Polibek stínů

Polibek stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127575/mid_polibek-stinu-1dk-127575.png 4 209 33

Merry Gentry série

1. díl >

Druhá autorčina série se nese v podobném duchu jako Anita Blakeová: dočkáte se akce, napětí, lásky a erotiky. „Jmenuji se Meredith Gentryová, ale to samozřejmě není mé pravé jméno. Neodvážím se jej po setmění vyslovit ani šeptem. Bojím se, že by to tiché slovo odnesl noční vítr až k citlivým uším mé tety, královny vzduchu a temnoty. Chce mě vidět mrtvou a já ani nevím proč.“ Meredith Gentryová, princezna z Faerie, vystupuje v Los Angeles jako obyčejný člověk a živí se coby soukromý detektiv specializující se na nadpřirozeno. Ale teď byl vyslán královnin vrah, aby ji přivedl zpět, bez ohledu na to, jestli se jí to líbí nebo ne. Meredith se tak proti své vůli stává pěšákem ve hře své obávané tety. Práce, která ji čeká: užít si nepřetržitou společnost nejkrásnějších nesmrtelných mužů světa. Odměna: královská koruna a příležitost zůstat naživu. Trest v případě selhání: smrt.... celý text

Žánr:
Horory , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

A Kiss of Shadows , 2002


více info...

Přidat komentář

Tienping
15.01.2024 5 z 5

Tuhle sérii mám moc ráda, četla jsem i další díly v angličtině. Je tu jistá podobnost se sérií o Anitě Blake, ale narozdíl od ní je tu méně metafyzických keců a blábolů. Mám ráda všechny její muže - Doyla, Frosta ale i Sholta.
Mrzí mě, že autorka sérii utla a další díl zatím nevyšel (není asi plánovaný), je to škoda.

Calla2002
24.04.2021 3 z 5

Bylo to zvláštní, Anitu mám přečtenou celou (všechny díly v češtině), byla fajn, tak jsem si řekla, že zkusím i tuhle sérii. Série s Merry a Anitou mají očividně společné několik věcí. Sex, muže a mocenský kolotoč. Okolo téhle tří věcí se knihy od Laurell prostě točí. Už mě to ani nepřekvapuje.
Co musím ale uznat, jsem věrnej fanoušek Doyla, i když mu teda nevěřím xD


Ailee
02.02.2021 3 z 5

Nevím, co si přesně o knize myslet. Je lechtivá, ó ano, velmi. Je nápaditá? Ano. Vtipná a čte se skoro sama? Ano a ano. Ale pod tím vším se mi nějak ztrácí děj. První polovina byla lepší, děj se někam posunoval a směřoval, ale pak najednou na tolik stránek víceméně nic, jako kdybychom stáli na místě a babrali se detaily. A vážně musí mít každý sexy chlap svoji barvu? No uvidíme,co nás čeká dál.

Laf
25.12.2020 3 z 5

Měla jsem od knihy větší očekávání. Chvilku mi trvalo zvyknout si na všechny ty postavy. Nejvíce se mi kniha začala líbit tak v druhé polovině a konec samozřejmě byl nejlepší. Doufám, že další díly budou už lepší. Tato série má skvělý potenciál, tak snad autorčina snaha nepřijde vniveč.

Peťa2110
04.10.2019 3 z 5

Bohužiaľ táto séria ma skôr sklamala. Ako bola Anita Blake dobrá, táto ma neoslovila. Skúsila som dať šancu aj druhému dielu ktorý bol ešte horší ako prvý...
Zo začiatku to vypadalo a čítalo sa skutočne dobre ale od časti ako sa vrátila do ríše kúziel sa kniha zvrhla. A teda ma žiaľ nebaví čítať o jej "háreme"...

