Nelly178 Nelly178 komentáře u knih

☰ menu

Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

Nejsem si úplně jistá jak hodnotit.
Obálka je úžasná, kniha byla plná humoru a četla se lehce. Vadila hovorová čeština, která byla nejen v přímé řeči (tam mi většinou nevadí). Minimálně jednou hlavní hrdinka mluvila přímo na čtenáře (u toho jsem zatím nezjistila, jestli je to pro mě pozitivní nebo negativní). Téma knihy bylo rozhodně zpracováno originálně.
Hodnotím tak 6/10

04.07.2022 3 z 5


Hunger Games 1–3 (box) Hunger Games 1–3 (box) Suzanne Collins

(SPOILER) Celá série byla naprosto úžasná.
Pořád jsem se psychicky nevyrovnala s některými úmrtími v knize. Obzvláště s Prim, jestli jsem si přála aby to někdo přežil byla to ona a její smrt mě naprosto dostala. Podle mě by si tuhle sérii měl přečíst úplně každý, protože takhle realistické a uvěřitelné sci-fi jsem ještě nečetla.
5/5

17.04.2022 5 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Naprostá pecka. Občas si říkám, jestli nečtu knihy jen proto, že jsem na to zvyklá a proto, že nevím co jiného bych dělala. Ale potom narazím na přesně takovou knihu, která vám dá důvod číst dál a uvědomit si, že ten čas strávený nad příběhem za to opravdu stojí. Pokud váháte určitě si ji přečtěte.

25.03.2022 5 z 5


Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Tenhle díl se mi zdál o hodně lepší než ten první, bylo v něm více akce. A ten konec byl krásný :-) Na Kroniky pozůstalých to sice nemělo, ale to nevadí. A Kazi je prostě úžasná.

21.03.2022 5 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Mně se více líbila série Kroniky pozůstalých, tak nějak se stala mojí srdcovkou, ale tohle bylo taky dobré.
Největším plusem tady pro mě byla Kazi, nepamatuji si sympatičtější hrdinku. A taky se mi líbily ty části, kde byla Lia. Na celém příběhu mi nejvíce vadilo to, že se děj dal docela předpokládat. V celé knize mě jenom pár věcí skutečně překvapilo.

13.03.2022 5 z 5


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Kniha se příjemně četla. Začátek byl trošku pomalejší, ale tak ve 2/4 knihy se tam toho začalo dít hodně. Líbilo se mi, že ve mně kniha udržovala mírné napětí, co se bude dít dál, takže jsem se rozhodně nemusela přemáhat do čtení. Přišlo mi super, že tam několikrát zmínili jméno Grimsen (Kdo četl Krutého prince :-) )

05.03.2022 5 z 5


Supernova Supernova Marissa Meyer

Měla jsem v plánu knihu zařadit do podprůměrných knížek, ke kterým už se nikdy nevrátím, ALE ten konec!!! Poslední 1/4 knihy byla naprostá PECKA. A ten epilog. Ale bohužel musím říci, že první část knihy byla velice, velice pomalá a ani se tam toho moc nedělo a když už jo, tak to za moc nestálo. Jenomže ten konec byl doopravdy skvělý. Takže 5/5 :-)

02.03.2022 5 z 5


Protivníci Protivníci Marissa Meyer

Kniha se mi líbila asi podobně jako první díl. Bylo tam mnohem méně akce. Za to jsme se více seznámili s hlavními hrdiny. Jenom mi prostě nesedí že si vůbec nikdo nepropojí Novu s Nightmare a to je to tak očividné. A vzhledem k tomu, že všude kolem jsou nejlepší superhrdinové vůbec... Ale co. Děj rychle plyne a kniha je čtivá.

22.02.2022 5 z 5


Příručka pro Navěky a Nikdyvíce Příručka pro Navěky a Nikdyvíce Soman Chainani

SUPER.
Strašně ráda jsem se vrátila k této sérii. Bylo zvláštní vidět školu i z jiného úhlu pohledu. A opět mě to utvrdilo v tom, že Sofie je skvělá a ty obrázky v knize jsou úžasné.

19.02.2022 5 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Naprostá pecka.
Trochu jsem se toho bála, měsíční kroniky se mi líbily, ale asi jsem chtěla něco víc a tohle rozhodně bylo o hodně víc. V knize se pořád něco dělo a občas to člověk neměl čas rozdýchat.
Kniha předčila moje očekávání.

17.02.2022 5 z 5


Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

(SPOILER) Kniha je kraťoučká a s minimem textu, ale nepamatuji si krásněji ilustrovanou knihu, ty obrázky jsou naprosto fantastické. Je zajímavé sledovat, že Cardan měl Jude rád dávno předtím než ona jeho. Možná by kniha mohla být trošku delší, ale i tak skvělé.

