perlas.ps perlas.ps komentáře u knih

☰ menu

Nebe nad Kilimandžárem Nebe nad Kilimandžárem Leah Bach (p)

Pro mě nejlepší kniha autorky. Africké prostředí mám ráda, a toto ve mě dokázalo navodit atmosféru.

06.04.2024 5 z 5


Umění nemoci Umění nemoci Jan Vojáček

Myšlenka knihy dobrá, ale přijde mi,že autor pořád chodil okolo a jenom se odkazoval na své předchozí knihy. Nějaké myšlenky ve mě určitě zůstanou, ale znovu bych si nepřečetla.

21.01.2024 2 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Úžasné! Letectví je moje srdcovka, i vzhledem k tomu,že jsem 5 let pracovala pro konkurenční společnost než pan kapitán. Většinu věcí už jsem tedy znala,ale to mi rozhodně neubralo na nadšení ze čtení. Přečteno jedním dechem! :-)

16.10.2023 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherná kniha! Nejdříve jsem byla skeptická, protože téma není zrovna něco, co by mě na první dobrou zaujalo. Ale jsem ráda, že jsem se "donutila". Nemohla jsem přestat číst, dokud jsem neskončila.

15.08.2023 5 z 5


Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Dlouho jsem otálela, magický realismus není zrovna mezi mými oblíbenci. Ale toto předčilo veškerá má očekávání. Rozhodně doporučuji!

27.07.2023 5 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Přečteno jedním dechem. Pomalu přicházím na chuť historickým románům, a tato kniha se četla samo. Má akci, má spád má zápletku. Co víc si přát.

09.03.2023 5 z 5


Kdo maže, ten jede Kdo maže, ten jede Marie Rejfová

Josefina Divíšková a komisař Tvrdík mě prostě baví. Třetí kniha a pokaždé se dost nasměju. Highlight pro mě byla tentokrát Miroslava a její chování ke "Kájovi".

25.02.2023 5 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Deset hvězdiček by bylo málo pro tuto knihu. Původně jsem si ji vybrala pro krásnou obálku, ale tématem mi sedla do vkusu úplně ideálně. Španělsko miluju a do přečtení jsem si myslela, že víceméně znám i španělskou historii. Kniha mě vyvedla z omylu a díkybohu za to. Velice silné téma, nad kterým budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Opravdu tleskám, Ruta Sepetys je skvělá vypravěčka!

12.02.2023 5 z 5


Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

Kdybych mohla, dala bych hvězdiček alespoň deset!!! Jedna z nejlepších knih, které jsem letos četla. Byť má jenom 200 stran, téma nenechá to jenom tak proletět za jeden den.

10.08.2022 5 z 5


Pokračování příště… Pokračování příště… Taťána G. Brzobohatá

Uff, měla jsem velký problém knihu dočíst. Taťánu obdivuju, ale tohle byla knížka blábolů. Dobře, prvních pár kapitol bylo fajn, zvlášť, když se zaměřovala na své dětství a cestu za korunkou Miss World. Taťána je inspirativní a přijde mi jako obrovská škoda, že potenciál prvních pár kapitol nevyužila. Ale třeba tento styl někomu sedne. Za mě spíše zklamání...

19.04.2022 2 z 5


Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Chodila jsem kolem této knihy už od střední školy,a musím uznat, že jsem ke čtení musela dozrát. Nicméně wow. Vůbec nelituji, že jsem si na knihu tak dlouho počkala. Našla si mě ve správný čas, rezonuje mnou ještě pár dnů po dočtení. A upřímně? Nejraději bych se do ní hned pustila znovu.

21.03.2022 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Jedná z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla. Chytla mě a nepustila, dokud jsem ji nedočetla.

20.03.2022 5 z 5


Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Inspirativní kniha. Některé komentáře tady byly rozpačité, ale já jsem z knihy byla nadšená a cítím se motivovaně.

21.02.2022 5 z 5


Bláznivý život na volné noze Bláznivý život na volné noze Oldřiška Ciprová

Moje první setkání s autorkou a žádný velký čtenářský zážitek se nekonal. Jsem ráda, že jsem koupila v levných knihách za levný peníz. Přečteno za jedno odpoledne.

30.01.2022 2 z 5


S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Kniha byla pro mě spíše zklamáním. Nevím, jestli mě více rozčilovala Sera nebo stalker Ben. Taky me mrzí, že autorka nevyužila více reálie Johannesburgu, byl to jeden z důvodů, proč jsem po knize sáhla. Podle hodnocení tady jsem čekala něco lepšího, musela jsem se nutit,abych knížku dočetla. Nejoblíbenější postavy jsou bezesporu Jj a Bruce, škoda že nedostali více prostoru.

18.01.2022 2 z 5


Češi a cizinci Češi a cizinci Jan Hebnar

Knihu jsem si pořídila kvůli práci a abych se dozvěděla něco o komunikaci s různými národnostmi. Autor se ale bohužel soustředil primárně na Čínu/Japonsko, což by mohlo být zmíněno na přebalu. I když jsem se dozvěděla nové informace, znovu po knize asi nesáhnu.

04.01.2022 2 z 5


Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Obrovska nostalgie. Knihu jsem precetla jednim dechem, cteni vyborne navodilo atmosfera 90.let.

02.01.2021 5 z 5