Oinike Oinike komentáře u knih

☰ menu

S kůží na trh S kůží na trh Laurell K. Hamilton

Bavilo mě to určitě mnohem více než předchozí díl, jen jsem si ve "finále" připadala trochu ošuleně, jako kdyby autorka chtěla mít najednou knihu honem honem hotovou.

07.07.2016 4 z 5


Temná krev Temná krev Laurell K. Hamilton

Tak tohle bylo utrpení. Předchozí díl mě navnadil, že už to zas konečně bude jen lepší, ale dočkala jsem se leda hořkého zklamání... Tak třeba zase příště.

15.01.2016 2 z 5


Harlekýn Harlekýn Laurell K. Hamilton

Pomalý návrat ke kořenům aneb méně předimenzovaného sexu a více akce. Konečně.

28.12.2015 5 z 5


Procitnutí Procitnutí Lisa McMann

Zajímavý námět. Kniha by mohla být velmi dobrá, kdyby nebylo toho zpracování... To je fakt šílené. Alespoň teda zpočátku, než si na to člověk zvykne (ale ne, nebudu si lhát do kapsy, šílené mi to přišlo i na konci). Jasně, pomáhá to spádovosti a rychlosti čtení, ale je to jak jezdit na hranatým kole. Autorka z toho mohla vymáčknout trochu víc, nicméně i tak se mi příběh líbil a další díly přečtu taky, protože jsem prostě zvědavá, co si budeme povídat. :)

25.11.2014 4 z 5


Železná dcera Železná dcera Julie Kagawa

Paráda, jsem pořád stejně nadšená. Ještě před dočtením jsem objednávala další díly v AJ, už aby přišly. :)

24.11.2014 5 z 5


Železný král Železný král Julie Kagawa

Musím se přiznat, že knížku jsem si pořídila, aniž bych tušila, co mě čeká - prostě se mi líbil obal :)) - a podle názvu jsem čekala něco úplně jiného, takže při první zmínce o férijích jsem si nadšeně zavýskla a připadala si, jako kdybych objevila poklad. Po všech těch upírech a vlkodlacích to byla opravdu příjemná změna, no a vzhledem k ceně (29,- v Levných knihách) přímo jackpot, řekla bych.

23.11.2014 5 z 5


Príbeh služobníčky Príbeh služobníčky Margaret Atwood

Vyděsilo mě to vcelku dost, to ano. Klidně bych ale ocenila více detailů i hlubší rozpracování, knížka po dočtení zanechává v hlavě na můj vkus až moc otázek.

06.10.2013 4 z 5


Miluj sám sebe, ale s kondomem Miluj sám sebe, ale s kondomem Jiří X. Doležal

Tenhle výplod je těžké hodnotit, alespoň pro mě. Ironicky servírovaná kvalita politického šťourání se tomu určitě nedá upřít, téma je (a nejspíš i bude) velmi aktuální. Při troše štěstí to některé jedince donutí i popřemýšlet o tom, kam se vlastně jako lidstvo řítíme. Nicméně je to psané tak zvláštně... Kostrbatě... Nevím, jak to nazvat, prostě se mi to nečetlo zrovna nejlépe. Možná, kdybych při tom vykouřila nějaký ten joint, nebo se posilnila vínem (asi tak 3 flašky by mohly stačit), tak bych to vnímala jako literární zázrak, ale takhle bohužel. :)

08.02.2013 3 z 5


Světla Severu Světla Severu Philip Pullman

Četla jsem ji kdysi dávno (když mi bylo 12). Z daemonů jsem byla nadšená, hlavní hrdinku bych chvílemi nejradši nakopla, ale celkově mě knížka opravdu bavila, i když jsem místy tak úplně nechápala, o co jde. Asi bych ji doporučila spíš starším čtenářům, ale kouzlo téhle trilogie je mimo jiné i v tom, že si v ní každý najde něco pro sebe, nezávisle na věku.

