Začít znovu
Začít znovu série
1. díl >
Nové jméno, nový účes, nové město: stovky kilometrů od své minulosti chce Allie Harperová začít znovu. Touží studovat a najít nové přátele jako každá obyčejná devatenáctiletá holka. Jediné, co potřebuje, je vlastní pokoj. Když se setká s Kadenem Whitem, pochopí, že tenhle arogantní sexy týpek je ten poslední, s kým by chtěla sdílet byt. Jenže jí nic jiného nezbývá. Kaden, který také zrovna netouží po spolubydlící, jí nadiktuje seznam pravidel pro společné bydlení. Nejdůležitější z nich je podmínka nikdy si spolu nic nezačít.... celý text
Originální název: Begin Again, 2016
Komentáře knihy Začít znovu
Kniha Začať Znova má chytila hneď od prvej stránke. Allie a Kaden sú spolu veľmi zlatí. Obidvoch som si hneď obľúbila. Páčilo sa mi to ako sa spolu naťahovali. Ešte predtým ako sa Allie nasťahovala ku Kadenovi, Kaden si určil tri pravidlá:
1.Neobťažuj má svojimi banskými problémami
2.Nekomentuj moje dámske návštevy
3.NIKDY sa spolu nevyspime
Hneď mi však bolo jasné, že tie pravidla budú porušené, hlavnr to tretie.
Taktiež sa mi veľmi páčilo ako sa tam rozvíjali priateľské vzťahy. Síce to Allie mala náročné keď sa odsťahovala od rodičov a prišla do Woodshillu, ale vôbec sa nevzdávala. Taktiež potom ako som si prečítala, jednu časť v knihe, tak som pochopila Kadenovo správanie a úprimne neviem ako by som sa správala ja na jeho mieste.
Kniha Začať znova je moja druha najobľúbenejšia kniha z tejto serie. Allie a Kaden si má hneď získali a kniha sa mi veľmi páčila. Tuto knihu hodnotím veľmi kladne.
Je to jedna z těch knih, o které se všude psalo, byly recenze a člověk ji musel mít, aby ve finále zjistil, že zase taková pecka to není. Upřímně jsem četla i lepší romantiku s lépe uchopenými postavami. Autorčina snaha grumpy x sunshine skončila po pár stránkách, kdy Kaden naprosto zapomněl na své pravidla a choval se jak hormonální puberťák. Kdyby byl opravdu morous a nesnažil se s Allie flirtovat při každé příležitosti, bylo by to vzhledem k pravidlům logické. Určitě lepší než jeho 3 pravidla, co ON sám porušuje snad každou chvíli.
Celkově se kniha četla dobře, postavy občas působí naivně a nad jejich činy zůstává rozum stát, ale budiž. Na druhou stranu jsem zklamaná, protože podle komentářů a oslavných příspěvků jsem čekala, že to bude fakt bomba.
Zkusím druhý díl, měl by být lepší, tak snad se série ještě zvedne a neukončím ji po dvou dílech.
Být ve věku hlavních hrdinů, tak jsem jistě nadšená. Takto hodnotím jako nenáročnou knížku s milým dějem, se samozřejmě i vážnými tématy. Občas zbytečně natahované, některé situace úsměvné. Přesto se mi to četlo dobře a účel čtení to splnilo (tedy něco nenáročného). Další díl si s větším odstupem ráda přečtu.
Audiokniha Začít znovu od Mony Kasten je příjemnou romantickou oddechovkou, která zaujme zejména milovníky young adult žánru. Příběh Allie a Kadena, plný jiskření, hádek a vzájemné podpory, je svižně vyprávěn a obohacen kvalitní interpretací Denisy Barešové, která dává postavám unikátní hlas.
I když zápletka zůstává klasická a předvídatelná, audiokniha nabízí lehkost, humor a emoce, jež posluchače snadno vtáhnou. Hlavní hrdina Kaden vyvolává smíšené pocity, jeho tvrdohlavost však dodává příběhu potřebné napětí.
S délkou 12 hodin a 16 minut je audiokniha ideální pro poslech, který udrží pozornost a nenudí. Začít znovu je skvělá volba pro ty, kdo hledají romantiku s nádechem humoru a lidských nedokonalostí.
,,Svou něhou a přítomností vyhnal všechny temné vzpomínky a vytvořil místo pro nové."
Tento příběh mně rozhodně místo pro nové vzpomínky nevytvořil. Naopak vydoloval z mojí amygdaly ty staré.
A bylo mi s nimi fajn.
Velmi čtivé, laškovně dráždivé, i když všechno jsem těmto hrdinům až tak nebaštila.
Přesto se v tomto příběhu setkaly dvě rozbité duše, aby si vzájemně pomohly pochopit přítomnost, vyřešit minulost a tím změnit svoji budoucnost.
