Pavlačinka Pavlačinka komentáře u knih

☰ menu

Co Bůh šeptá maminkám Co Bůh šeptá maminkám Hana Pinknerová

Kraťoučké a hezky čtivé fejetony o tom, co prožívá maminka se dvěmi dětmi. Některé mě inspirovaly, jiné nezanechaly ani stopu. Každý si tam najde to své. A třeba zrovna Vás to o krůček přiblíží k Bohu :)

05.03.2024 3 z 5


Minutky Minutky Veronika Jonešová

Knihu jsem četla hned po prvním dílu, po kterém mi zbylo v hlavě kupa otazníků. A všechny se postupně odkryly v krásný a bolavý příběh Samuela a Patricie. Tu jejich lásku a rodinou smečku jsem jim až záviděla, ale pak jsem se přitulila ke své spící dceři a vše bylo tak jak má být :)

19.11.2023 5 z 5


Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Knihu jsem koupila na bazárku za dvacku a hned první večer se do ní začetla. Děj mě neskutečně pohltil a já každou minutu věnovala čtení. A když jsem nečetla, tak jsem na Patricii a Sama myslela a těšila se, až se zas začtu do dalších řádků.
Na příběhu se mi líbilo, že to nebyla jedna časová linie, ale postupně se odkrývala minulost, popisovala přítomnost a to i z více pohledů (Patricie, Sam, Oliver..). Díky osudům hrdinů došlo i na úvahy o životě, o lidském štěstí a lásce na celý život.
Po přečtení to ve mně zanechalo několik nevyřešených otázek, tak se už těším na další díl. :)

14.11.2023 5 z 5


Jízda v levém pruhu - rozhovor s Jožinem Valentou Jízda v levém pruhu - rozhovor s Jožinem Valentou Marek Vácha

Krásný a zajímavý rozhovor s jedním úžasným člověkem, co žije svoji víru otevřeně a naplno a ne vždy se drží všech zkostnatělých pravidel. Marka mám moc ráda za jeho názory a tato kniha mi ho osobněji představila - jaké jsou jeho radosti, ale i bolesti, co má rád a jak se vlastně celkově dostal tam, kde je. Při rozhovoru nechybí ani jeho inspirativní myšlenky a pohled na svět.

22.01.2021 5 z 5


Svět podle prota / Na světelném paprsku Svět podle prota / Na světelném paprsku Gene Brewer

Nejdříve jsem X-krát viděla film a pokaždé po skončení ve mě zůstala otázka "A jak to tedy vlastně je?". První díl knížky jsem měla s tím filmem dost spojený, druhý už jsem hltala bez zaváhání.
Knížka úžasná, lehce čtivá a plná zajímavých myšlenek. Donutí vás přemýšlet, jestli onen tajemný muž z K-PAXu přece jenom nemá pravdu a co můžeme udělat pro odvrácení zkázy ZEMĚ. Zároveň se mi i líbil pohled na jednotlivé pacienty ústavu a způsob jejich uzdravování.

26.05.2020 5 z 5


Eva Eva Wm. Paul Young (p)

Ze začátku jsem se v těch různých "světech" ztrácela a moc nechápala.. A pak to začalo dávat smysl a druhou půlku knížky jsem přečetla na jeden zátah, některé úžasné myšlenky si četla dvakrát, abych si je zapamatovala.. Po poslední přečtené větě jsem ještě asi deset minut nehnutě seděla, doprožívala to a snažila si přehrát to nejdůležitější.
Moc se mi líbilo popsání stvoření světa a připomenutí, jak moc Bohu na nás záleží :)

20.02.2020 5 z 5


Jak přestat kouřit Jak přestat kouřit Václav Budinský

Knížka obsahuje deset hlavních metod jak přestat kouřit. Každá metoda je přesně popsána a doplněna příběhy lidí, původně kuřáků. Čte se velmi snadno a obsahuje i shrnutí proč přestat kouřit, kdy to má smysl se o to pokoušet a jak se vypořádat s abstinenčními příznaky.
Četla jsem ji kvůli příteli, abych ho mohla pochopit a podpořit.
Snad to bude fungovat :)

04.02.2020 3 z 5


Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Krásné a plynulé pokračování příběhu kočky Jeho Svatosti. Lehce vstřebatelnou formou se dozvídáme obrovské množství hlubokých myšlenek, včetně návodu na štěstí. Knížka úplně svádí k tomu vzít kočku do náruče, nic v hlavě neřešit, jen ji drbat a užívat si její předení :)

03.12.2019 5 z 5


Zázrak v Neratově Zázrak v Neratově Tomáš Kutil

Neratov je už dlouho moje srdcové místo, kam se ráda vracím a vždy tam najdu klid, mír, radost, Boha... Kostel si pamatuju ještě bez střechy a od té doby tam neratovští odvedli obrovský kus práce. Je radost sledovat každý pokrok a je ještě větší radost být sem tam aspoň mikro-součástí tohohle zázraku. Pan farář je neskutečně lidský, otevřený a s přímou linkou k Bohu. A je úsměvné pozorovat jeho nadšení při práci v bagru.
Celá knížka krásně a jemně provází historií Neratova a celým životním příběhem Josefa Suchára. Za vše, co tu s Boží pomocí vykonal, mu patří obrovské DÍKY! ♥

01.11.2019 5 z 5


Mé nepálské trable Mé nepálské trable Michaela Gautam

Pokračování jednoho spletitého životního příběhu, který je pro mě velkou inspirací. Život není pohádka a musí se bojovat až do konce.. A nejhorší je si myslet, že už ho máte zmáknutý.
Líbí se mi Myshin přístup k prozřetelnosti Vesmíru a i citát "Tomorrow never comes" (= není žádné zítra, je JEN dnes).
Mysho, držím Ti palce, ať máš vždy dostatek síly na svou životní cestu.