01.02.2013 5 z 5


Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny Steve Vander Ark

Napsaná je dobře. Čtení je sice spíše jen tak pro zajímavost, ale na poličce vypadá fakt hezky. :))

31.01.2013 4 z 5


Tajemná Oiniké Tajemná Oiniké Zora Beráková

Knížka mi sice kdysi dopomohla k online přezdívce, ale jako taková zas tak záživná nebyla.

31.01.2013 3 z 5


Hallo Dalton Hallo Dalton Roel Röhner

Třetí pokračování daltonské série mi připadalo už trochu slabší. Ale jelikož literatury o daltonu není zrovna mnoho, přišla i tak vhod. :)

30.01.2013 4 z 5


Ať žije škola : daltonská výuka v praxi Ať žije škola : daltonská výuka v praxi Roel Röhner

Knížka je stejně dobrá, jako její druhé pokračování. Opět se dobře četla a velmi mi pomohla s pochopením problematiky daltonské výuky.

30.01.2013 5 z 5


Daltonské vyučování: Stále živá inspirace Daltonské vyučování: Stále živá inspirace Roel Röhner

Publikace se velmi dobře čte a zároveň poslouží jako pomůcka pro pochopení daltonských principů. A i když se nechcete zabývat pouze daltonem, minimálně poskytne vám jiný pohled na výuku obecně.

30.01.2013 5 z 5


Pedagogická evaluace Pedagogická evaluace Jan Průcha

Knížku určitě doporučuji všem studentům učitelství. Běžného čtenáře nejspíš nenadchne, ale pro vhled do teorie evaluace je to vítaná pomoc.

30.01.2013 4 z 5


Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

Knížka si mě získala hned po první stránce, doteď si pamatuju, jak jsem z hlavní hrdinky byla nadšená. Český překlad se povedl skvěle, a mně tedy nezbývalo, než si ji v průběhu několika let přečíst ještě asi tak 7x. A stejně mě pořád baví. Náhodný výběr podle obálky (té původní bílé) ze mě jednoduše udělal závisláka, a celá série se pro mě stala tak nějak citovou záležitostí. :)

30.01.2013 5 z 5


Polibek stínů Polibek stínů Laurell K. Hamilton

Sex, intriky a nějaké ty čáry máry - takhle by se to asi dalo shrnout. Za mě dobré, námět mě zaujal, děj taky, bavilo mě to. Dokonce bych se i smířila s tím, že z toho všudypřítomného erotična jsem se cítila poněkud nesvá, když mi postarší paní v MHD nenápadně četla přes rameno. Ale vtíravý pocit, že si autorka jen vypůjčila kostru ze série o Anitě Blake a obalila ji trochu jinak vypadajícím a o něco chaotičtějším "masem", ten se mi osobně odpouští jen těžko. Nejspíš to je psaním obou sérií na střídačku, ale teď už s tím nikdo nic nenadělá. Pokud jste z Anita Blake Series nic nečetli, nijak se vás to nedotkne, a knížku si (nejspíš) užijete. :)

08.01.2013 4 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Skvělý závěr série. Bavila mě hlavně autorova schopnost překvapit i ve chvíli, kdy jsem už věřila tomu, že to nejde. Šikovný chlapík, je ho škoda.

01.01.2013 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Opet skvele. Knizka me bavila, charaktery postav na me zapusobily mozna mnohem vice nez v prvnim dile. Chvilemi jsem mela strasnou chut nektere z nich nakopnout. No a samozrejme se tesim, az se vrhnu na treti dil. :)

26.12.2012 5 z 5


Jak žít s neurotickou kočkou Jak žít s neurotickou kočkou Stephen Baker

Knizka me opravdu pobavila, jako majitelka dvou kocek jsem se musela pochechtavat po celou dobu cteni, protoze skoro vse bylo popsano se skoro az vymluvnou presnosti. :))

26.12.2012 5 z 5