Teď, nebo nikdy

Teď, nebo nikdy https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21505/bmid_ted-nebo-nikdy-OjM-21505.jpg 4 265 66

Detektivní román s psychologickou zápletkou vypráví příběh lékaře, který je za nejasných okolností postřelen, jeho žena zavražděna a malá dcerka unesena. Lékaři se po návratu z nemocnice ozvou únosci s žádostí o výkupné a on na radu svého přítele právníka uvědomí o únosu policii. Je ovládán jedinou myšlenkou, najít svou dcerku, ale akce skončí neúspěchem a hrdina se rozhodne pátrat po dítěti sám i přesto, že policie ho podezřívá z vraždy manželky. V pátrání mu pomáhá jeho bývalá přítelkyně, agentka FBI, a společně začnou rozmotávat klubko falešných stop a záhadných souvislostí až k nečekanému a dramatickému rozuzlení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

No second chance , 2003


více info...

alnahu
alnahu
11.03.2024 5 z 5

Napínavý,skvělý thriller s promyšlenou zápletkou.Přiběh psychického vyšinutí,lidského přátelství i rodinných vztahů.Konec je opravdu překvapivý.

sarlot.a
sarlot.a
03.03.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších knih od Harlana, moc jsem si ji užila a na konci jsem zůstala zírat s otevřenou pusou. Pro toho, kdo váha zda přečíst, tak určitě neváhejte, je to parádně napsané.


Makyt
Makyt
27.01.2023 4 z 5

Tak tohle byla opět pecka. Do poslední chvíle jsem netušila, jak to vlastně celé bylo. Ani policie nevěřila, že by to udělal otec. Nicméně výsledek hodně překvapil.

mi-380
mi-380
08.11.2022 4 z 5

Autor si mě znovu svým thrillerovým bludištěm povodil jako na niti, co zapůjčila Ariadna Theseovi. Podezřelí se během četby rozmnožovali geometrickou řadou, padouši se dělili na hlavní a vedlejší, a dohromady jich bylo překvapivé množství. Z dějových kotrmelců a nepravděpodobností jsem občas vrtěl hlavou, ale… napětí, čtivost, zvažování morálních dilemat, několikanásobné pointa, to vše mi potvrdilo, že hledáček, zaměřený na autorovy knihy, je nasměrován správně.
85 % (zatím 238 hodnocení s průměrem 84 %).

axspevak
axspevak
11.10.2022 5 z 5

Pro me napinave od prvni do posledni kapitoly,nedokazala jsem vubec odhadnout,jake bude rozuzleni.Po delsi dobe kniha,kterou jsem nechtela odlozit.

items
items
06.07.2022 5 z 5

Harlan opäť nesklamal. Mám moc rád jeho napínavé príbehy obyčajných ľudí. V tomto ma vyrušovalo iba to, že sa, myslím, horšie vyrovnal s dávnou stratou študentskej lásky ako so stratou rodiny. Inak plný počet.

soukroma
soukroma
25.01.2022 3 z 5

Mizérie: staré, neuvěřitelné postavy, vztahy i celá zápletka, příšerně dlouhé plné odboček (hlavně mudrování hlavního hrdiny), v závěru nabalování "líbivých" námětů a podivných postav. ... A chyb překladatelských i vydavatelských.
Škoda času, ale protože jsem chtěla vědět, jak to dopadne, doprolétla jsem až do konce, takže 49%.

Make20
Make20
14.01.2022 3 z 5

Kniha byla napínavá, ale až v poslední třetině mě to opravdu začalo bavit. Předtím jsem přeskakovala odstavce. Byly totiž zbytečně zdlouhavé a nicneříkající.
Celkově hodnotím jako lepší průměr, samotný příběh se mi líbil.

WaN635
WaN635
04.11.2021 3 z 5

No, pro mě asi nejslabší kousek autora. Začátek slibný, konec překvapující. Bohužel většina knihy zdlouhavá nuda. Přitom námět super, jen se to prostě táhlo.

helenkan
helenkan
18.09.2021 4 z 5

Tentokrát jsem se začátkem prokousávala trochu dýl. Ale jinak opět pěkně napínavý čtení. A s koncem, jaký umí Coben parádně všechna vaše podezření rozmetat. :-)

evik_svistik
evik_svistik
04.08.2021 4 z 5

Trochu slabší oproti jiným autorovým knihám, prvních 150-200 stran se zbytečně táhlo, ale celkově to nebylo špatné. Bohužel to nebyl ten typ knihy, co vás chytne na první straně a jedním dechem přečtete a na konci jen vydechnete překvapené wooow...