23.09.2019 3 z 5


Mezi duší a Duchem - enneagram a křesťanská spiritualita Mezi duší a Duchem - enneagram a křesťanská spiritualita Denisa Červenková

Knížku jsem začala číst až po absolvovaném kurzu enneagramu a pomohla mi si ujasnit můj typ, vlastnosti s ním spojené a i cestu, po které bych se měla dál ubírat. Bude to dlouhé a náročné, ale bude to stát za to a už teď jsou chvíle, kdy se díky enneagramu cítím svobodnější :)

17.09.2019 3 z 5


Ámos - Boží prorok Ámos - Boží prorok Francine Rivers

Moc krásný úvod knížky, kde se popisuje, jak se dobrý pastýř stará o své ovečky, jak je brání před šelmami, jak přivádí zpět ke stádu zbloudilé.. Viděla jsem v tom krásnou paralelu s Boží starostí a láskou o nás..

29.07.2019 3 z 5


Silas - Starověký písař Silas - Starověký písař Francine Rivers

Silas žil v době Ježíše Krista a tato kniha mi zajímavě dokreslila a doplnila znalosti z této doby. Občas jsou v ní zdlouhavé pasáže plné jmen lidí a názvů měst, které si ani nelze pamatovat, natož spojit do souvislostí. Ale zároveň se dala v knize najít i krásná linka odevzdanosti Bohu a připravenosti na Jeho volání.

12.07.2019 3 z 5


Milované Princezně : milostné dopisy od tvého krále Milované Princezně : milostné dopisy od tvého krále Sheri Rose Shepherd

Nádherná knížka plná naděje, povzbuzení, pohlazení.. Vždycky jsem si před spaním přečetla jeden dopis a usínala jsem zamuchlaná do Lásky.
Vše je správně načasované, někdy jsem dopis četla v němém úžasu, jindy se slzami v očích, ale každý byl krásný a každý byl pro mě!

03.07.2019 5 z 5


Maturita z lásky Maturita z lásky Marián Kuffa

"...Bůh se nás nikdy nevzdá. Když při tobě Bůh nestojí, není to proto, že tě opustil. To ty jsi opustil jeho a vzdálil ses od něj... "
Krásná knížka plná kraťoučkých vzpomínek a zážitků, které osloví a inspirují. Dobře se čte a často donutí člověka se zamyslet...

03.06.2019 4 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Třetí díl příběhu o Louise je opět velice poutavý, vtáhne vás do děje a nenechá spát, dokud ji s hlubokým výdechem nedočtete. Oproti předchozím dílům mi přijde veselejší a víc zaměřený na vnitřní proměnu Lou i jejího okolí. Líbí se mi, jak je nakonec sebevědomá, samostatná a šťastná z maličkostí. Na druhou stranu mi tenhle díl přišel dost "průhledný" - často jsem už dlouho dopředu věděla, co bude následovat. Každopádně super oddychové čtení!

13.03.2019 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Knížku jsem začala číst s lehkými obavami, ale opět mě nadchla. Sice je Lou dost zmatená, ale to je každej, když přijde o někoho, koho miloval. Takže jí úplně chápu a vůbec mi její chování nevadilo. Příběh byl napínavý a krásně lehce čtivý.

21.02.2019 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Ze začátku mi knížka hodně připomínala film Nedotknutelní, ale nakonec šel děj svou cestou a já se nechala pohltit a do poslední stránky netušila, jak to dopadne. Četla se úžasně lehce a 100% splnila svoji úlohu - oddechové čtení na dovolenou.

21.02.2019 5 z 5


Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

Všechno se děje ve správný čas a všechno má svůj smysl!
V Thau jsem utratila v součtu snad celou svou výplatu a jsou to úžasné pohodlné barevné věci (ať už jde o kabelky, kalhoty nebo sukně), kterými navíc pomáháte, takže o koupi knížky jsem nepochybovala ani minutu.. Původně jsem myslela, že se bude lehce ubírat jiným směrem.. Ale přišla mi v pravou chvíli a hodně mě posílila a inspirovala, že i když člověk x krát padne na dno a zas a znova udělá tu stejnou chybu, tak když něco chce, tak toho taky dosáhne. A že nezáleží na názorech ostatních, ale stačí věřit sobě. A že je důležitý mít ve svém okolí anděly, kteří vám v těžkostech pomůžou. Držím palce Mysho!

02.01.2019 4 z 5


Co řeknete, změní váš svět Co řeknete, změní váš svět Marshall Rosenberg

Perfektní knížka, ke které se budu ještě x-krát vracet. Obsahuje srozumitelné vysvětlení nenásilné komunikace, je doplněna kupa příklady a praktickými návody. Autor nás v knížce učí zamýšlet se nad svými pocity a potřebami, empaticky se vcítit do druhého člověka a efektivně řešit konflikty. Je fajn vědět, že když určitou věc řeknu jinak, tak se ani do konfliktu nedostanu! :)

06.12.2018 5 z 5