Elfí princ

Elfí princ https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462838/bmid_elfi-princ-NzV-462838.jpg 4 50 10

Amulet série

< 5. díl >

Max se dopustil zrady a přidal se k nepříteli. Přelomový díl série však ukazuje, že Maxův osud je mnohem tragičtější, než se zdálo. Proč by Elfímu králi pomáhal probudit dávného netvora? Zoufalý elf Trellis si zahrává se schopnostmi svého amuletu v naději, že se mu povede změnit minulost. A mezitím se zdá, že tajemný hlas posouvá Emily jako figurku po šachovnici. Ale vstříc čemu? Sázky se zvyšují s tím, jak celá sága vstoupila do druhé poloviny. Pohádková fantasy Amulet se stala základním kamenem moderní tvorby pro děti a mládež. Její autor Kazu Kibuishi v ní spojuje vlivy ze Star Wars, Pána prstenu, Alenky v říši divů nebo ze série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí ilustroval.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Prince of the Elves , 2012


více info...

Přidat komentář

Abukšákul
11.01.2024 5 z 5

Syn má tuto komiksovou sérii moc rád. Dostal od Ježíška tři díly, které během jednoho dne přečetl.

fvalek
02.04.2023 4 z 5

Zlomový díl v podstatě nebyl zase tak zlomový a Maxův tklivý příběh se mě nijak nedotkl... Ano, máme tu antirasistu, co chrání elfy, beru a souhlasím, ale udělat takové drama a v podstatě chtít změnit (zničit) svět, no... Asi to pro mě nemá takovou hloubku, jakou chtěl autor vypracovat. Přehoupnutí do druhé série je znát, víme o co komu jde a jaké má kdo zhruba plány, máme definované záporáky a nějaký plán v pochodu, to je příjemné. Nicméně Emily a její hlas, nezajímavá zápletka, bohužel. Rozdělení kamenů znělo dobře, ale vidina toho, že každý může dát komukoliv amulet je otravná. Stejně tak zápletka s obrem, která skončí asi tak po pěti minutách... No já nevím, dalo se snažit i víc. Jako ten velký zlom to neberu, ale je tam cítit výrazný posun od začátku. Snad už to bude jedině akčnější a akčnější.


Sauron
02.03.2023 3 z 5

Slabší oproti předchozím dílům.

spencer
09.08.2022 4 z 5

Věci se mění a příběh nabírá nový obrat. Seznamujeme se s minulostí vedlejších postav a dostalo se nám i několika větších odhalení. Jsem zvědavá na pokračování :)

FireOfFilth
24.04.2022 5 z 5

V tomto díle jsme se dějově nějak extra neposunuli, ale dozvěděli jsme se zajímavosti z toho světa. Hodně mě bavilo prostředí, ve které nám bylo nabídnuto. Design záporáka vypadá fakt dobře, není to nic originálního, ale kouká se na něj skvěle. Z Emily se stává docela hustý Pán kamene a ví jak ho používat. Celkově tento díl byl nabit akcí.
Hodnotím 85%

Hadati
22.04.2022 4 z 5

Měl jsem trochu problém oživit si předchozí události z komiksů, které jsem četl tak před rokem, nakonec jsem se ale zorientoval. Styl vyprávění i kreslení zůstalo zachováno, jen jsem po přečtení nabyl dojmu, že se děj zase tak moc nepohnul, že se tam toho zase tak moc neodehrálo. Snad bude mít další díl zase více dynamiky.

martinakraus
11.11.2021 4 z 5

Zatím nejvíc akcí nabitý díl celé série! Měla jsem z jeho stránek absolutně živý pocit - takový ten, jako bych stála uprostřed toho všeho nebo to minimálně viděla na filmovém plátně nebo obrazovce televize. Ono se není čemu divit, ta kresba k tomu totálně vybízí.
A ač by se zdálo, že je akce moc, komiks má skvělou flow a tak krásně plyne a všechno do sebe tak krásně zapadá, že vás to v žádném případě nezahltí a jeho čtení si rozhodně užijete.

Radoľa
01.07.2021 5 z 5

Piaty diel vydarenej komixovej série. Na obálke sa píše, že autor komixu Kazu Kibuiši spája v sérii vplyvy Hviezdnych vojen, Pána prsteňov, Alice v krajine zázrakov a Harryho Pottera. Amulet však ako výtvarne, tak dejovo predčí všetky zmienené fantasy série, filmové či literárne, považované za nedotknuteľné kánony. Vynikajúca kresba japonského autora a do nej vpísaný príbeh je inovatívna formou (niečo medzi filmom a klasickou knihou) a inšpiratívna obsahom. Dej totiž dokáže rovnako zaujať po dobrodružstve dychtiace deti a mládež, ako aj literárne podkutých dospelých. Kniha, po ktorej neváham kedykoľvek siahnuť opakovane. Už len pre ten nádherný vizuál, a krásnu vôňu stránok knihy.

blackoutzuzi
07.05.2021 5 z 5

Pátý díl komiksové série.

Amulet je má velmi oblíbená fantasy série, která si mě získala především svou neskutečně atmosférickou kresbou, nad kterou se pokaždé taaak rozplývám a vždycky mě popadá touha některé stránky vyrvat a nechat si je zarámovat :D

robin9739
16.04.2021 5 z 5

,,Elfí princ" je 5 díl z této magické série o dvojici sourozenců, jenž se dostanou do tajemného světa. Emily a její bratr už přežili nejeden boj nebo těžký úkol. Příběh zde nabírá na síle, hlavní hrdinové už nejsou malé děti ale dokážou naplno využívat svých nových schopnosti a zkušenosti. V městě Cielis, kde Max zradil naše přátelé a ukradl kus kamene z hlavního amuletu. S jeho pomocí, se bude snažit oživit pradávné monstrum, jenž slíbil elfímu Králi. Společně jsou tou největší hrozbou proti jaké, naší hrdinové kdy stali, navíc pomalu odkrývají ještě větší zlo, které se skrývá v samotných amuletech. Elf Trellis se snaží změnit minulost pomocí svého amuletu a Emily je pomalu pohlcována svým vlastním. Nic v tomto příběhu není jasné ani jednoduché. Děj krásně plyne akce střídá akcí, všechno za podpory dokonalé kresby, která je naprosto úchvatná, je to 5 díl a já stále pohlcen koukám i několik minut, ztracen ve své hlavě a představách, na úžasné ilustrace. Krásná barevnost,hned podle grafické úpravy poznáte jestli se jedná o přítomnost, minulost či části odehrávající se uvnitř samotných amuletů. Nápad s tím, že každý amulet je vlastně svým způsobem živ a ,,spolupracuje" se svým nositelem je povedená. Můžu s čistím svědomím říct, že kdybych tuto sérii četl v době, kdy jsem jako školák obdivoval Pána prstenů, Eragona a fantasy knihy od Davida Gemmella zbožňoval bych to stejně, jako všechny tyhle fantasy příběhy.

Amulet nabízí vše co dětská/mladistvá fantazie potřebuje. Příběh je promyšlený a velkolepý, kresba je úchvatná. Víc není potřeba dodávat, všem vřele doporučuju.

Autorovy další knížky

Kazu Kibuishi
japonská, 1978
2018  86%Paní kamene
2018  89%Prokletí kamene
2019  91%Výprava v oblacích
2021  89%Elfí princ
2020  92%Poslední strážci

Kniha Elfí princ je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x