Stačilo uskutečnit svobodné rozhodnutí a odpustit hlavně sami sobě.
Doufejme, že se jim to podařilo.
Mě tento příběh donutil poslouchat audioknihu bez přerušení.
A to se cení.
P.S.: „Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům.“ Eleanor Rooseveltová
Audiokniha: čte Denisa Barešová-sólové andante s variacemi
Knihu jsem si poslechla jako audioknihu. Upřímně – ze začátku mi úplně nesedl hlas Denisy Barešové, která knihu načetla. Ale jak se příběh rozvíjel, zvykla jsem si a nakonec mi její interpretace k postavám i atmosféře příběhu docela sedla.
Samotná kniha mě příjemně překvapila. Je to taková hezká víkendová oddechovka, která ale zároveň řeší hlubší témata, jako je vyrovnávání se s minulostí a hledání nového začátku. Obě hlavní postavy jsou sympatické a jejich vztah se vyvíjí pozvolna, bez zbytečného dramatu nebo klišé. I když kolem sebe chvíli „krouží“, působí to přirozeně a nenudí to. Naopak – příběh udržuje čtenáře v pozoru a člověk je zvědavý, jak se to celé vyvine.
Pochvalu si zaslouží i vedlejší postavy, které nejsou jen výplň, ale mají vlastní osobnosti a do příběhu přirozeně zapadají.
Celkově bych knihu doporučila každému, kdo má rád romantiku s trochou hloubky, ale zároveň hledá něco nenáročného a příjemného na odreagování.
3,8
Před nějakou dobou jsem četla 3.díl série, který byl skvělý, ale k těm zbývajícím jsem se už nedostala, i když to bylo v plánu. Naštěstí tu pár lidí projevilo zájem o SČ a já se k tomu dostala. Moc děkuji, že jste do toho šly
Allie se přestěhuje do Woodshillu, kde nastupuje na univerzitu. Chce svůj dosavadní život hodit za hlavu, a začít od začátku. Jelikož jsou všechny pokoje na kolejích už zabrané, tak si musí sehnat bydlení. Po několika pokusech, kdy nabízené spolubydlení nepřichází v úvahu, najde jeden, kde se okamžitě cítí dobře, ale má to jeden háček. A to spolubydlícího, který rozhodně nechce bydlet s holkou. Ale ani Kaden nemá moc jiných možností, a tak neochotně souhlasí, ale má několik pravidel…
U Allie bylo od začátku jasné, že se pere s něčím ze své minulosti, a čekala jsem, kdy se o tom dozvím víc. Jinak se mi líbilo, jak se snažila postupně postavit na vlastní nohy. Měla velké štěstí, že potkala skvělé lidi, kteří ji stáli po boku. Kaden navenek působil jako drsňák, ale uvnitř to byl fajn kluk, který by nikoho nenechal na holičkách. Ti dva měli pěkné poznávání a já si několikrát říkala, že teď už k něčemu dojde, a ono furt nic, ale všechno mělo svůj čas. Párkrát jsem myslela, že bych Kadena ráda vzala něčím po hlavě, aby se probral a nechoval se jak trouba, ale to bohužel nejde, že jo. Ve finále se ukázalo, že i on měl pár kostlivců ve skříni, které pár věcí vysvětlili.
Mona Kasten má příjemný styl psaní, který se čte sám, ale přesto mi tu něco chybělo. Pamatuji si, jak jsem byla nadšená z Cítit znovu, a takovou euforii z tohohle dílu nemám, ale i tak si myslím, že je to moc pěkná romantická oddechovka z vysokoškolského prostředí, a pěkný start nové série. Těším se, až se pustím do dalších dílů.
Při vší úctě je to taková červená knihovna pro mladé holky (puberťačky). Ale četlo se to bez diskuze výborně a bavilo mě to, i když chvílemi jsem měla pocit, že je to doslova stupidní. Takže rozporuplné pocity. Velké štěstí, že hlavní hrdinka potkala jen samé výborné, až dokonalé lidi, to se bohužel v opravdovém světě tak často neděje. V žádném případě nechci zlehčovat osudy hlavních hrdinů, ale některé "scény" byly opravdu zbytečně dramatické, nevím, jak to jinak vysvětlit. Nicméně další díly si ráda přečtu, je to příjemná oddechovka :-)
Ženský román, kde je již od počátku jasné, jak příběh dopadne. Ale kniha se četla dobře a spolu s hlavními hrdiny jsem prožívala jejich starosti a radosti.
