sarlot.a sarlot.a komentáře u knih

☰ menu

Její konec Její konec Shari Lapena

Začnu plusy, spisovatelka má dobrý styl psaní, kniha je velmi čtivá, další je zajimavy námět knihy. Co se týká mínusů, zvrat v příběhu mi přišel jakoby hodně narychlo, celý charakter hlavních postav se otočil o 180 stupňů během jedné stránky, což mi přišlo dost dikomfortní a nelogické, celý námět tím šel do kopru… i přes čtivost na mě působil příběh hodně průměrně.

22.04.2024 3 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Skvělá, napínavá kniha. Jdu si rovnou pustit i filmovou adaptaci, doufám, ze bude alespoň z poloviny, tak dobra jako kniha:).

12.04.2024 5 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Kniha byla pro mě celkem velké uvědomění a další puzzlík do skládačky poznání sebe sama. Přišlo mi hezké, jak ty jednotlivé myšlenky jsou v podstatě jednoduché a zároveň pro nás jako lidi je někdy těžké se nimi řídit.

Níže, v komentářích jsem četla, jak kniha slibuje změnu života a nestalo se. Ano, je to samozřejmě možné, ale je také potřeba si uvědomit, ze tu změnu za Vás neudělá kniha, ale musíte Vy sami.

Za mě skvělá seberozvojová literatura, 100% si knihu ještě někdy přečtu:).

11.04.2024 5 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Moje teprve druhá kniha od pana Kinga, ale určitě ne poslední! Příběh postupně gradoval a byla jsem po každé další stránce čím dal víc napjatější, i přes to, že bylo docela zřejmě, jak se bude příběh vyvíjet. Je skvělé, ze kniha napsána v roce 1975 tedy téměř před padesáti lety, dokáže být strhující, ačkoliv v dnešní době jsme už zvyklí na jiný typ psaní a pojetí příběhu. Moc se těším na další Kingovi knihy.

07.04.2024 5 z 5


Maska smrti Maska smrti Mads Peder Nordbo

Skvělá série, stojí za přečtení. Je lepší číst všechny díly hned za sebou kvůli velkému množství postav a propojení mezi nimi.

23.03.2024 5 z 5


Ledový strach Ledový strach Mads Peder Nordbo

Druhý díl má velmi rychlý spád, děj knihy neustále od začátku do konce graduje, pokaždé přijde nějaký zajímavý zvrat. Celkově se kniha moc dobře četla a těším se na poslední díl.

17.03.2024 5 z 5


Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

Potom, co jsem si před čtením knihy přečetla recenze, tak jsem si hned od začátku psala jména postav, ale nakonec to ani nebylo potřeba. Kniha byla super, má zajímavý příběh a originální místo činu. Příběh se odehrává ve dvou časových liniích, které do sebe na konce skvěle zapadnou, navíc autor krásně popisuje grónskou přírodu a problematiku země. Jdu se hned vrhnout na druhy díl:)

10.03.2024 5 z 5


Teď, nebo nikdy Teď, nebo nikdy Harlan Coben

Jedna z nejlepších knih od Harlana, moc jsem si ji užila a na konci jsem zůstala zírat s otevřenou pusou. Pro toho, kdo váha zda přečíst, tak určitě neváhejte, je to parádně napsané.

03.03.2024 5 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Nejsem žádný rychločtenář, ale tuhle knížku jsem zvládla přečíst za dva dny, čte se úplně sama. Styl psaní i příběh jsou mega dobré, nejlepší kniha od Shari, kterou jsem zatím četla.

24.02.2024 5 z 5


Čtyři prány štěstí Čtyři prány štěstí Petr Casanova

Srdcovka jedna z nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla a přitom je o uplne všedních, běžných věcech, kterých jsme si v naši Době zrychlené přestali vážit. Určitě si ji ještě někdy přečtu.

21.02.2024 5 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Kniha pro mě byla taková oddechovka, asi rozumím, co chtěla autorka knihou říct. Nicméně, zkrátit ji o takových sto stran by bylo fajn, ta zdlouhavost byla místy až otravná, za mě zatím nejslabší kniha od Liane:)

27.01.2024 3 z 5


Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Za mě zajímavý nápad, myslim, ze u nás není nikdo kdo nahrává podcast a zároveň píše knihu. Bohužel, nelíbí se mi její zpracování. Ke každému případu je minimum informaci a většina se dá najít na wiki. Za mě by bylo mnohem lepší, udělat méně případu, ale víc kvalitně… Je tam i celkem dost překlepů. Celkově je to tak zvláštně napsané, ze mě kolikrát hrozne rozcililo, když závěr příběhu nebo jeho rozuzleni bylo uvedené hned v prvním odstavci, tím pádě ztrácelo smysl cist cely příběh. Co přidávám jako plus je, ze je kniha napsána jednoduše, takže se dobře a plynule čte, je hezká graficky, ale to je bohužel asi vše. Snad bude příští kniha více propracovaná :).

11.06.2022 1 z 5