Nause Nause komentáře u knih

☰ menu

Pýcha a rozkoš Pýcha a rozkoš Sylvia Day

První třetina knížky se mi vážně líbila, tak na ****, bohužel, od toho okamžiku dál se to pro mě stalo téměř nečitelným. Děj šel do háje, postavy se slovníkem dostali do dnešní doby, pro mě to ztratilo to kouzlo a dočítala jsem ji už jen ze setrvačnosti a snahou o nalezení něčeho (asi děje).

01.05.2015 2 z 5


Zapletený Zapletený Emma Chase

Takže, takhle knížka je: naprosto skvělá!
Kdo má rád sex a originální humor - mohu jen doporučit, protože takhle kniha je zaručená metoda na prodloužení života.
Řekla bych, že předčila v žebříčku mých oblíbených eroticko-humorných knih i Nabíječe.
Člověk může očekávat od této knihy záchvaty smíchu střídající se se šimráním v podbříšku. Co ale nemůže očekávat, je nějaký dokonale spletitý děj. Tahle kniha je dokonalá přesně taková jaká je v přesně daném duchu a směru v jakém je napsaná (až na nějaké výrazy, se kterými se neztotožňuji). Je také skvělé, že je napsaná v mužské er-formě. Nejsem si sice jistá, zda by to samé takhle sesmolil muž, ale je to pro mě originální pohled na věc. Jediné, s čím se musím smířit je fakt, že Drew je egoistickej, sebestřednej, ješitnej (parchant), který je sexy, bohatý (parchant), což se na konci změní vlastně jen trochu, ale na druhou stranu - kdyby takový nebyl, tak by to nebyla taková zábava :)
Vřele doporučuji smát se nahlas a na erotické scénky si vzít vibrátor, ať není Drew jediný, kdo si užívá :D

02.11.2014 5 z 5


Láska, nebo čáry? Láska, nebo čáry? Kristine Grayson

Přiznávám se, že tahle kniha by mohla být mojí biblí. Moc se mi líbí osvěžující styl psaní, popisky, které nejsou dlouhé, lehce humorné a poutavé. Samozřejmě bych zde našla pár nedostatků, ale když jsem tuhle knihu četla prvně asi ve svých třinácti letech, tak jsem si ji zamilovala stejně, jako když jsem ji teď přelouskala za dva dny. Tohle je styl psaní, kterému bych se sama jednoho dne ráda přiblížila - svěží, čtivé a zábavné.
Pokud bych ale měla uvést pár věcí, které by se mi líbily jinak: jsem příznivcem ich-formy, takže tu bych taky ocenila, protože mám pocit, že člověku to pomáhá lépe se vcítit do postavy (můj názor), moc se mi nelíbí, že Nora musí čekat celých deset let a navíc je tahle pasáž naprosto přeskočena, na druhou stranu jsem ráda, jak se autorce podařilo přeskakovat témata, aniž by to vypadalo divně.
A rozhodně bych považovala za nedostatek skutečnost, že série The Charming Books, kde Láska, nebo čáry? je první díl asi nikdy nevyjde v češtině, a stejně tak spousta dalších a jistě úžasných knih od této autorky. Takže nezbývá nic jiného než to přelouskat v angličtině - ale třeba mi ji to alespoň zlepší.
Rozhodně tuhle knihu doporučuji :)

12.09.2014 5 z 5


Dotkni se temnoty Dotkni se temnoty Karen Chance

Kniha se odehrává ve světě, který je mi blízký, takže jsem se do ni pořádně zakousla.
Začátek mi přišel originální, bohužel jsem pak ale nabyla dojmu, že autorka chce, aby kniha byla co nejvíce akční a popisná. Sáhodlouhé popisy místnosti, prostředí sloužily asi k tomu, aby se pak odehrál rychlý útok, u kterého jsem si ani nestihla uvědomit PROČ a byl konec. Neměla jsem moc představu o tom, kdo stojí na které straně a najednou byli všude mrtvoly. To mě trochu zklamalo. Pak jsem pořád nějak čekala kdy se vlastně dozvím, kdo že jí chce zabít, protože jsem souhlasila s hrdinkou, že Tony na to nemá (mimochodem, ten mail byl originální), ALE Tony se k tomu nehlásil, a ke konci jsem měla pocit, že jí vlastně chtějí zabít téměř všichni a nikdo jí nechce říct, co se po ní vlastně chce. A když už jí to řeknou, tak je konec knihy. Potom, co jsem se pustila do čtení druhého dílu mám pocit, že tu zajímavou část, která mohla být na konci prvního/začátku druhého dílu prostě autorka vystřihla.

01.09.2014 3 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Nevím, jestli se dá říct, že kniha byla sexy nebo spíše vzrušující. Ale přečetla jsem ji jedním dechem.
Líbilo se mi, jak to nebylo příliš rozvleklé, hned byla akce, skvěle popsaná. Možná to v určitých místech bylo z pohledu čtenáře trochu zdlouhavé, protože věděl mnohem dřív to, co postavy ještě nebyly schopny říct nahlas. Ke konci mi bylo líto, že se některé scény už tolik nerozepisují a člověk prostě čekal nějaké to vyvrcholení, podle mě tam mohlo být zakombinované i něco týkající se Sařina ex-přítele.
Jinak mohu pouze doporučit a upřímně aktérům neskrytě závidím a chtěla bych být na jejich místě :)

10.02.2014 5 z 5


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Začátek knihy vypadal velice zajímavě a slibně. Zájezd do Anliglie, proč ne. Nabubřelý novinář, no dobře, ale až do konce knihy se mi uchovala v hlavě představa jeho pivního pupku, díky kterému mi prostě nemohl být ten člověk příliš sympatický. Darcy z počátku splňoval moje představy, ale ani sama aktérka se nechovala podle pravidel tehdejší doby, na mě jednala často příliš přehnaně. A brzy mi to začalo připadat jako nepovedená verze Jane Austenové, jen s tím, že jsme poukázali na to, jak je Elizabeth úplně slepá a to samé jsme mohli říct i o naší hrdince, takže takové double trapné. Trochu bez nápadu.
Ale věřím, že kniha může mít své příznivce. Sama doufám, nevzdávám se nadějí, že další knihy od této autorky budou lepší.

