Výprava v oblacích

Výprava v oblacích https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400795/bmid_vyprava-v-oblacich-RzZ-400795.jpg 5 77 13

Amulet série

< 3. díl >

Aby zachránila náš svět, musí zachránit ten jejich… Po všem, co prožila v předchozích dvou dílech, se Emily dozvídá, že síla, která ohrožuje říši Alledia, může zničit i její domov. Tajemný Leon Rudovous vede Emily, Navina a jejich výpravu do ztraceného města Cielis, které se má údajně nacházet vysoko v oblacích. Proti nim poprvé stane hrozivý lovec Gabilan, který by sám rád usedl na trůn. Hlas Amuletu zároveň našeptává Emily čím dál nebezpečnější myšlenky a k výpravě se přidává Trellis, syn elfího krále. Je překvapivým spojencem, nebo budoucím zrádcem? Komiksová sága Amulet se stala fenoménem a základním kamenem moderní tvorby pro děti a mládež. Bývá považována za pokračovatelku takových klasik jako Star Wars, Pán prstenů, Alenka v říši divů nebo série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí Kibuishi ilustroval.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Cloud Searchers , 2010


více info...

Přidat komentář

Abukšákul
11.01.2024 5 z 5

Syn má tuto komiksovou sérii moc rád. Dostal od Ježíška tři díly, které během jednoho dne přečetl.

fvalek
20.03.2023 4 z 5

Výprava v oblacích posouvá příběh nahoru, a to nejen prostorově, ale i kvalitou. Odhaluje se další a další část zápletky a vysvětluje se, proč se kdo chová jak, a proč se věci vyvíjí daným způsobem. Trošku mě začíná otravovat postava Emily a nevím proč, nedělá nic špatného, ale není to zrovna povaha, která zaujme. Bráška je lepší, ale ten nemá prakticky žádný prostor. Zajímavá je postava elfího prince i krále, i když bych nečekal tak rychlé převlečení kabátu, snad se objeví ještě nějaké intriky a úskoky a nebude to tak čisté jako doposud. Pěkná je postava pilota vzducholodě a celkově to, co se pak na ní děje. Pátrání po tajemném městě Cielis je záhada, která sérii dodává hloubku a zajímavost, i když finální kapitola s odhalením je trošku nudnější. Minulost amuletů je pěkná, ale člověk si říká, že jestli mají takovou moc, proč to dopadlo, jak to dopadlo. Tahle série má příliš mnoho otazníků a já doufám, že se zodpoví pěkně a povedeně, i když už se rýsuje pár hluchých míst.


Kobzíci
26.11.2022 5 z 5

Jsem mimo doporučený věk, osobně nevím, zda je kniha pro osmileté děti vhodná... každopádně mě naprosto vtáhla do děje.

Radoľa
14.05.2021 5 z 5

Kombinácia fantazijnej dobrodružnej komixovej ságy a rodinného príbehu za záchranou uchovania sveta v dnešnej podobe pokračuje. Zdanlivo protichodné ukotvenie rodinného príbehu, hľadajúceho nový domov v paralelnom svete, plnom roztodivných postáv je možno aj symbolickým vyjadrením žitia v rodine, kde deti prežívajú intenzívne skutočnosť, podporenú vymyslenými predstavami. Tie tryskajú z bezhraničnej detskej predstavivosti, ktorú zväčša v dospelosti potlačia v prospech tzv. "prežívania v realite". Tu sa oba svety stretávajú, pričom ich kontakt je vykreslený v tomto smere vzhľadom k príbehu, nenásilne, prirodzene a zároveň bezkonfliktne. Pripájam sa k názorom, označujúcim tretí diel série za zatiaľ najvydarenejší. Dejom aj formou. Nádherné obrázky.

robin9739
03.12.2020 5 z 5

Asi se už budu opakovat, ale třetí díl ze série Amulet s podtitulem "Výprava v oblacích" je krásné dílo. Tomuhle komiksu jemuž vůbec nic nechybí ba naopak bych řekl, že kvalita je vzrůstající nemám co vytknout. Kresba je ještě hezčí, jelikož příběh zde není vyprávěn jen díky slovum a textu, ale vypráví ho ilustrace jimiž proplouváte a díky ním je příběh ještě víc magický a úchvatný. Kresby zde jsou za mě nejlepší ze všech tří dosavadních dílu. Jelikož se většina příběhu odehrává na nebi. Tak tu máme krásné nebeské scenérie, plné vzducholodí a okřídlených nestvůr. Nechybí ani mytické bytosti obývající nebeský oceán od samého počátku světa.

Naše stará parta po záchraně maminky a poražení nepřátel, jenž je pronásledovali, se rozrůstá o nové členy. Jejich putování pokračuje dál. Další úkol je najít ztracené létající město? Hlavní úkryt Pánů kamene. Bohužel, to není tak jednoduché jelikož nikdo neví kde je, navíc je ztraceno někde v oblacích. Zvládnou najít nebeské město a vypořádat se s novými přáteli a ještě dychtivějšími nepřáteli, kteří mají své vlastní plány?
Komiks mě opět velmi bavil a hned se střemhlav vrhám na další díl.

Kate18
25.07.2020 5 z 5

Alledie je nádherný svět. Navíc je v knize mapka, takže už víme, kde se co nachází.

