Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy

Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412902/bmid_citit-rozumem-myslet-srdce-aneb-pri-pmI-412902.JPG 4 69 16

Forma záznamu řešení skutečných případů na pozadí ezoteriky, psychologické metodiky i vědních oborů. Motto: „Nikdy nepochopíš bolest, kterou působíš druhým, dokud druzí nezpůsobí stejnou bolest Tobě. Proto jsem tu já. Karma. (viz https://www.firstclass.cz/kniha/)

Esoterika, astrologie, okultismus Filozofie
Vydáno: , First Class Publishing
Originální název:

Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy , 2019


více info...

Přidat komentář

Mrs.Depp
11.03.2024 4 z 5

Kniha je úžasná v tom, že vám v mnoha směrech otevře oči a třeba i přinese určitou úlevu, pokud bojujete se strachem a úzkostí jako já. Co mi ale vadilo bylo to, že jsem měla z knihy pocit, že autor sesbíral své oblíbené citáty a vytvořil z nich knihu, jako by je vydával za své a taky na mě až příliš ezo pojmy jako dvojplameny, stříbrná šňůrka apod. a to, jakým způsobem jsou v knize používány. Způsob, jakým autor radí mi moc nesedí, ale ostatním může, ale vlastně díky této knize pochopíte spoustu věcí, i když se čte těžko, proto jsem nemohla dát nižší hodnocení.

Elea
29.11.2023 2 z 5

Kniha se mi nelíbila, bohužel musím naprosto souhlasit s komentářem LenkyV.1.


sara2965
11.11.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších knih co jsem četla týkající se vztahů.

Kristy.Seb
25.05.2023 5 z 5

Bez přiměřené bolesti nelze v životě dosáhnout žádného úspěchu.

Bolest ti nemá ublížit. Bolest tě má něco naučit. Každá bolest svým způsobem přestane působit, jakmile pochopíš její hodnotu.

Život není takový, jaký chceme, ale jaký potřebujeme, abychom se stávali skutečně lepšími lidmi.

Svými rozhodnutími naplňujeme svou karmu, stejně jako naplňujeme duši. Ta po nás nechce nic jiného, než abychom objevovali svou slabost a vyrovnávali se s ní, překonávali ji. V tom spočívá zlepšování bytosti, které tolik prospívá duši.

Vůbec nejtěžší je žít podle sebe. Pochopit, že naše cesta je jiná než cesty druhých. A že i když se naše osudy protínají, pak jen proto, abychom se vzájemně ovlivňovali, byli jeden druhému zkouškou nebo zkušeností.

Mít se rád znamená umět se zbavit všeho, co nám škodí, a upřednostnit všechno, co nám prospívá.

Určitě je to náročná kniha na čtení, ale přinesla mi mnoho poznání.

Akinimod25
26.01.2023 5 z 5

Kniha, která mi velmi pomohla po rozchodu. Naučila mě, jaký je rozdíl mezi karmickým partnerem a soulmate.

LucyBrand
28.07.2022 5 z 5

Kniha vás dost zavede k zamyšlení a přemýšlení, popravdě jsem se hodně vracela ke knize abych určité věci pochopila. Knihu jsem si koupila ze zvědavosti a byla pro mě zajímavá.

Han-nah
22.05.2022 4 z 5

Po autorově knize Protože jsem sáhla po další. Knihy tohoto spisovatele nejsou na čtení, ale k zamyšlení i sebepoznání sebe, ale i ostatních. Já se zajímám o hledání sama sebe, psychologii, mystéria, záhady, rituály, zdraví, duši paranormální schopnosti a s tím souvisí i karma. Zbytečně se neříká "Karma je zdarma", slovy mé moudré babičky "Na každou svini se voda vaří." Vše se nám snažila vysvětlit, aby nás ochránila, ale život je o radosti, bolesti, lásce, žalu, trápení. Jinak bychom jej nemohli prožít. "Proč" hledat odpovědi? Doba je velmi hektická. Mnoho lidí se nad sebou zamyslí až najednou vážně onemocní nebo jej něco moc trápí. V knize je na různých příbězích ukázka k pochopení a hlavně uchopení svého života.. Každý má nějak danou svou cestu, ale není to dálnice, ale hrbolatá výmolová cesta. Při ní zavzpomínat, ale nežít minulostí, jenom se poučit do dalších dnů. Problémy neřešit jen z jednoho úhlu a impulsivně, ale uvědomit si, že každý je chybující, mnoho věcí lze napravit, ale hlavně umět odpustit. Nebýt sobecká a žít i pro druhé. Umět rozlišit samotu a osamění. Být tu pro druhé, ale nenechat se využívat. Mít svou hranici.
A v tomto sebepoznávání knihy P.C. ukazují řešení těm, kteří se snaží pochopit sebe a svou cestu životem. to je už ovšem na každém z nás.