05.02.2014 3 z 5


Austenland Austenland Shannon Hale

Potom, co jsem asi tak minimálně 4x shlédla film, jsem se rozhodla ke koupi této knihy. A musím říct, že v některých ohledech mě zklamala a v jiných předčila film. Od knížky jsem očekávala, že mě dokáže trochu více vtáhnout do děje, ale celý text byl relativně strohý, nezatížen na detaily, které mi občas chyběly. Byla jsem také dosti překvapena začátkem knihy, který se naprosto lišil od filmu.
Pořád jsem v knize čekala, kdy příjde to příjemné napětí, bohužel se tak téměř nestalo. Mr. Nobley ale splnil svá očekávání. Charaktery ostatních aktérů nebyly ztvárněni tak "komicky" jako ve filmu, za což jsem vlastně knize ráda.
Pokud tedy hledáte oddechové kratší čtení, pak mohu doporučit.

04.02.2014 4 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

Začátek knihy byl skvělý, vážně jsem se do toho ponořila a naplno si užívala děj, který ale začal pokulhávat. To, že se velká část knihy bude odehrávat v posteli, nebo v jejím blízkém okolí jsem tak nějak předpokládala, proto mě začalo někdy v půlce knihy mrzet, že autorka začala tyhle "postelové scény" vynechávat, nebo je shrnula do dvou vět.
Postupně i děj začal trochu váznout; dozvěděla jsem se hlavní problém hrdinky, která se s ním ale docela naučila žít. Za to Gideon neřekl ani ň. Což se mi takhle jednostranně nelíbí. A celkově mám pocit, že jsme se na konci nikam nedostali - problémy se řeší sexem a spousta věcí zůstala otevřená a vlastně jen nakousnutá. Takže člověk ani neví, co by měl očekávat.
Přesto mě knížka do víc jak poloviny naprosto strhla, takže hodnotím ****, už jen pro to, že se mi líbí víc než 50 shades of grey, i když by se zde dalo vyvozovat určité kopírování.

01.12.2013 4 z 5


Magie krve Magie krve Ilona Andrews

Tak ani tenhle díl nezklamal. Dostala jsem přesně dávku toho, co jsem chtěla. Napětí, romantiky, dokonalého chlapa...trochu více vlkodlaků, trochu méně upírů a přiměřené množství magie.
Začátek byl hodně dobrý, vážně jsem s hrdinkou cítila, ale důvod mohl být skutečně lepší. Čekala jsem nějakou zradu ve Smečce a její následné potrestání. Jinak byla záhada toho dílu trochu více přímočará než v předchozích dílech a Naímah tam byla trochu navíc, a nakonec ještě zmizela. Taky se mi nelíbí nedokončený děj s Andreou.
Přesto a protože jsem se od knihy nedokázala odtrhnout dávám 5*.

10.11.2013 5 z 5


Čarodějka stínů Čarodějka stínů Kalayna Price

Docela povedená kniha, řekla bych trochu podobná Mercy Tompson, která mě vážně chytla za srdce. Tohle je v podobném světě a přečetla jsem to jedním dechem, takže můžu jen doporučit. Dala by se určitě trochu vylepšit a těším se na dvojku :) a upřímě, fandím Deathovi.

22.04.2013 4 z 5


Cesta časem Cesta časem Nora Roberts

Pohodová kniha pro relax. Čtené trochu na etapy, první část byla vážně dobrá, ale druhá už mi přišla trochu kopie, tak nějak se to dalo všechno už očekávat, takže jsem si ten zbytek neužila tolik.

22.04.2013 3 z 5


Upíři z Hollywoodu Upíři z Hollywoodu Michael Scott

Tahle kniha mě nenadchla. Zpočátku to trochu vypadalo nadějně, ale pak se z toho vyklubalo něco neuvěřitelně přeplácaného - policajt hrál druhé housle, zatímco upírka ze sebe dělala všechno a ještě víc.

08.12.2012 1 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Námět bych řekla celkem dobrý, andělé, to tu ještě moc nebylo. Obálka je také velmi poutavá, ale jinak? Začátek byl slibný, střípek minulosti, avšak potom - nevysvětlitelná smrt, která jí odsoudí na internátní školu, kde jim vlastně nikomu neřeknou, co je zakázané, a je tam nevyslyšená hrozba "červených." Holka o kterou stojí na začátku milý kluk, který se ke konci tak změní ale ona místo toho chce jiného, který o ní zjevně nestojí ale ve skutečnosti stojí, SPOILER: děj se moc nehýbe až na další neobjasněnou smrt Todda v knihovně, stíny, které tam prostě jsou a další věci. Příjde mi to trochu moc přitažené za vlasy a celkově neobjasněné.

12.07.2012 2 z 5


Hledá se nejkrásnější kluk Hledá se nejkrásnější kluk Cathy Hopkins

Moje strašně moc oblíbená knížka. Sice jsem ji četla jako puberťák, což asi ještě pořád trochu jsem, ale prostě mě tento jednoduchý příběh dostal.

05.08.2011 5 z 5