Emily se spolu s přáteli vydává hledat město Cielis a jejich nejlepší stopa je pradědečkův zápisník. Někdo si myslí, že město shořelo do základů, ale jiní si myslí, že rada město zachránila a to nyní se nachází v oblacích. Na svou cestu musí najít kapitána s vlastní lodí. Ale pořád jsou tu Elfové, kteří se jim snaží všemožně v cestě zabránit. K tomu všemu se za nimi vydá lovec Gabilan, kterého najal král Elfů. Bude to nebezpečná cesta do oblak.

blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Poslední díl prozatím pasuji na ten nejlepší! Kde jen začít.. Třeba hned tou obálkou - ta je jednoduše boží, rozhodně nejhezčí ze všech :) Příběh se zřetelně vyvíjí a s ním také naše hlavní postavy, které ve třetím prokazují ještě více morálních hodnot a představují charaktery, které mohou být pro malé čtenáře tím správným vzorem. Dle mého názoru jsou právě naše knižní postavy tím, co dělá tuto sérii tak oblíbenou. Jsou originální, roztomilí - hlavně Miskit, Cogsley a Leon - ty bych si přála mít ve svém životě :) Atmosférická kresba je tomu všemu už jen třešničkou na dortu.

jarynek
04.01.2020 5 z 5

Za mne asi dosud nejlepší díl. Tolik fantazie, které se zde vejde do jedné knihy (a mnohdy jde o skvělý nápad, jenž je využit jen okrajově) se ne vždy vidí. Vyprávění není komplikované, takže rychle ubíhá a naši hrdinové jdou z jednoho dobrodružství do druhého. Vše doprovázeno pěknou kresbou. Jedna z nejlepších dětských komiksových sérií.

FireOfFilth
31.08.2019 5 z 5

V dalším dílu série Amulet se rovnou vypravíme do oblak. Začne nám pátrání po dávno zapomenutém městě. Najmou si kapitána jedné vzducholodě a dobrodružství může začít.
Nebyl by to zajímavý příběh, kdyby cesta šla podle plánu. Hrdinové se tedy musí vypořádat s různými překážkami. A objeví nakonec hledané město? To už nechám na čtenářích.
Celkové hodnocení 85%

Alex.Barunka
18.06.2019 5 z 5

Je super jak se tato série postupně vyvíjí, s každým dalším dílem toho čtenář dostane jak víc o postavách tak víc o pozadí celého příběhu a magii. A o ilustracích asi ani mluvit nemusím :)

Kapis
23.05.2019 4 z 5

Je osvěžující taky vidět Elfy jednou jako krvežíznivá zabijácká monstra s maniakálními pohledy a ostrými zuby a ne jen jako éterická téměř průhledná stvoření se zasněnými pohledy. I když jak už víme po přečtení této knihy, sami si za to asi nemohou a na konci této ságy zas budou beztak poletovat jak buzíčci po rozkvetlých loukách s motýlky:)

Kniha je opět nabitá nepřebernou fantazií a autorovými nápady, kdy nenechává hrdinům ani chvíli na oddech, pomaličku odkrývá temné detaily, ale přese všechna protivenství mi tentokráte přišlo, že jde hrdinům všechno tak nějak samo. Aspekt starostlivé maminky přidává do příběhu zase trochu jinou rovinu a jo, já jsem pro-rodinný typ, takže by se mohlo zdát, že tam mamka své děti brzdí, ale mě to tam dává smysl. Kresba je stále jednoduchá, srozumitelná, takže čtení se nebrzdí hledáním detailů, které by dávaly smysl až po dvaceti stranách - pro děti ideální. Příběh se opět posunul o sto tisíc mil dále, nějaké opakovačky prostředí se tu nedějí - vše je pořád nové a atraktivní. Těším se, kam bude příběh pokračovat dále, myslím, že tak idylické to v tom městě v oblacích nebude.

Norri
01.05.2019 4 z 5

Sám bych si to nekoupil a tak výhra na ComicsDB byla skvělou příležitostí, podívat se tomu na zoubek. Na první i druhý pohled je zřejmé, že tohle je série pro děti. Odpovídá tomu jak kresba, tak i děj a dialogy. Hodnotím pouze třetí díl a tak mi chybí patřičný kontext, ale i tak je snadné dostat se do děje a pochopit, o co v příběhu jde. Dialogy jsou jednoduché, bez jakýchkoliv narážek a zrádných vtípků, a ukazují jak morální chování hrdinů, tak i amorální chování padouchů. Zároveň nesou poselství o rodině a o překonávání těžkých životních situací. Kresba je tak nějak dětsky pěkná - nekomplikovaná kresba plná fantazie, která není přeplácaná detaily a má pěkné barvy. Celostránkové obrázky jsou vážně pěkné, až epické! Hodnotím to jako knihu pro děti.

flanky
01.04.2019 5 z 5

I třetí díl je úžasný. Příběh se postupně rozvíjí, postavy se pomalu odkrývají a celé se to mnohem více proplétá. Líbí se mi to čím dál víc.

Autorovy další knížky

Kazu Kibuishi
japonská, 1978
2018  86%Paní kamene
2018  89%Prokletí kamene
2019  91%Výprava v oblacích
2020  92%Poslední strážci
2021  89%Elfí princ

Kniha Výprava v oblacích je v

Přečtených105x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce22x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x