Nermal Nermal komentáře u knih

☰ menu

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

T. L. Swanová píše fantasticky. To nám předvedla už ve své první sérii a tady v té druhé je to přinejmenším stejně dobré.
Už po přečtení prvních pár stránek vás to začne bavit, protože tomu nechybí humor a jiskřivé myšlenkové pochody, které umí autorka zábavně podat. Pak to chvíli připomíná Emmanuelu, aby se to po rozpustilé části zase vrátilo k vážnějším věcem.
Děti pana Masterse si nelze nezamilovat, citlivý přístup jejich chůvy k nim je famózní. Nic víc nelze prozrazovat předem, ale čte se to strašně rychle, protože je to napsané parádně. Ačkoli erotika není nikde deklarovaná, obsahuje jí knížka dost a dost, ale neměl jsem pocit, že by nějak rušila - je přirozenou součástí příběhu. Tohle byste si prostě měli přečíst!

19.09.2024 5 z 5


Náš svět v obrazech: Obrazová encyklopedie: Od velkého třesku po street art Náš svět v obrazech: Obrazová encyklopedie: Od velkého třesku po street art kolektiv autorů

Graficky pěkně vypravená obrazová encyklopedie, která by se dětem mohla líbit. Připomněla mi trochu knížku Od agamy po žraloka, jen její záběr je mnohem širší než jen zvířata. Takovou knížku by si naše generace určitě přála najít pod stromečkem. Současné tužby dětí v tomto směru si netroufám odhadnout.

17.09.2024 5 z 5


Překročit hranici Překročit hranici Penelope Ward

Krásný příběh o lásce, jaké autorka rozhodně umí psát. Trpělivě snáším citovou zabedněnost hlavních hrdinů v romantických příbězích, ale tady už mi začínalo vadit, jak nás autorka vyždímává. Obrazně řečeno dvacet stránek do konce knihy a postavy od sebe odjíždějí na opačné konce USA, místo abychom se už dávno všichni společně radovali z happy endu. Tyhle zádrhele a nesoulady na poslední chvíli mě začínají čím dál víc vyčerpávat. Grr. A nemyslím tím zrovna jen právě tuto knížku.
Ale knížku samozřejmě doporučuji k přečtení jako svědectví o peripetiích lásky.

15.09.2024 4 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

V knize mě nejvíc zaujala Mallory a její sestry, vlastně celá rodina. Krásně byly popsány myšlenkové pochody mladého vzdorovitého děvčete, která se stará o příjmy celé rodiny a která miluje své sestry, přestože jí lezou na nervy. Bylo to až dojemně výstižné.
Jinak byl děj umístěný do těžkého prostředí šachových turnajů, ale i tak se to četlo dobře. Přesto mě to tolik neoslovilo, ale je jasné, že hlavně mladé čtenářky ano. Vlastně jsem si to chtěl vyzkoušet, jaká bude romance ze světa šachu, kde se daří nerdům všeho druhu.

10.09.2024 3 z 5


Projekt šéf Projekt šéf Vi Keeland

Na cenu za literaturu to není. A erotický román to taky není. Ale to je tak vše, co se tomu dá vytknout. Je to svěží, lehké a rychle ubíhající čtení, za mě tentokrát určené hlavně ženám. Alespoň jsem měl ten pocit. Hlavně skvěle napsané dialogy, humor, vtipná babička a jistota, že autorka ví, jak na to.

06.09.2024 4 z 5


Moje kniha magie čar a kouzel Moje kniha magie čar a kouzel Ed Masessa

Také jsem podle názvu očekával něco jiného. Ale musím se pozastavit u grafického a typografického vypravení knihy. Tolik příloh, doplňků a různých nápadů vpravených do knihy jsem dlouho neviděl. Na druhou stranu ještě ani spousta takových serepetiček nestačí k tomu, aby výrazně zvedla celkový dojem z úrovně knihy. Který byl u mě poněkud rozpačitý.

