RézinaKudrnatá RézinaKudrnatá komentáře u knih

☰ menu

Holka pro všechno Holka pro všechno Charlotte Roche

Musím konstatovat, že knihu jsem dočetla, protože jsem byla zvědavá, jak dopadne... Nicméně poslední strany jsem přeskočila, nedalo se něco tak nechutného ani číst... Slátanina na entou.... NEDOPORUČUJI a místo, abych poslala dál, tak poletí do sběru...

11.08.2019


Osm Osm Radka Třeštíková

Knihu jsem měla dlouho rozečtenou. Došlo na ní až na dovolené, kde jsem jí přečetla, dá se říct - jedním dechem. Často jsem se bavila u humorných pochodů dětí. Nemám ráda otevřené konce, takže jsem zůstala sedět s velkým otazníkem. Každopádně knihu velice doporučuji.

30.10.2018 4 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Některé části bych možná trochu zkrátila, ale vyburcovalo to ve mě ještě větší napětí. Dlouho na mne doma čekala, ale po pár stranách mne tak chytla za srdce, jako už jiná dlouho ne. Vřele doporučuji.

24.05.2018 5 z 5


Pravidla pozitivního sobectví Pravidla pozitivního sobectví Michaela Dombrovská

Kniha, která jde podle mého názoru velice po povrchu. Nicméně pro lidi, kteří teprve pronikají do tajemství seberozvoje, sebepoznání atd. je určitě vhodná. Jelikož u mám načtené hodně literatury, tak to pro mě bylo nenáročné opáčko. Dle názvu knihy jsem čekala trochu něco jiného. Je to taková všeobecná kuchařka pro život.

23.03.2018


Bůh chodí po světě vždycky inkognito Bůh chodí po světě vždycky inkognito Laurent Gounelle

Zajímavá kniha, která nutí člověka se zamyslet nad vlastní existencí a vzorci chování. Konec knihy a její rozuzlení jsem přečetla se zatajeným dechem.

19.01.2018 4 z 5


Malý tyran Malý tyran Jiřina Prekopová

Poučná kniha pro rodiče i učitele. Mnoho příspěvků z praxe.

10.05.2017 5 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Příjemné a poučné čtení. Člověk zde může pochopit mnoho zádrhelů ve vztahu.

10.05.2017 5 z 5


Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

SPOILER Dle názvu knihy jsem čekala něco jiného a asi i více. Očekávala jsem letní pohodu, pozitivní smýšlení a nějaké to moudro do života. Kniha je psána čtivě, stále jsem ale čekala, kdy se Diane rozhoupe a s Edwardem to dají dokopy. Bohužel jsem se nedočkala, čekala jsem asi větší happy end. Oddechovka na víkend. Neurazí, nenadchne. Osobně spíše nedoporučuji. Moc kouření, moc zvracení, moc surový chlap (až nepřirozeně). Abych jen nehanila, obálka knihy je úchvatná.

01.08.2016


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Po Pražském erotikonu (líbil se mi více) jsem se s chutí pustila do další Hartlovi knihy. Oddechovka, naplnila očekávání, přečteno za cca 3 dny.

07.07.2016


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Abych byla upřímná,tak cca prvních 150 stran jsem nechápala,co na knize všichni vidí. Často jsem ji odkládala a četla spíše z povinnosti. Cca od 180 strany se to však změnilo a dočetla jsem jedním dechem. Nicméně hodnotím spíše průměrně.

15.04.2016 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Tleskám! Neotřelý, přímočarý humor, který jde až na kost. Žádné mazání medu kolem huby, autor popisuje realitu všedních dní takovou, jaká opravdu je - surovou a bez kudrlinek. Nejednou jsem vyprskla smíchy, nejednou jsem se usmívala od ucha k uchu a některé pasáže si pro radost pročítala znova. Klidně bych četla dál a dál se vyvíjející příběhy hlavních hrdinů. S radostí doporučuji dál.

29.03.2016


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Zpočátku jsem se lekla, zda jsem začala číst správný díl. Rok 1968? Co? Proč? Nechápu to. List po listu jsem začala více a více chápat a nebudu lhát, že jsem nenahlédla dále do knihy, abych se ujistila a uklidnila, že Claire a Jamie se setkají.
Místy jsou pasáže dlouhé, politiky moc, milostných her ubývá, nicméně nic to nemění na faktu, že jsem knihu hltala téměř od začátku do konce. Když jsem uviděla pověstných 847 stran, tak jsem si říkala, že to mám tak na rok. Opak byl pravdou, kniha přečtena cca za 10 dní. Hodiny a hodiny připoutání ke knize.
Na konci jsem brečela jako želva, když se Claire vracela "zpět" do budoucnosti. Za mě rozhodně doporučuji.

21.02.2016 5 z 5


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Knihu jsem přečetla skoro jedním dechem. Některé pasáže se mi zdály opravdu zdlouhavé, ale i tak jsem nevynechala ani slovo. Při loučení Claire a Jamieho jsem brečela a soplila jak malé dítě. Nicméně mám naději do dalších dílů, že se opět shledají ;) Musím říct, že jsem u knihy často seděla jako přikovaná a hltala slovo za slovem.
Pravdou je, že po přečtení prvních asi 2 stran jsem si říkala, zda jsem sáhla po správném dílu. Byla jsem z toho rozhozená, ale vše se ukázalo tak, jak mělo být a nemohla jsem se dočkat "návratu" zpět do minulosti k příběhu milenců.
Politické dění na mě bylo až moc složité, občas jsem nepobírala kdo s kým a proti komu, nicméně to mě nedokázalo od příběhu odtrhnout.

21.02.2016 5 z 5