Nikidree
22.05.2019 2 z 5

Četla jsem nejprve sérii s Anitou, která mě celkem bavila, ale všechny díly přečtené nemám, protože to potom bylo už na jedno brdo.
Merry mě naopak neoslovila vůbec. Hned počáteční vtrhnutí do akce ve světě který má svá pravidla a kde žijí lidé takřka po boku s nadpřirozenými byl na mě moc. Spoustu zmíněných nadpřirozených věcí/záležitostí jsem nepobírala, byť postupně je to vysvětleno. Ale když se na Vás hned zpočátku vyvalí nespočet slov či vět, u kterých (prozatím) nechápete co znamenají, způsobí to akorát veliké zmatení. A u mě i nechuť číst dál.
Třeba to jednou zkusím znovu, ale prozatím dávám sérii k ledu.

Dark_desire
23.04.2019 5 z 5

Merry Gentry :) První díl jsem brala jako pilotní, takže mi delší popisování nevadilo. Líbila se mi detektivní práce Merry a docela zvláštní mi přišlo, že ta říše kouzel není žádné tajemství a ví o ní i obyčejní smrtelníci. Bohužel, musím říct, že první díl byl pro mě zatím nejlepší. ♥️

Symphie
28.08.2018

Přiznám se, že jsem začala první číst Meredith a na Anitu se teprve chystám. I když jsem četla dost komentářů negativních, za mě musím říci, že se mi kniha velice líbila a jsem zvědavá, jak se bude děj vyvíjet dále. :-)

trudoš
24.08.2018 2 z 5

Kdyby se Laurell K. Hamiltonová soustředila na detektivní linii, byl bych spokojen - úvodní zločin má šmrnc a dokud není viník lapen, vše funguje bezvadně. Dokonce bych řekl, že i mnohem zajímavěji, než ve čtenářsky oblíbenější Anitě. Jenže když pak Merry Gentryová zamíří do Říše kouzel zjistit, co po ní chce matička královna, jde všechno do kopru. Začala to být vysloveně nuda, alespoň pro mě, poněvadž se v důsledku neděje nic jiného, než že se ohmatává jeden nadržený chlapák za druhým. Přesto dojde na zajímavý zvrat, kdy hrdinka musí usouložit všechny vybrané elfy, jinak nedosáhne Temného trůnu. Dobře, říkám si, detektivka to nebude, ale jako burleskní erotika by to třeba fungovat mohlo. A ono zase nic, jen spousta toužení, vzdychání, laskání a jedna krátká rychlovka. Na čtyři sta stran teda docela labutí přístup. Přesto musím pochválit jednu zábavnou scénu, kdy Merry svede celou policejní stanici, jen aby dokázala zvrácené účinky jakéhosi olejíčku hrajícího roli v nějakém případu.

janno69
04.03.2018 3 z 5

Sem tam je to trochu rozvleklé, ale jinak v pohodě čtení. Četla jsem lepší, ale i o dost horší knížky v tomto žánru :-)

Tesset
14.01.2018 3 z 5

Většina knihy mě moc nebavila, příběh mě chytl spíš až ke konci a přijde mi, že autorka nemá "kouzelný" svět příliš promyšlený, nicméně další díl si určitě přečtu.

Mergirus
19.07.2017 1 z 5

Bohužel jsem od této autorky četla jako první sérii s Anitou Blakeovou. Čekala jsem, že Merry Gentry bude jiná, něčím odlišná. Byla jsem zklamaná. Vzrůstem i chováním je hlavní hrdinka stejná jako Anita, jen je ještě dokonalejší, je obklopena větším harémem, zápletka nic moc. Co mě ovšem naprosto přesvědčilo o autorčině nedostatku fantazie, to je popis orálního sexu. Slovo od slova je stejný jako u Anity. ROzhodně tuto sérii nedoporučuju.

