Ready_go Ready_go komentáře u knih

☰ menu

Smrt staré posluhovačky Smrt staré posluhovačky Agatha Christie

Můj první čtený Poirot, vybrala jsem si ho kvůli čtenářské výzvě. Ze začátku jsem měla zmatek v postavách - přemýšlela jsem, že snad začnu znova od začátku a budu si dělat stejné poznámky o postavách jako při čtení Starého zákona :-) Ale nakonec se to všechno ujasnilo a rozmotalo stejně jako Poirotovy myšlenky a podezření.

07.09.2021 3 z 5


Strašidelná vagina Strašidelná vagina Carlton Mellick III

...po akční Plyšákokalypse a romantice Zbouchnul jsem Satanovu dceru ...konečně pořádnej bizzzzzár... Při čtení jsem dokonce párkrát nadzdvihla obočí a nemohu přestat obdivovat autorovu nekonečnou fantazii. Kdo je tomuto žánru otevřen, rozhodně neváhejte.. :-)

09.05.2021 4 z 5


Lockdown Lockdown * antologie

Příjemná sbírka povídek - některé slabší, některé skvělé. Díky Lockdownu (i lockdownu) jsem objevila několik zajímavých českých autorů. Kniha mě pobavila, obohatila a navnadila... A vo tom to je :-) PS: A ta obálka je prostě božííí!

19.04.2021 4 z 5


Poutník z Mohameda Poutník z Mohameda Leoš Kyša

Má to nápad, má to akci, má to spád, má to vtip, má to příjemný počet stránek a hlavně - má to i pokračování. A ode mě to má i 5 hvězdiček. :-)

19.03.2021 5 z 5


Alláhův hněv Alláhův hněv Leoš Kyša

Za mě pecka! Od začátku nabité akcí, snad to ani nemělo hluché místo. Bavily mě i technické popisy lodí a princip zničení planety. Prostě jsem to žrala od začátku do konce.

10.03.2021 5 z 5


Divná planeta Divná planeta Nathan W. Pyle

Dá se v ní listovat znova a znova a připomínat si vtipné termíny, kterými mimozemšťané popisují náš všední život. Některé z nich se staly běžnou součástí naší mluvy: "Vibruje to, to znamená, že to funguje; rostliny ve fázi umírání, úmrtní valec." Komiks dokonce chytl i mou, jinak knihám odolnou, dceru.

08.02.2021 5 z 5


Zbouchnul jsem Satanovu dceru Zbouchnul jsem Satanovu dceru Carlton Mellick III

Jak se vyslovil autor - romantická komedie plná démonů a kokotin. První půlka plynula až příliš hladce, až jsem si říkala, že na mě je to příliš málo bizarní. Dokonce jsem se i párkrát romanticky dojmula. :-) Druhá půlka - akce, cákance krve, vyhřezlá střeva, vystříknuté mozky...konečně jsem poznávala autorův styl. Opět pěkná oddechovka přečtená za pár hodin.

04.02.2021 4 z 5


Plyšákokalypsa Plyšákokalypsa Carlton Mellick III

můj první Mellick a musím říct, že jsem spokojená - námět originální, pojetí trošku drsnější, ale rychle jsem se začetla, děj odsýpal, nebylo tam žádné hluché místo, neustálá akce. Jen ten úplně úplný konec - hrdinka mě svým posledním rozhodnutím trošku zklamala, ale to už je na autorovi. Komiksový doslov - super :-)

03.01.2021 5 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Napsat 200 stran o jednom zabloudění v lese - i v tom tkví mistrovství autora. Nejvíc na nervy ovšem nebyl žánr jako takový (prý horor), ale špatná rozhodnutí malé hrdinky...

15.12.2020 4 z 5


Divadlo krutosti Divadlo krutosti Terry Pratchett

Zatím nejvyváženější sbírka povídek, co jsem kdy četla. Povídky byly vtipné, fantastické, promyšlené, všechny nadprůměrné a se skvělou pointou.
"Byl ochotnej čekat celý roky, aby dostal pracovní nahrávku nějaký punkový skupiny, která už pravděpodobně vymřela na tetanus, když se její členové popíchali stejnou sichrhajckou..."

04.12.2020 5 z 5


Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Můj první Gaiman na doporučení od přítele, a rozhodně ne poslední! Kniha mě strhávala od první (dobře, tak úplně od první ne) po poslední stranu. A pánové Croup s Vandemarem - tak bestiálně děsiví a sadističtí... Fakt jsem se jich bála. Perfektní kniha, i já ráda doporučuji!

03.11.2020 5 z 5


Jantarové kukátko Jantarové kukátko Philip Pullman

Poslední díl Pullmanovy trilogie. Na knihu, která je určena dětem a mládeži, má dost dějových linek. Nícméně jsem chtěla vědět, jak to s Lyrou a Willem bude dál, rychle jsem se začetla, linky se začaly spojovat a vše spělo ke svému vrcholu. Konec byl na můj vkus trochu rozvláčný. Ale rozhodně jsem s knížkou strávila hodnotný čas a i slzička mi ukápla.

03.11.2020 4 z 5


Jedinečný nůž Jedinečný nůž Philip Pullman

Poklidně plynoucí pokračování Zlatého kompasu.
Přestože tu je méně akce než v 1. díle, stejně jsem knihu hltala a chtěla vědět, co bude dál. Pullman je vynikající vypravěč!

27.10.2020 4 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Nádherná, neskutečně čtivá kniha! Tuhle bych si s sebou vzala na pustý ostrov. Dokonale vykreslená špína Londýna i barvy a vůně Persie. A pozor, film knize nesahá ani po paty!

04.10.2020 5 z 5


Marťanská kronika Marťanská kronika Ray Bradbury (p)

Dle mého naprosto geniální téma, ale horší zpracování - rozhárané, roztrhané. Možná by pomohla větší provázanost jednotlivých povídek.
Povídky jsou některé lepší, některé horší, ale rozhodně nutí zamýšlet se nad lidským druhem jako takovým.

01.10.2020 3 z 5