Nezávisle na sobě jsem poslední dobou přečetla tři podobné knížky (Bez rozloučení a Havraní spolek), které působí dost na jedno brdo a tato se mi z nich líbila nejméně. Hodně mě rozčilovalo to neustálé zdůrazňování, jak moc jsou hlavní postavy poznamenané, poškozené, rozbité či poškrábané. Asi to bylo kvůli tomu, aby autorka mohla vysvětlit, proč se prakticky pořád chovají zkratovitě a absolutně nelogicky. Za to strhávám jednu hvězdičku.
Knížka jako taková nebyla špatná a hezky se četla.
Četlo se to samo. Obě postavy byli příjemný a těšila jsem se na jejich vývoj. Avšak, jak to někdo zmiňoval, trochu to zavánělo jako After. Kaden byl hodně podobný Hardinovi a i téma bylo skoro totožné.
Ale co si budeme povídat, čteme to i když víme jak to dopadne a líbí se nám to.
Ale drama, láska i nenávist tady byla. Znám lepší knihy, ale tahle byla víc než fajn.
Nádherný příběh. Přečetla jsem ho jedním dechem. Nemohu si však odpustit, že jsem v tom cítila trochu podobnosti s příběhem After. Kaden byl trošku kopie Hardina. Ale nevadilo mi to. Nebyly tam žádné nudné pasáže, příběh příjemně plynul. Až mě mrzí, že to skončilo. Jsem zvědavá na další příběhy z této série.
Dojemný příběh. Kniha vám ukáže jak moc dokáže rodina ublížit stejně tak jako dát. Příběh pojednává o osobách kteří mají srdce velmi podupané. Pomalu vybudované vztahy dokážou změnit věci mezi osobami natolik, aby to změnilo jejich dosavadní myšlení o sobě samých.
Allie vyřeší dlouhodobé rodinné spory tím, že si změní účes, jméno a podnikne 1 736 km dlouhý útěk do Wooshillu, kde se chystá studovat univerzitu. Koleje jsou všechny obsazené, a tak hledá podnájem.
Kaden je sarkastický, nepříjemný, potetovaný, svalnatý s karamelovýma očima . K tomu v žádném případě není ochotný bydlet s holkou a už vůbec, ani omylem, nehledá žádný vztah.
Je snad jasné, že jim to spolubydlení nejdřív vážně moc nejde a že nakonec všechna pravidla poruší.
Celý příběh má super spád. Je vtipný, ale i emotivní. Nechybí ani jiskřivá chemie mezi hlavními hrdiny a spice scény.
Vážně mě baví i vedlejší postavy, hlavně Dawn – super nejlepší kamarádka, zrzavá, akční „víla“, která neváhá při pomstě své přítelkyně dát někomu takovou ránu, že si málem zlomí ruku. Její příběh je v druhém díle série Věřit znovu. Těším se, jak to Mona Kasten pojme.
Byla to moje první setkání s touto německy píšící autorkou romancí a rozhodně ne poslední
Kniha je docela průměrná, jako dobře se čte, ale chvílemi spíš nudí. Jo, Alliin vztah k rodičům je u mě podobný, i když ne až v takový extrémní míře. Ale řekla bych že spolu máme něco společného.
Co se týče povahy a chování Kadena, tak mi to částečně taky připomíná někoho, do koho jsem byla zamilovaná. Proto mi je Kadenovo chování celkem sympatické.
Druhej díl sice nemám moc v úmyslu kupovat, ale co jsem četla ukázku na konci knihy, tak to vypadá docela lákavě. Tak třeba časem..
Knihu jsem četla jedním dechem. Napínavá, krásná, zajímavá. Od autorka jsem nejdříve měla přečtenou sérii Maxton Hall a styl se mi moc líbil a tak jsem se vrhla na sérii Znovu. Opět jsem nadšená- krásné příběhy, zajímavé osudy, které se dozvídáme postupně a jsou zajímavé. A kdo by nemiloval téma od nenávisti k lásce a oslovení Brepto je prostě skvělé
Četla jsem jedním nádechem a byla pěkná. Mám ráda vysokoškolské příběhy, těžkou minulost v rodinách, vtipné roztržky a fajn usmiřování, pevné vztahy přátel. Trochu mi připomínala jinou knihu, ale to nevadí. Protože se těším na zbytek přátel a příběhy s nimi.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství láska rodinné vztahy romantika psychická traumata vyrovnání se s minulostí spolubydlící vysokoškoláci romány pro ženy vysoká škola, univerzita od nepřátelství k lásceMona Kasten také napsal(a)
| 2019 | Věřit znovu |
| 2021 | Zachraň mě |
| 2020 | Cítit znovu |
| 2019 | Začít znovu |
| 2020 | Doufat znovu |

67 %
82 %

Nejsem cílová skupina. Hlavně asi věkově. :-D Čekám na romantický román, ve kterém nebude ani jedna postava "bohatý dědic". Bez toho by to nešlo? Asi ne. Kde by jinak ty postavy brali peníze na život?