Čtyři prány štěstí

Čtyři prány štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444535/bmid_ctyri-prany-stesti-6wo-444535.jpg 4 60 19

Unikátní kniha o sebepřijetí, sebeúctě, sebehodnotě i sebemotivaci vychází v těžké době, kdy svět prochází globální transformací. Doba zrychlená vyústila v nucené pozastavení velké části populace. Lidé na všech kontinentech dostali jednotnou příležitost a čas uvědomit si podstatu života. Nikdy předtím nebylo na světě tolik diagnostikovaných depresí, vyhoření a zoufalství. Navzdory všemu zdánlivému blahobytu a technologickému pokroku člověk ztratil přirozený kontakt se sebou i s druhými. Odpojil se od životního zdroje, hlavní přírodní energie procházející vesmírem a pohánějící všechno živé, přesněji všechno živé, co této práně správně nastaví své pomyslné plachty. Prána je jako vítr. Kdo se staví proti ní, může být smeten. Naopak kdo jí nabídne náruč, je odměněn vitalitou, radostí, štěstím, skutečným Životem.... celý text

Přidat komentář

sarlot.a
21.02.2024 5 z 5

Srdcovka jedna z nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla a přitom je o uplne všedních, běžných věcech, kterých jsme si v naši Době zrychlené přestali vážit. Určitě si ji ještě někdy přečtu.

Sabushenkaxx
21.01.2024 3 z 5

Nedivím se, že má kniha tak vysoké hodnocení. Našla jsem v ní mnoho námětů k přemýšlení a to je, myslím, její smysl. Nejde o univerzální návod ke štěstí, to si musí každý čtenář ujasnit předem. Již během čtení jsem uvažovala, kolika lidem v mém okolí (a je to vysoké číslo) by rozšířila obzory.


Veruru1981
03.11.2023 5 z 5

Kniha je jak léčivý balzám. Rozhodně se k ní budu opakovaně vracet. Obsahuje základní rady, jak žít šťastný život, které sice všichni známe, ale velmi často na ně zapomínáme... Tak jak Lek pro dusi od stejného autora putoval hned dal, tato kniha je rozhodně vynikající. Doporučuji.

Kristy.Seb
24.10.2022 5 z 5

Skvělá kniha. Každý si v knize najde své. Tuhle knihu si musím pořídit. Každý by ji měl mít doma a mít příležitost do ji nahlédnout, když si myslí, že je mu nejhůř nebo řeší nějaký problém.

jan.para
14.09.2022 3 z 5

Z knihy jsem si odnesl pár myšlenek, které s snažím aplikovat z životě.

Domča405
01.07.2022 5 z 5

Velmi hezké čtení. Kniha se mi velmi líbila.

RendyaDav
22.02.2022 5 z 5

Tato kniha je proti úzkosti a strachu. Kniha plná pokory a dodá sebevědomí. Kniha sebelásky. Kniha ,která dodá člověku energii, motivaci a energii. Kniha nádherně napsaná a pravdivá. Bylo to opět čtení báječné a poučné .

DominaCZ
16.05.2021 3 z 5

Jak kdosi psal, je těžká a plná kydů okolo, ale zasáhla mě v určitý větě: Važ si toho co máš a buď rád, že máš to, co většina...Važ si toho, že patříš k té většině.

Ono to sice tak trochu sklouzává k tomu být spokojen s málem a stagnovat, ale na druhou stranu...nehrotit to, co není nutné.

crazyslunicko
22.02.2021 5 z 5

Moje první kniha o Petra Casanovi a velice mile mne překvapila. Kniha má spoustu inspirativních citátů a myšlenek. Dávala jsem si na ni čas, abych ji mohla vstřebat.

„Láska je základním světlem Tvého života. Pokud ji od sebe oddělíš zhasneš. Jen pohlédni na svou ruku. Prsty spojené s dlaní také fungují, ale když je od dlaně oddělíš, budou nepoužitelné. Jako Ty, když sebe oddělíš od lásky - když ji přestaneš mít dost od sebe.“


„Kdykoliv se přihodí něco, co naruší Tvé pohodlí, očekávání, štěstí, co otřese Tvými jistotami či je dokonce zbourá, řekni Amor Fati. Miluji osud. Toto je nová příležitost. Děkuji za ni...“

renakr
17.02.2021 5 z 5

Těžká,ale přínosná pro rozvoj osobnosti

Len88
30.11.2020 5 z 5

Knihu jsem četla delší dobu. Jednak je obsah takový těžší, nelze to přečíst na zátah a vždy jsem cítila, že musím mít prostor na zamyšlení, aby to mělo smysl. Posledních 50 stránek byla ale výjimka. Určitě stojí za to ji přečíst a souznít s ní. Zřejmě se k ní za nějaký čas vrátím a budu číst znovu, neboť věřím, že mě osloví zase jiná témata :)

pablito
22.10.2020 5 z 5

Dávám plný počet, protože knížka rezonuje s mým vnímáním světa. A podobný pohled na svět se člověku vždycky líbí :) Četl jsem ji jako první z autorových knih, jsem zvědav na další. Kdybych musel chtít něco jinak, tak dokázal bych si představit problematiku nastrukturovanou do více knih, některé pasáže (ne, že by nebyly zajímavé) mi tam připadaly "přilepené".

