Mezi duší a Duchem - enneagram a křesťanská spiritualita

Mezi duší a Duchem - enneagram a křesťanská spiritualita https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259881/bmid_mezi-dusi-a-duchem-enneagram-a-kres-259881.jpg 4 15 7

Enneagram je dynamická typologie osobnosti, která popisuje devět odlišných vzorců prožívání, myšlení a jednání. Jde o komplexní model s mnoha rovinami, který lze použít nejen jako efektivní nástroj psychologie, ale také jako mapu překážek na cestě modlitby. Po letech psychospirituálního doprovázení předkládají autoři v této knize nejen své zkušenosti, ale i přístupy a metody, které se osvědčily jako pomůcky k autentičtějšímu způsobu bytí a duchovnímu vývoji. Jejich přístup je jedinečný vědomým propojováním psychologického a terapeutického kontextu s duchovní podporou. Ve své knize, příznačně nazvané Mezi duší a Duchem, se autoři pokoušejí skloubit sebepoznání a současnou křesťanskou spiritualitu v českém prostředí. Kromě detailní charakteristiky jednotlivých osobnostních typů (enneatypů) kniha nabízí též praktická doporučení, jak duchovně a lidsky růst a dát vlastnímu životu nový, hlubší smysl.... celý text

Přidat komentář

bleska
11.06.2022 5 z 5

Vhodné pro každého, komu není úplně odporné slovo "bůh" a chce jít cestou sebepoznání.

Hanka_Bohmova
29.03.2020

Čteno ze zvědavosti kvůli autorce. O enneagramu vím skoro jen to, že existuje, zato sestru Denisu Červenkovou jsem potkala několikrát na exerciciích pro mládež - když jsem ještě bývala mládež. Příručka je opravdu jen příruční, ale zajímavé podněty k zamyšlení a k práci se sebou tam najdete.


vmatusko
17.01.2020 4 z 5

Dobra kniha na oboznámenie sa s eneeagramom. Okrem klasických popisov 9 typov dopĺňa ku každému typu aj príklady ľudí z ich kresťanského života, ktorí sa našli v jednotlivých typoch.

Pavlačinka
17.09.2019 3 z 5

Knížku jsem začala číst až po absolvovaném kurzu enneagramu a pomohla mi si ujasnit můj typ, vlastnosti s ním spojené a i cestu, po které bych se měla dál ubírat. Bude to dlouhé a náročné, ale bude to stát za to a už teď jsou chvíle, kdy se díky enneagramu cítím svobodnější :)

lidunka1
30.08.2018 5 z 5

Knížka mě velmi oslovila a chci se informacemi o enneagramu více zabývat.

marym
16.03.2018 5 z 5

Zatím nejpraktičtější průvodce pro duchovní život pracující s enneagramem.

medvedice3
08.01.2017 5 z 5

Křesťanská spiritualita je nahlížena z pohledu římskokatolické církve.
Kniha nutící k zamyšlení, jak všeobecnému, tak ke změně pohledu na sebe sama. A není určena jen věřícím. Naopak! Inspirace pro všechny.