05.09.2024 3 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Je tu závěr série, poslední díl mě oslovil nejméně, jako kdyby byl vytažený ze šuplíku. Herecké prostředí nemám příliš v oblibě, a tak mi ani postava Jude nebyla příliš blízká. Ale nakonec jsem si ji oblíbil, jak bojovala proti nepřízni osudu. Jinak to bylo zase pěkné čtení pro romantické duše. Nejvíc jsem si v sérii oblíbil Dawn a Sawyer, pak Allie, Everly a Jude. A teď si musím dát zase od Mony Kasten pauzu.

02.09.2024 4 z 5


Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Hm, tento díl byl asi opravdu trochu slabší, ale myslím, že i tak jsem byl spokojený. Nemohou být všechny stejně skvělé a navíc se každému líbil trochu víc jiný díl série.
Jen si říkám, že mohl mít o sto stránek méně; autorka vlastně protočila dvakrát prakticky stejnou situaci. Namísto toho nám třeba mohla víc přiblížit Nolanovu minulost.
Alespoň jsme se seznámili s Blakem, což je taková ochutnávka před pátým dílem - to vypadá hodně slibně!

27.08.2024 4 z 5


Počasí Počasí Eva Kobzová

Kniha sice není nijak extra graficky vypravena, ale názorně a srozumitelně vysvětluje např. frontální systémy a další meteorologické jevy. V tomto ohledu se mi zdála ještě lepší než leckteré odborné knihy o meteorologii.

23.08.2024 4 z 5


Historie čísla π Historie čísla π Petr Beckmann

Na rozdíl od některých předchozích komentářů si myslím pravý opak. Konečně autor, který se nebál si uprdnout, když pojal suchopárné matematické téma laicky uchopitelným způsobem.
Na své subjektivní tématické hodnocení předem upozornil, čímž umožnil čtenářům udělat si vlastní názor.

19.08.2024 4 z 5


Proč si muži berou potvory a hodné holky zůstanou na ocet Proč si muži berou potvory a hodné holky zůstanou na ocet Sherry Argov

Podobné knihy mají jeden základní problém. Jak zařídit, aby si je nepřečetl i váš protějšek. Strategie prozrazena! :-)

19.08.2024 3 z 5


Kristofóry, fouskofóry Kristofóry, fouskofóry Josef Fousek

Satirické komentáře doby porevoluční, kterou autor hořce glosuje. V dnešní době už na ně trochu sedá prach a nejvíc knihu ocení ti, kdo byli účastníky těchto událostí.

19.08.2024 4 z 5


Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Tuhle sérii musíte prostě milovat, ovšem za předpokladu, že máte rádi pozvolnou (čti slow burn) romantiku a mimoně všeho druhu.
Sawyer byla v minulých dílech postavou, která jen tak prosvištěla kolem, vlastně mi ani nebyla moc sympatická.
Naštěstí jsem moc nevnímal autorčino pojetí "projektu" s Isaacem, ale bral jsem to jako příběh lásky dvou svým způsobem opuštěných duší. Nečekal bych, že si zrovna Sawyer vybere kluka jako Isaac, ale známe to. Navíc se starší sestra vdává a Sawyer se najednou zdá, že zůstává na všechno sama. Pěkné čtení.

Poté co jsem dočetl všechny komentáře čtenářek, musím dopsat tento dodatek. Je to neskutečné, že existují knížky, které se líbí takřka všem a které přinášejí radost. Hurá, více takových knih! Já mám doposud pocit, že nečtu díly série, ale jeden velký silný příběh. Za sebe jsem si oblíbil Dawn, která ač sama hodně labilní, je tady vždycky pro své kamarádky.

12.08.2024 5 z 5


Jak zůstat fit ve stáří Jak zůstat fit ve stáří Adam Roslawski

Zdánlivě nenápadná knížečka se spoustou užitečných rad a cvičení pro seniory. Sestaveno jednoduchou, nekomplikovanou formou a s mnoha vysvětleními, proč je to či ono dobré. Překvapivě povedené.

