Pravidla pozitivního sobectví

Pravidla pozitivního sobectví https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230589/bmid_pravidla-pozitivniho-sobectvi-230589.jpg 3 42 16

Buďte spokojenější s deseti pravidly pozitivního sobectví! A zkrátka nepřijdou ani vaši blízcí. Přístup pravidel vychází z myšlenky, že abychom se mohli zabývat světem okolo a dokázali se starat o své blízké, musíme být především schopni důvěřovat sami sobě. Autorka staví na pozitivní psychologii a inspiruje se mnoha dalšími vlivy a učeními. Prostřednictvím zajímavých příběhů a tipů vám ukáže, jak si nejlépe poradit s nejčastějšími životními situacemi – od partnerství, splněných přání a uspořádání domova přes práci až po krásu či zdraví. Může vám pomoci také při potížích, které souvisejí se současným životním stylem, jako jsou úzkostné poruchy a problémy se sebevědomím, nebo při hledání životní vize. Díky knížce si snáze srovnáte priority, zlepšíte své vztahy a vykročíte za splněním svých snů. Začnete vnímat sami sebe jako autory svých životních příběhů a budete se tak moci stát pevným body v příbězích jiných. Smysl pozitivního sobectví je tak ve své podstatě nesobecký. Každý píšeme svůj vlastní příběh, tak ať stojí za vyprávění!... celý text

Přidat komentář

JitkaI.
03.04.2024 5 z 5

Mně se kniha líbila. Je užitečná svými radami a i po několika letech od vydání se tyto rady hodí i do dnešního uspěchaného světa. Pomohla. Stručně a jasně vysvětleno. Dobře se četla.

vlkcz
15.02.2022 3 z 5

Titul mi přijde trochu zavádějící. Občas se sice objeví připomínka toho, že by člověk měl myslet i na sebe, ale celkově jde spíš o příručku spokojeného života. Pro dvacátníky asi zbytečné, ti mají zdravou dávku sebestřednosti většinou nějak přirozeně v sobě, padesátníci už k tomu zase dospějí životními zkušenostmi. Takže asi pro čtenáře někde mezi. A zřejmě spíš pro čtenářky, styl mi připomínal ženské časopisy. Kladně hodnotím, že na konci každé kapitoly je seznam "doporučené četby", pokud by se někdo chtěl dozvědět víc.
Pro někoho možná užitečné, já jsem se ale s knihou moc nepotkal.


Dixinka
04.10.2020 5 z 5

Náhodou mi padla do ruky a líbila se.

Čtenářka025
15.01.2020 5 z 5

Líbila se mi, je příjemně strukturovaná, dobře se čte a inspiruje jemným způsobem.

lena60
21.11.2019 1 z 5

Kniha vycucaná z prstu...Vlastně ne. Je to výcuc ze všemožných knih o osobním rozvoji...Považuji za drzost vydávat knihu za vlastní dílo.

Popko
09.03.2019 1 z 5

Kniha nesděluje nic nového, je hodně povrchně napsaná, čekala jsem něco víc.

RézinaKudrnatá
23.03.2018

Kniha, která jde podle mého názoru velice po povrchu. Nicméně pro lidi, kteří teprve pronikají do tajemství seberozvoje, sebepoznání atd. je určitě vhodná. Jelikož u mám načtené hodně literatury, tak to pro mě bylo nenáročné opáčko. Dle názvu knihy jsem čekala trochu něco jiného. Je to taková všeobecná kuchařka pro život.

Blanchidlo
16.02.2018

Asi nedokážu knihu objektivně ohodnotit. Jelikož už jsem přečetla spoustu knih v tomto duchu, byla pro mne jen takovým shrnutím a měla jsem ji za hodinu a půl přečtenou. Pár nových poznatků jsem si z ní vzala, ale v zásadě nic nového. Nicméně pokud bych ji četla jako první, určitě by byla nápomocná. Oceňuju tipy na další literaturu na konci každé kapitoly!

adela2230
11.06.2017 2 z 5

Kniha mě moc nezaujala, našla sem ji jako doporučení v nějakém časopise. Nijak extra to moc nepomáhá, tyhle pravidla člověk najde v každém druhém časopise.

Jayak
21.02.2017

Vzhledem k přečtené recenzi jsem očekávala mnohem více. Je to jen stručný soupis pravidel, která by měl dodržovat každý, kdo se chce být v pohodě a vycházet dobře i se svým okolím

Magriva
07.09.2016 3 z 5

Svěží, lehce napsaná knížka, která nejde do značné hloubky, jen sumarizuje některé věci. Často pokyvujete hlavou, že takto byste to měli dělat, že to je jasné, někde si řeknete, to se snadno řekne a hůř dělá. Nehledala jsem hlubokou psychologii, chtěla jsem relax s knihou, která není hloupá, a to jsem dostala.

Jana_Hlus
12.08.2016 4 z 5

Podle mého názoru jedna z nejlepších knížek, které jsem o osobním rozvoji četla. Srozumitelná, velmi dobře napsaná, se spoustou nápadů, tipů i osobních prožitků. Neberu vše v ní napsané za bernou minci, spíš jako určité nasměrování. Knížku jsem doporučila i svým kamarádkám a také si v ní našly to své a shodly jsme se na tom, že spoustu věcí člověk podvědomě ví, ale neumí je pojmenovat.

Manifest blech
18.05.2016 2 z 5

Lehce, přehledně sepsaná pravidla. V podstatě nejsou nová, pro někoho mohou platit, když bude chtít. Kniha není pouze o osobním přístupu k sobě samým, ale příštupu ke všemu ostatnímu v životě.

Petratra
10.01.2016 3 z 5

Čekala jsem od této knihy asi něco trochu jiného. Působila na mě jen jako jakýsi úvod k jiným publikacím. Bylo v ní hodně myšlenek a pojmů ale na úkor hloubky. Je to fajn knížka, ale kvantita pojmů zde bohužel vítězí nad kvalitou.

Coucouha
07.07.2015 4 z 5

Super kniha! Mám ráda podobné knihy o sebevzdělávání a sebepoznání. Obsahuje hodně užitečných rad a jsem ráda, že jsem si ji koupila. Určitě je velmi užitečná a rozhodně se k ní budu ráda vracet :-)

REBELKAAAAAA
10.06.2015 5 z 5

Knihu doporučuji, super. Rady pro běžného člověka, jak se mít rád a jak žít spokojenější život sám se sebou.
Kniha je podaná do současné doby, což mi nesmírně imponuje :). Doporučuji, přínosná kniha do života.