viladora
27.05.2021 5 z 5

Úžasná kniha. Pro mě skvěle napsaná, pochopitelná..... Opravdu jsem nadšená, že ji mám u sebe v knihovně a můžu si ji kdykoliv přečíst znovu.

Magrata15
02.03.2021 4 z 5

Tak jak zde bylo již mnohokrát řečeno - těžká kniha, hodně složitá, hodně náročná na čtení i přemýšlení. Ale také hodně zajímavá. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Je třeba jí věnovat čas a možná i přečíst několikrát.

Barča21
08.01.2021 5 z 5

Je to kniha o přemýšlení a zamyšlení.... V některých okamžicích mi hodně otevřela oči. Je to pomalé a někdy i těžké čtení, ale určitě doporučuju přečíst.

Pettinka
06.08.2020 3 z 5

Jako zajimavý, ale na mě občas hodně složitý :)

Ashi
07.07.2020 5 z 5

Mám ráda knihy tohoto autora. Doporučuji číst knihu pomalu a přemýšlet nad ní. Byla pro mě inspirací, díky které jsem se začala o karmu hlouběji zajímat. I kdyby to nebyla pravda - a kdyby tomu všichni věřili a chovali se podle toho, bylo by na světě krásně. Některé příběhy se mě netýkaly, daná situace se mi nestala, přesto jsem v ní našla hodně. Ale ano, mám pocit, že autor má dar psát krásný sloh a rozhodl se využít psaní čtivých příběhů a seká jednu knihu za druhou jako Baťa cvičky.

RendyaDav
14.01.2020 5 z 5

Kniha o duši a mysli , o Citu a Rozumu, o podstatě pozemského života i velkých pozemských ztrát , které po zapojení rozumu do emocí mají svůj smysl a učí nás důvěřovat osudu , který nás vždy vede cestou , jakou právě potřebujeme , ačkoli si v daném okamžiku myslíme opak...
Nikdy nepochopíš bolest , kterou způsobuješ druhým , dokud druzí nezpůsobí stejnou bolest Tobě. Proto jsem tu já . Karma....
Knížka, o karmě hodně moc zajímavá...

Gweny
19.07.2019 5 z 5

Kniha, kterou nepřečtete za dvě odpoledne. Je třeba ji číst postupně, po částech a nad každou se zamyslet. Zamyslet se sám nad sebou. Nad svým životem, nad svým jednáním, chováním, myšlením a cítěním.
Mám nad čím přemýšlet a to hodně dlouhou dobu. Našla jsem na mnoha místech v knize sebe sama. Jak se chovám, jak taky někdy stagnuju a bráním se posunu vpřed protože se bojím riskovat.

LenkaV.1
26.06.2019 3 z 5

V knize jsou určitě zajímavé momenty k zamyšlení, nemůžu říct, že je to špatná kniha, ale taky nemůžu říct, že bych se bez ní neobešla. Nemohu se zbavit pocitu z posunu děl pana Casanovy někam jinam, možná ke komercializaci...? A dost mi vadily překlepy a chyby, jichž je na můj vkus v knize hodně - vnímala jsem je rušivě, což u knih, které mě zcela pohltí, tolik nevnímám. Takže tato kniha mě evidentně tolik nepohltila...

jajinka013
25.06.2019 5 z 5

První kniha od tohoto autora a určitě né poslední. Kniha je čtivá a člověk si z ní něco odnese. Po přečtení kapitol jsem si vždy řekla, jo má pravdu, je to tak.

Štítky knihy

psychologie partnerské vztahy karma vztahy srdce rozum

Autorovy další knížky

Petr Casanova
česká, 1974
2015  79%250 zákonů lásky
2016  85%Dvanáct srdcí
2017  88%100 nejkratších cest k Tobě aneb příběh duše
2018  87%Protože
2019  86%Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy

Kniha Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy je v

Právě čtených14x
Přečtených106x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených4x
Knihotéce46x
Chystám se číst84x
Chci si koupit61x