Sofós
Sofós
28.05.2021 3 z 5

Plusy: zajímavá zápletka a docela čtivý styl psaní. Mínusy: zbytečně zdlouhavé a roztahané. V poslední třetině to sice začalo být velmi zajímavé, ale rozuzlení bylo na můj vkus dost překombinované. Když to shrnu, kniha mne nenadchla ani neurazila, dávám 3,5.

hana4834
hana4834
15.05.2021 4 z 5

První kniha od autora a musim říct ze mám smíšený pocity. Dej je napinavi a přesto mi trvalo než jsem se zacetla. Občas jsem měla pocit ze je to zbytečně natahli

Gibis
Gibis
17.04.2021 5 z 5

Opět výborný thriller Harlana Cobena. Hlavní hrdina Marc se po několika dnech v bezvědomí po střelném poranění probere a zjistí, že jeho manželka je mrtvá a jeho desetiměsíční dcerka Tara zmizela beze stopy. Policie se jako vždy zabývá spíš tím, jak dokázat vinu Marcovi a tak pátrání po pravdě a hlavně po zmizelé dcerce zůstává na Marcovi. Moc se mi líbil Verne, který se k nastalé situaci postavil prostě skvěle. H.Coben má vlastně téměř vždy nějakou takovou postavu, která mě nakonec chytne ještě víc, než hlavní hrdina :) Takže prima a těším se na další setkání s nějakým autorovým dílem.

SilvieSisinka
SilvieSisinka
10.03.2021 5 z 5

Knihy od H.Cobena nikdy nezklamou.Kdyz opravdu už není co číst a nebo nevím co koupit...tento pán má pokaždé super knihu a já o zábavu postaráno.

Elapheg
Elapheg
10.02.2021 5 z 5

Coben je prostě skvělý. Ani tato kniha mě nezklamala. Má snad jednu odlišnost od jeho knih. Není tolik vyprávěna retrospektivně. Marc Seidman je těžce raněn, probere se až v nemocnici, zjistí, že jeho žena je mrtvá a jeho půlroční dcerka zmizela beze stopy. Pustí se do pátrání po dcerce se svojí bývalou známou Rachel a snaží se dcerku najít a vypátrat i tím, co se vlastně toho dne opravdu stalo, protože Marc si to nepamatuje. I v této knize autor bravurně vystavěl originální zápletku a jako obvykle je třešničkou na dortu celkový zvrat až na samém konci. Kniha je to velmi napínavá a bez brutalit. Konec je dosti překvapivý. Děkuji pane autore za skvělý počin. Jistě se k Vám vrátím a moc rád. :-) Mohu jen doporučit. :-)

Šánka
Šánka
17.01.2021 5 z 5

Starší kousek, oděný do nové obálky, na který jsem se již dlouho chystala a jsem velmi spokojená.
Tentokrát jsem nebyla až tolik napnutá, i když šlo o únos malého miminka, ale kvalita a čtivost tohoto příběhu byla jako vždy vysoká, vykreslení postav senzační. A již jsem to určitě psala, pan Coben je mistr závěrů, to bylo něco! Složité puzzle poskládal tak, že výsledný efekt je dokonalý a to závěrečné morální dilema mi v hlavě ještě doznívá.....
Za příběh 4, za závěr 6, takže za plný počet :-).

Erummeldë
Erummeldë
11.08.2020 3 z 5

První polovina knihy byla strašná. Bylo to nudné, zdlouhavé, splácané. Musela jsem se do čtení nutit, na což u tohoto autora opravdu nejsem zvyklá a strašně mě to mrzelo. Naštěstí se to kolem té dvousté stránky zlomilo a příběh začínal být napínavý, gradoval a konečně jsem v něm poznávala svého oblíbeného autora. Úžasná zápletka, nečekaný závěr. Když shrnu příšerný začátek a velmi zdařilý konec, vyjde docela průměrná kniha.

MilanCFC
MilanCFC
05.05.2020 5 z 5

Žádné sladké řečičky a dlouhé popisy na úvod, ne ne. Tady to je hned první stránkou a snad i hned prvním odstavcem totální skok do akce a také asi proto tak probíhá následné čtení - žádné odkládání, jeden dech, pár hodin a bum, jsme na konci a další parádní čtenářský zážitek díky mistrovi Cobenovi a další těšení se na jeho následující dílo. Samotná kniha byla vzhledem k zápletce trochu náročnější a trošičku jsem se bál, že se autor na konci přece jen uchýlí k jakémusi klišé, což u něj není zrovna zvykem, ale dokázal z toho docela dobře vybruslit.
Musím také vypíchnout, že jakmile autor využívá služeb záporných postav, tak pak jsou opravdu echt záporné, negativní, hnusné... Zkrátka je chcete hned potrestané.
A speciální řádek pro postavu Verna. Nedostal tolik prostoru, ale mě si získal hned prvním výstupem a Coben zas a znovu využil mně čtenářsky tolik blízkou sílu spojenectví dvou chlapíků. Ačkoliv tentokrát poněkud šibalským způsobem. Skvělé.

Marcela52
Marcela52
02.05.2020 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře, ale asi tak do poloviny. Pak už to bylo trochu překombinované a těch zvratů bylo příliš. Ocenila jsem kultivovaný styl, dobrou psychologii, ale literárně to bylo spíše průměrné. Z mého pohledu poměrně zdařilý "romantický thriller", konec trochu jak z červené knihovny, ale jako nenáročnou oddechovou četbu mohu doporučit.

Štítky knihy

americká literatura únosy dětí

Autorovy další knížky

Harlan Coben
americká, 1962
2016  80%Cizinec
2015  84%Chybíš mi
2008  87%Temné lesy
2014  78%Šest let
2017  86%Smrt v zádech

Kniha Teď, nebo nikdy je v

Právě čtených3x
Přečtených396x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených17x
Knihotéce255x
Chystám se číst148x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x