Devil-Ivet
03.05.2017 3 z 5

Na novou sérii od Laurell jsem se těšila jako nikdy. Jenže… Byla jsem zklamána. Ne že by se mi příběh nelíbil. To rozhodně ne. Bylo to zajímavé, poutavé, a svým způsobem okouzlující. Už mám dokonce i své hrdiny :D Ale to, co mě zklamalo, byla hrdinka samotná. Až moc se podobala Anitě. A přesně toto mě odrazovalo číst dál. Ale vydržela jsem a jsem svým způsobem i ráda. Na další díly se těším, ale už ne tak, jako na začátku. Protože pořád budu místo Merry vidět Anitu a to mě štve. Štve mě, že se autorka nedokázala od Anity oprostit a nedala šanci zcela jiné hrdince.

verdulos7977
09.04.2017

Kdo je ANITA????
Ohledně knihy.... Musím říci, že mám hrozně ráda knihy o nadpřirozenu (pro puberťáky), ale tohle na mě bylo moc. Nedočetla jsem do konce, chybělo pět stránek, ale už jsem se nechtěla nutit.. Aby spala s každým a děj se nikam nehrnul... Nuda... Ale klobouk dolů za napsané knihy, já bych nenapsala ani tuk... Takže cením snahu !! :)

Náměsíčná26
04.04.2017 4 z 5

Ani já jsem se neubránila srovnáváním s Anitou. Celou dobu jsem si v duchu řikala, že už vim, kde autorka vzala inspiraci, na další knihy pro novou Anitu posedlou sexem. Teď k samotné knížce nebyl to takový propadák, jak jsem čekala. Znovu jsem si našla oblíbence jako jsou Doyle a Frost. Určitě koho začnete nenávidět je temná královna. Akorát jediný, co mě štve je využívání Meredith jako loutky pro vyšší božstvo nebo politiku. Bavilo mě to.

evik.sv
07.12.2016 4 z 5

Po přečtení série o Anitě Blake , jsem se této knihy obávala a teď vím , že k tomu nebyl důvod.Meredith jsem si zamilovala, velmi se mi líbí náhlednutí do života u dvora!:)Kniha se čte jedním dechem autorka je prostě nepřekonatelná a vždy bude patřit pro mě mezi ty nejlepší.
Vřele všem doporučuji...

Pasadenka
18.08.2016 3 z 5

U první knížky této série se neubráním srovnávání s Anitou, co je nejspíš přirozené. Naštěstí se autorka nesnaží mást tím, že by snad Merry neměla být silnou, nadlidskou sexuální bohyní s vlastním harémem mužských protějšků, které mají jizvy (fyzické i duševní). Celý příběh je povídáním o partě zatracenců, kteří se snaží ukousnout si kousek štěstí pro sebe. A jak toho můžou docílit? Tím, že se Merry provdá (počne dítě), jako první, a stane se královnou.
Musím se přiznat, že toto povídání o dvorních intrikách je napsané špatně. Nemusím to srovnávat ani s megalomanskou a nepřehlednou Hrou o trůny, celkem dobře postačí Feistova Sága o Impériu, kterou pokládám za jednu z nejlepších sérií, které se zabývají mocenskými hrami, intrikářstvím a taktikou. A hlavní hrdinka je žena, od které nikdo nečekal, že bude tak schopnou, jak se ukázalo.
Opět se dostávám do situace, kdy mám za sebou až příliš knížek a mám s čím srovnávat. Jako sexuální románová série s nadpřirozenými prvky u mě dominuje V říši Lorů a jejich Valkýry. A Merry Gentry? Je to mix žánrů a opět, jak bývá zvykem, docela nepovedený. V sérii pokračuji dál, ale zatím si mě kniha, ani Merry takřka vůbec nezískali. Jen doufám, že to bude lepší. :)

Baraliska
27.06.2016 5 z 5

Boží knížka s Meredith Gentry :)

Turante
15.12.2015 5 z 5

Skvělá kniha, čte se skoro sama :-)

kocourjulie
05.11.2015 4 z 5

Ani tahle série nezklamala, je v ní všechno, co jsem od Hamiltonové čekala, čte se jedním dechem.