VéjaTarabová
24.09.2020 4 z 5

,, Když se chceš dostat z bodu A do bodu B, nejdůležitější není rychlost vlaku, dokonce ani znalost správného směru. To všechno můžeš mít na své straně, a přesto cíle nedosáhneš, jestliže vůbec nenastoupíš do vlaku. "

Vypravěčem je zde samotný autor knihy, který má optimistické myšlení. Ostatní lidé neodsuzuje, snaží se jim porozumět a následovně pomoct, což je zároveň jeho práce, jakožto psychologa. Nejvíce zaskočená jsem byla po zjištění, že takto skvělou a promyšlenou knihu s poselstvím zvládl napsat za pouhé dva měsíce. Do tohoto celého je totiž nenápadně vklíněná příběhová linka. Určitě jsem si toho odsud dosti odnesla. Ovšem kniha samozřejmě nelze číst na jeden zátah. Musela jsem jí střídat spolu s jednou pořádně dějovou, což obvykle nedělám. Jinak styl psaní je srozumitelný, pohodový, ale zároveň vyjadřující hlubší myšlenku. Všechny čtyři mini příběhy čtyř osob se mi velice líbily a myslím, že skvěle shrnují dnešní typy uspěchaných lidí v uspěchané době.

Guarnere
13.07.2020 5 z 5

Za mě nejlepší jeho kniha, posledních cca 50 stránek naprostá nádhera plná nejdůležitějších sdělení. Četla jsem jedním dechem a v mé cestě za štěstím v každé době mě posunula zase o kousek dál.

pagac17
08.07.2020

Věnoval jsem veškerý čas při studiu této publikace, jsou v ní obsaženy pod názvem žánr, dosud jsem u žádné knihy, ve které by se přestavovaly všechny skutečné problémy ve skutečném životě každého čtenáře, hodně jsem se přiučil, jak specifikovat své já s ostatními bytostmi, hlavně s ženami, všechny problémy se dají řešit, přestože jsem staršího věku, stále rád vstávám s radostí do života a snad mým kredem je i to, že cítím s ostatními, nejblíže se svou manželkou, jsem rád, že mohu pomoci tam, kde je to pro mě možné, autor je velmi vzdělaný člověk, líbí se mi, že srovnává současné děním i s tím předhistorickým a třeba s antikou. Jsem plně spokojen.

Ashi
07.07.2020 5 z 5

Knihu jsem si předobjednala hned jak jsem zjistila, že vyjde. Četla jsem i několik ostatních autorových knih. Moc se mi líbí způsob psaní, kdy autorpoužívá úžasná přirovnání např. s kočárem a koňmi, kdy kočí je rozum, a koně emoce, atd. Kniha je rozdělena na čtyři části, kde každá část začíná příběhem ze života, na něj pak autor navazuje jak vzniklou situaci řešit. Přesto musím napsat, že příběh působí trochu nesourodě. Zatímco první tři příběhy jsou psány formou rozhvoru, kde autor radí dotyčnému jak situaci řešit, tak poslední příběh je najednou vyloženě vyprávění o tom, jak byl autor na dovolené v cizině a popisuje jejich jiný pohled na svět. U jiných autorových knih jsem nesouhlasila a s nějakými jeho názory, tady souhlasím se vším. Stejně se však nemohu zbavit dojmu, že jsou tyto čtyři příběhy trochu vytrženy a sice dobře popsány, ale mám pocit, že jsou i jiné problémy, které mohou lidi trápit. Kniha by se dala shrnout - žijte TEĎ, nepodceňujte se, nemějte negativní myšlenky a věřte že bude líp. Musím ale dodat, že díky této knize jsem se posunula k buddhismu a to, co je zde jemně naťuklé jsem se rozhodla rozvíjet.

Tereza197
03.07.2020 5 z 5

Člověk vnitřně spoustu věcí ví, ale s touto knihou si je uvědomí a začne vnímat, jak důležité je milovat samu sebe! Vřele doporučuji.

pagac17
22.06.2020

Pátral jsem po knize v knihkupectví v Atriu, bylo mi vysvětleno, že tuto publikaci nelze nalézti v normálním knihkupectví, ale jedině od vás, jako nakladatele. Takže ji nebudu objednávat

pagac17
21.06.2020

Nemohu podat komentář, poněvadž jsem knih nečetl, zatím je mi známo, že je to novinka a je o ní zájem. Snad se to dovím od knihkupectví zítra