla... krásně jsem si početla, ponořila do světa nadpřirozena a...konec...snad se dočkáme brzy dalšího dílu...

JituleK
25.01.2022 5 z 5

krásná knížka pro děti, dobře se čte, doporučuji

Nelly
21.12.2021 4 z 5

Tak - jsem poněkud na rozpacích - čekala jsem trošku dospělejší knížku, ale ona je určená opravdu dětským čtenářům ve věku hrdinky (12 let) - pro ně je kniha určitě zábavným a napínavým čtením. Já jako starší čtenář jsem na vše pohlížela více kriticky (je zde cítit inspirace Harry Pottrem, nadpřirozený svět je někdy dost bláznivý a není popsán podrobněji, hlavní zvrat tušíte skoro od počátku, chování některých hlavních postav bylo málo uvěřitelné atd.). Prostě, čtyři hvězdičky za dětského čtenáře, za mne by byly jen tři.

Makina75
17.12.2021 5 z 5

Amari už dlouho před vydáním pobláznila svět, a musím uznat, že právem. Celý svět je skvělý, příběh na middle grade možná až nadstandardně vystavěný. Na začátku dostanete spoustu popkulturních odkazů včetně těch mytologických.
Všechny zápletky má autor perfektně promyšlené, veškeré twisty dokázal vyřešit přesvědčivě a naprosto logicky, nic nedořešeného nebo dalece podobného "deus ex machina" nečekejte.
Začátek zlatý, takhle milý příběh jsem přesně potřebovala. Samozřejmě se všechno komplikuje, ale po první zkoušce někde v polovině knihy jsem se totálně zamilovala. Vážně se těším, jak bude tenhle příběh pokračovat!

PetraDamianova
22.11.2021 5 z 5

Fantasy pro mládež, není snad žánr, který by mi byl vzdálenější. Přesto mě knížka chytla. Asi i tím, že se tu svět nadpřirozený prolíná se světem reálným a mnohé lidské vlastnosti a pocity jsou v obou úplně stejné. Ústřední zápletkou, tedy tím, jak se dítě dostane do nadpřirozeného světa a objeví v sobě dosud netušené schopnosti, se knížka podobá staršímu (a zatím, ale možná jen dočasně slavnějšímu) bráchovi jménem Sirotčinec slečny Peregrinové. Amari mi byla ještě o kousek sympatičtější.

Anett525
19.11.2021 5 z 5

Skvělé. Svět magie a nadpřirozených bytostí, napínavý příběh, super postavy. Nemám co vytknout. Přesně taková knížka,jakou mám ráda.