14.02.2022 5 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

(SPOILER) Kniha byla SUPER!
Bavili mě neustálé zvraty a člověk nevěděl komu věřit a komu ne. A když už to vypadalo, že to dobře skončí, tak se něco zvrtne. (Můj jediný problém, který jsem měla už u jedné spisovatelčiny knihy je, když Cardan nestárne, ale Jude jo tak Cardan bude vypadat na 20 a Jude na 50? Protože ona rozhodně bude cestovat z vílího světa, takže zestárne a umře třeba o tisíce let dřív než on.)
Kniha mě rozhodně bavila a zaujala místo v mém srdci.

14.02.2022 5 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Naprosto fantastická kniha!
Příběh se rozvíjel a měnil s takovou rychlostí, že nešlo přestat číst. Intriky, zvraty, láska toho všeho tam bylo plno. A konec byl úžasný...

13.02.2022 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Konec první části a začátek druhé byl trochu jasný. Líbí se mi, že Jude není klasická super kladná postava. Místo toho ví, co chce a jde zatím přes mrtvoly. Občas mi připadala trošku naivní. Ale i přes to, co jsem sem napsala mě kniha strašně potěšila. Byla zajímavá, jedinečná a nebezpečná. Četla se jedním dechem. A Cardan byl prostě skvělý.
Celkově je to jedna z nejlepších knižek, co jsem za poslední dobu četla.

12.02.2022 5 z 5


Vláda vlků Vláda vlků Leigh Bardugo

Když se vrátím zpátky, řekla bych, že mě první díl (Zjizvený král) trochu zklamal, ale to se o druhém dílu říct nedá. Příběh byl strhující, napínavý a aspoň jednu věc jsem tam rozhodně nečekala. Líbilo se mi, že se v knize objevily postavy z minulých knih. Vzhledem k trochu volnějšímu konci doufám v další pokračování sérií. A obálka knihy je naprosto fantastická.
Této knize nemůžu nic vytknout.

06.02.2022 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Kniha byla naprosto úžasná.
Jména Juri a Juris v jedné kapitole je smrtící kombinace :-) Párkrát jsem se musela vracet a ujasňovat si, o kom vlastně čtu. Jenom bych řekla, že začátek knihy (asi tak 100 stránek), byl pomalejší než jsem u Leigh Bardugo zvyklá, což byla škoda, protože jinak bych knize neměla co vytknout.
Celkově byla kniha skvělá a ta obálka je nádherná.

04.02.2022 5 z 5


Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Kniha je skvělá.
Ilustrace na krajích stránek, jak postupně přibývají nebo se aspoň mění jsou úžasné.
Každý z těch příběhů je jedinečný. Zároveň je každý příběh nějakou pohádkou od nás (Louskáček, Malá mořská víla,...), ale je to tak změněné, že aspoň u některých příběhů je těžké na to přijít.
Mně se nejvíce líbil příběh "Když voda zpívá oheň" našla jsem tam tolik úžasných věcí.
Kniha jako celek je rozhodně jedinečné dílo.

30.01.2022 5 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

(SPOILER) Ze začátku chci říct, že je to první upíří román, který jsem četla.
Kniha mi přišla skvělá, ale nejspíš jsem ji brala z trochu jiného úhlu. Většina věcí mi přišla naprosto šílená, četla jsem dost zvláštních knih, ale tahle vyhrává na plném čáře. Řekla bych, že to bude těmi upíry :-). Ve Scénách mezi Tanou a Gavrielem jsem se mohla jenom smát( kdo by líbal upíra a přitom se bál, že ho zabije, proč by prostě kdokoliv něco takového dělal). Tana byla skvělá hlavní postava.
Každopádně z mého úhlu pohledu byla kniha ÚŽASNÁ.

20.01.2022 5 z 5


Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Za mě mohla být kniha o něco lepší. Postavy, příběh, místo i zápletka skvěle vymyšlené, ale něco mi na tom celém nesedělo. Což mi přijde škoda. Čekala jsem asi víc...

15.01.2022 3 z 5


Ikabog Ikabog J. K. Rowling (p)

No ani nevím, co bych k tomu řekla. Přes prvních 120 stránek (skoro polovina knihy) jsem se prokousávala jenom těžko. Ale ten konec jsem přečetla na jeden zátah.
Nedokážu přijít na to, kdo byla cílová skupina. Kniha je psaná stylem pro děti, ALE vraždí se tam, takže to pro ty nejmenší nejspíš nebude.:-)
Jako celek byla kniha dobrá.

09.01.2022 3 z 5