10.08.2024 5 z 5


Bible egoistů Bible egoistů Josef Kirschner

Vždycky když si vybírám nové knihy ke čtení a probírám se mraky titulů, které se vydávají, nestačím se divit, kolika blábolům padne za oběť drahocenný papír. Proč dělat něco užitečného, stačí si sednout za stůl, sepisovat pseudomoudra a prodávat je slaboduchým.

31.07.2024 1 z 5


Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Další příběh série o dvojici Spencer a Dawn, kterou jsem si oblíbil hned v prvním dílu. Netřeba se příliš rozepisovat, stále platí to stejné - citlivý příběh dvou lidí, kteří k sobě musejí hledat cestu kvůli zážitkům, jež si nesou z minulosti. Pro romantické duše bude i těch 450 stránek málo.

28.07.2024 5 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Tahle série mi tady dlouho ležela a knížky mě odrazovaly svojí tloušťkou. Autorku jsem neznal, a tak se mi do čtení moc nechtělo.
Teď když jsem dočetl první díl, jsem si uvědomil, že jsem si tu tloušťku užíval, a byl jsem rád, že mě čeká ještě spousta čtení. Děj sice nebyl nějak extra komplikovaný, ale nálady a emoce hrdinů byly vystiženy skvěle. Navíc hodně vedlejších postav - kamarádů, které jsou příslibem pro další díly série. Allie a Kaden nebyli na rozjezd špatní, ale myslím, že třeba Dawn toho pro příště taky hodně slibuje. Každopádně pěkné čtení pro odpoutání se od všední reality. A taky trochu návrat k životním začátkům.

18.07.2024 4 z 5


Zázračná detoxikace: Syrová strava a byliny pro dokonalou buněčnou regeneraci Zázračná detoxikace: Syrová strava a byliny pro dokonalou buněčnou regeneraci Robert S. Morse

"Alkalizujte, alkalizujte, alkalizujte!"

Proč se doporučuje hodně zeleniny a proč u ovoce nevadí, že je sladké, o překyselení organismu, proč není třeba si po antibiotikách kupovat probiotika a spousta dalších, často provokativních prohlášení. Myslím, že autor má podložené, co tvrdí, a ví, co říká.
K podobným zázračným knihám a knižním rádcům bývám skeptický, ale tady jsem se hodně začetl. Doporučuji číst napřeskáčku podle toho, co vás zajímá.

15.07.2024 5 z 5


Rozpletení uzlu Rozpletení uzlu Meghan Quinn

Tak tohle bylo fakt hodně dobré! Sledujeme dvě roviny: minulost a současnost. V rovině minulé se dozvídáme, jak se roztančily plamínky a vzájemná chemie mezi Mylou a Ryotem, Myliny ironické vtípky, které Ryota dostávají, stejně jako její krása i povaha.
V rovině současné nespokojenost Myly ve vztahu, kdy se cítí Ryotem odsunuta na vedlejší kolej, a proto se chce dát rozvést.
Citlivý příběh dvou lidí, kteří se stále uvnitř milují, a boj Ryota o záchranu vztahu s Mylou.
To vše okořeněné humorem i erotikou, přestože jde o vážné věci. Něco úplně jiného, než bylo v sérii o bratrech Caneových, přesto velmi čtivé, zejména pro ty, kteří nic takového řešit nikdy nemuseli.
Určitě doporučuji k přečtení, byl jsem pozitivně překvapený, co si na nás Meghan Quinn přichystala.

08.07.2024 5 z 5


Rebel Rebel Elle Kennedy

Ať je to jak chce, Elle Kennedy píše výborně a nezklame. I když jsem četl druhý díl po delší pauze, hned jsem si vybavil všechny postavy a vklouzl do děje. A příběh Casey a Fenna se četl lehce a příjemně, jak to mám rád. I když téma rozhodně lehké nebylo, přesto vynikal citlivý příběh oněch dvou. Vše vyprávěno z pohledů všech postav, což mi vyhovovalo. Kdo se nenechal odradit už v prvním dílu množstvím postav, měl teď v tom druhém jednodušší orientaci. Rozhodně se těším na další pokračování a doporučuji k přečtení.

02.07.2024 4 z 5