Bible egoistů

Bible egoistů https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106280/bmid_bible-egoistu-106280.jpg 3 13 4

Nejprve já, teprve pak všichni ostatní. Tato kniha je biblí rozumných lidí, kteří se neupsali žádnému náboženství. Jediným vyznáním je pro ně takové pojetí života, v němž každý prožitý den bude natolik svobodný a šťastný, nakolik jim to dovolí jejich vlastní síly.

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Die Egoisten Bibel , 1999


více info...

Přidat komentář

lyndon
01.09.2022 odpad!

"Ani v nejmenším nepochybujte o tom, že také v 21. století zůstane zachována nejstarší forma společnosti, skládající se ze tří tříd:
- ze třídy nepřehlédnutelného davu hlupáků;
- z kasty prohnaných jedinců;
- a nakonec z malé vybrané elity rozumných lidí."

Ačkoli je předem jasné, že autor sám sebe řadí výlučně do třetí skupiny, ve skutečnosti osciluje mezi prvníma dvěma.

KarelStorm
30.11.2016

DOPORUČUJI !!!!!! A proč? Koupil jsem si její první vydání, před 17ti lety. V té době jsem byl bez peněz, na krku manželku a tříletého syna. Prostě průser... Poté, co jsem začal důsledně uplatňovat a praktikovat BIBLI EGOISTŮ v praxi, se začali dít neuvěřitelné věci... Já, vyučený automechanik, jsem se stal úspěšným obchodním zástupcem, poté vedoucím obchodních zástupců v ČR a poté vedoucím obchodních zástupců pro střední Evropu. V této pozici (práce min. 14 hod denně) jsem dle bible Egoistů usoudil, že už mám dostatek vědomostí a zkušeností na to, rozjet vlastní firmu. (Trvalo to celkem cca 5 let). Nyní, (prosinec 2016) jsem majitelem firmy s čistým ziskem cca 4.000.000 Kč ročně. (A nepodnikám v oboru, ve kterém jsem pracoval). Bibli Egoistů vděčím za svůj sice tvrdý, hektický ale jinak krásný a svobodný život. Pořád mám stejnou, úžasnou manželku, jako před 22 lety, mému synovi bude nyní 21let, studuje soukromou vysokou školu a je členem MENSA ČR. Takže: důrazně doporučuji, pokud nechcete na sobě tvrdě pracovat, bojíte se neúspěchu a máte představu, že principy popsané v této knížce Vám změní život bez tvrdé práce a Vašeho 100% nasazení, TAK JI OPRAVDU N E K U P U J T E !!!!!
BUDOU TO VYHOZENÉ PENÍZE.


LordSnape
03.02.2015 odpad!

Vzhledem k tomu, jak se v současnosti lidé v naší konzumní a anti-ekonomické společnosti chovají, nepotřebují číst o tom, jak být ještě větším egoistou, protože prakticky na tom je založena celá spotřební mašinérie. Vtipné na tom celém je, že i když jsem tuhle pseudobibli četl (a též celou nedočetl) už asi před více jak osmi lety, nasměrovalo mě to spíše opačným směrem, podobně jako tehdy Satanská bible od LaVeye (což jsem četl ještě asi dva roky předtím), která se dá aspoň nějak normálně celá přelouskat. Kirschner musí být opravdu smutný člověk.

klarka61
23.01.2014 5 z 5

V této knize je třeba vybírat, co je vhodné pro vás a co již přesahuje meze vašeho vidění světa. Ale rozhodně inspirující pro lidi, jako jsem já.

Autorovy další knížky

Josef Kirschner
rakouská, 1931 - 2016
2000  55%Bible egoistů
2004  69%Pomoz si sám, stejně ti nikdo jiný nepomůže
1994  69%Nebojte se egoismu
1996  55%Umění žít beze strachu
2003  53%Vítězit bez boje

Kniha Bible egoistů je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x