ReginaS. ReginaS. komentáře u knih

☰ menu

Křivé ostří (+ 2 novely) Křivé ostří (+ 2 novely) Martin D. Antonín (p)

Pro mě velké překvapení. Česká autorka a super fantasy! Moc se mi líbilo a je mi líto, že není pokračování.

05.06.2023 5 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Budu zde velká výjimka, ale kniha mě nijak nenadchla. Celkový styl a přeskakování z osoby na osobu, bylo pro mě divné a nepříjemné. Konec mě taky neoslnil. Za mě průměrná kniha.

07.07.2022 2 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Můj oblíbený autor. Vždy vymyslí něco originálního a jeho slovní spojení a vůbec vyjadřování mě fascinuje. Byla to jízda! Jediná chybka je, že ještě není další pokračovaní!

13.06.2022 5 z 5


Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Normálně bych po této knize nesáhla, nejsem cílová skupina. Četla jsem v rámci knižního klubu. No a bohužel to byla muka. Vleklý, předvídatelný a nijak moc promyšlený příběh, který by se vlezl na poloviční počet stran.

13.06.2022 odpad!


Hadí oči Hadí oči Isabella Maldonado

Po prvním díle velké zklamání. Musela jsem se nutit to dočíst. Připadalo mi to jako krimi pro začátečníky. Děj nezajímavý a nenapínavý. A ta zápletka s hlavní hrdinkou, tak to už bylo úplně přes čáru. Opravdu šílená náhoda!

26.04.2022 1 z 5


Mráz a hry Mráz a hry Jan Hlávka

Kniha měla pro hodně dlouhý rozjezd, ale i tak zajímavý. No a ke konci to byla jízda. Vrhám se na druhý díl. Jediné co bych knížce vytkla, není množství postav, ale množství jmen pro jednu postavu. Někdy je to jméno, příjmení i přezdívka. A když se tohle vše střídá jen v několika větách, tak je to trochu náročnější. Myslím, že to nebylo nutné.

25.02.2022 5 z 5


Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Po přečtení komentářů jsem se trochu bála. Tak jsem se na to vrhla a četla knihu celkem intenzivně v co nejkratším čase. Myslím, že i díky tomu jsem neměla problémy se jmény a vůbec s dějem. Zdá se mi, že autor si uvědomuje složitost děje a dává dostatečné připomenutí. Takže za mě bylo tohle úplně v pohodě. Konec knihy už se mi zdál trochu překombinovaný, ale celkově se mi to líbilo. Taková netradiční klasická detektivka.

16.01.2022 4 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Skvělé! Po dlouhé době knížka, která mě opravdu zaujala a nutila číst a číst. I když tam bylo hodně matematiky, fyziky, chemie, astronomie a techniky, nakonec jsem vše pochopila a možná se i něco naučila. Příběh parádní, postavy příjemné, fakt jsem si to užila!

10.01.2022 5 z 5


Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Tento díl série byl zklamaní. Opravdu se víc řešily vztahy než případy. Pořádný krimi děj se udál až na posledních sto stranách.

22.12.2021 3 z 5


Návrat Návrat Nicholas Sparks

Z knihy na mě šel akorát smutek. Samá nemoc, nehoda, neštěstí. Podivná romance to fakt nezachránila.

11.12.2021 1 z 5


Šest Šest Luca Veste

Taky pro mě, to bohužel byla nuda nuda nuda. Přečetla jsem jen proto, že po té nudě se občas blýsklo něco zajímavého. Tím pádem jsem to nějak dala, ale ...

13.04.2021 2 z 5


Čichové práce psa Čichové práce psa Jan Skuhrovský

Sice starší knížka o stopování, ale spousta věcí platí dodnes a platit bude stále. Napsáno, tak že jsem spoustu věcí pochopila a určitě se mi to bude hodit.

13.03.2021 5 z 5


Věčná Ambra Věčná Ambra Kathleen Winsor

Chvilku mi trvalo než jsem se začetla, ale pak to byla jízda! Velice dlouhá, ale strhující kniha. Vůbec mi to nepřišlo jako nějaká romanťárna, protože Ambra byla tak trochu mrcha a vůbec se s tím nemazala. Velice zajímavé historické popisy, zase vím o něco víc. Přečetla jsem díky Čtenářské výzvě a jsem moc ráda!

09.03.2021 5 z 5


Šedí bastardi Šedí bastardi Jonathan French

Příjemně překvapilo. Napínavé až do konce a drsnější styl mi vůbec nevadil.

09.03.2021 4 z 5


Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Za mě slabý průměr. Děj od začátku předvídatelný, takže napětí žádné. Romantická linka mě taky nebavila, takže další díly rozhodně ne.

09.03.2021 2 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Celá tato série byla pro mě výjimečná. Především v tom, že mě bavily všechny díly a že i závěr byl prostě skvělý. První díl je naprosto originální a víc prozrazovat nebudu. Druhý díl už se trošičku blíží klasickému pojetí psaní a ano příběh je podobný tomu v prvním díle, ale zápletka nakonec je výborná. A třetí díl se zase o něco víc přiblížil k normálnosti. A ano opět pubertální love story, ale zase oceňuji, že na každé druhé stránce nedochází k intimnostem apod.
No a Spiro tomu všemu napříč dává ten pořádný šmrnc. A proto vše za mě super!

11.02.2021 5 z 5


Jen 27 dnů Jen 27 dnů Alison Gervais

Bohužel jsem se nechala nalákat skvělými recenzemi. Jen asi nejsem cílová skupina. čekala jsem, kdy to konečně bude tak napínavé a hmm... Jak už tady někdo napsal, je to asi pro mladší a nenáročné čtenáře. Taková lovestory trošičku obalená nadpřirozenem. Vlastně příběh na pár odstavců. Nějakou tu hvězdu přidávám za pěkný styl psaní.

08.02.2021 2 z 5


Dracul Dracul Dacre Stoker

Přečetla jsem si nadšené komentáře a moc se těšila. Bohužel žádné nadšení se nedostavilo. Ani nevím proč, ale prostě mě to moc nebavilo. Nepocítila jsem nějaké větší napětí nebo nedočkavost z toho, jak vše dopadne. Dočetla jsem hlavně kvůli výzvě.

23.01.2021 2 z 5


Pochovejte mě pod podlahu Pochovejte mě pod podlahu Pavel Vladimirovič Sanajev

Pro mě taky knížka nebyla ani trochu vtipná. Naopak děsivá a strašidelná. Měla jsem co dělat, abych ji vůbec dočetla. Tak mě to nějak celé znechutilo.

11.12.2020 1 z 5


Spát v moři hvězd. Kniha I. Spát v moři hvězd. Kniha I. Christopher Paolini

Eragon se mi líbil, takže jsem se na tuto knížku těšila. A nebyla jsem zklamaná. Je to opět pohádka o boji dobra se zlem, ale dobře se to čte. Určitě bych si ráda přečetla i další díly, protože konec byl tedy takový nijaký.

24.11.2020 4 z 5