Austenland

Austenland https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171031/austenland-171031.jpg 4 148 43

Austenland série

1. díl

Mladé Newyorčance jménem Jane se v lásce nedaří, žádný muž jí není dost dobrý, a to proto, že je zamilovaná do oblíbeného horce Colina Firtha, hlavně v jeho roli pana Darcyho v televizní seriálové adaptaci Pýchy a předsudku. Když se jí však poštětí dostat se na brigádu do Anglie do jakéhosi \\\"tábora\\\" fanynek románů Jane Austenové, najednou zjistí, že její představy o romantickém hrdinovi se až nebezpečně stávají skutečností. Najde si nakonec pana Darcyho jako románová Elizabeth, nebo celý ten vyfantazírovaný svět pošle na onen svět?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Austenland , 2007


více info...

Přidat komentář

kusma
09.11.2023 3 z 5

Knížku jsem si přečetla díky filmu, ktery se mi kupodivu líbil, hlavně díky skvěle zvolenému herci v hlavní roli (JJ Feild). A to mi knihu asi i pokazilo, protože mi nepřišla tak vtipná, ani tam nebyla k uvěření chemie mezi postavami... hvězdičku jsem přidala za to, že díky tomu vznikl onen film. Jinak to byla spíš podprůměrná hodně oddychová knížka.

EmillyT
20.03.2022 2 z 5

Mám ráda knihy Jane Austenové, ale z pojetí Austenlandu jsem byla značně zklamaná. Příběh mě vůbec neoslovil a nebavil mě. Hlavní postava Jane mi byla nesympatická a její chování nedávalo smysl.


mcabr
11.02.2022 4 z 5

Pěkné čtení. Ocitnou se v době o níž sníme, je asi ve skutečnosti něco jiného.

dooky
17.08.2021 2 z 5

První jsem viděla film, ke kterému jsem se dostala vlastně náhodou a to jsem asi neměla dělat. Byl prostě skvělý a JJ Feild jako pan Darcy? Naprostá dokonalost. Na základě mého nadšení z filmu jsem si sehnala i knihu a doufala jsem, že bude stejně dobrá. Bohužel, moje očekávání nesplnila. Ne, že by byla vyloženě špatná, některé části se mi líbily, ale vadil mi ten zdlouhavý začátek a vůbec jsem postrádala nějakou chemii mezi hlavními postavami. Nedokázala jsem se ubránit neustálému porovnávání filmu a knihy. Většinou to mám obráceně a kniha mi osvětlí daleko víc než film a mám z ní větší zážitek. Za mě mě tedy mírné zklamání.

Bebe2004
24.06.2021 4 z 5

Knížka byla příjemná, ale nejsem si jistá, jestli bych si jí dokázala tak užít, kdybych předtím neviděla film. Jak film, tak knížka jsou však povedené

JajaD13
08.04.2021 4 z 5

Velmi příjemná knížka. Kdyby se takhle povedl každý humoristický román...
Člověk si odpočine a ještě se zasměje i zasní. Hlavní hrdinka, posedlá romány Jane Austen, je krásně praštěná. A její pobyt v Austenlandu jí změní pohled na lidi i na život.
Stejnojmenný film se povedl a já mu děkuju, protože mě ke knize přivedl.

Knihomolka97
07.01.2021 4 z 5

Pěkné romantické počteníčko na odpočinek. Hlavní hrdinka Jane je posedlá Pýchou a předsudkem - tedy přesně řečeno panem Darcym. Její prateta ji ve své závěti odkáže poukaz na dovolenou do ''Austenlandu'', kde může prožít svůj oblíbený příběh na vlastní kůži.
Nutno podotknout, že oproti filmu se to teda podstatně liší. Chvilku trvalo, než se začalo dít něco zajímavého, ale po nějakých 40ti stranách jsem se do příběhu plně vžila. Nejvíc jsem si samozřejmě užívala části s panem Noblym. ❤
Ve výsledku se mi ale asi přece jen o trošičku víc líbí film. Ale opravdu jen o trošku. Je to asi tím, že jsem na něj zvyklá.
Dávám slabší 4⭐/5⭐. Původně jsem chtěla dát 3,5... ale ten konec byl tak dokonalý, že moje romantická dušicka musí půl hvězdy přidat.
Navíc se konec o dost liší a je za mě lepší než ve filmu.

pip11
30.05.2020 3 z 5

Velmi jednoduché, ale i tak se to četlo dobře. Byl to milý a úsměvný příběh.

Tess.96
16.04.2020 4 z 5

Taková jednoduchá romantika, u které se trošku pobavíte, ale hlavně si u této knihy odpočinete. Není to vůbec kniha na myšlení, takže mozek můžete vypnout a jen si v klidu představovat postavy v knize a bavit se, jak si v takovém Austenlandu užívají. Občas bych něco takového také brala.

mekkejla
11.08.2019 2 z 5

Jako letní oddychovka se to dalo. Ale i u té bych snesla něco trochu inteligentnější ho.... Navíc mi přišlo, že text byl v podstatě pár vět, které se točily pořád dokola a příběh jako takový byl extrémně jednoduchý.

Rozinka28
23.01.2019 5 z 5

První jsem viděla film a chvíli mi trvalo, než jsem se sžila s pocitem, že příběh psaný v knize je o poznání jiný, odehrává se na jiných místech, s jinými vztahy mezi hlavními postavami. Nicméně mě chytnul a bavil až do konce. Mám ráda lehké příběhy bez zbytečných melodramatických zvratů. Bylo zvláštní sledovat vývoj Jane, co si přeje a co ne, stejně jako vývoj jejího vztahu s panem Noblym. Ke knize se ráda vrátím.

Terry.89
25.01.2018 2 z 5

Abych byla upřímná, byla to docela nuda. Čekala jsem něco víc. Neustálé fňukání a pochyby hlavní hrdinky mě vytáčely. Myslím, že kdyby se v knize téměř na každé stránce neomílala její posedlost panem Darcym, mohla by být kniha o dobrých pět stran kratší. Nápad je jistě originální a myslím, že mnoha faninkám Jane Austenové by takový druh dovolené jistě udělal radost, sama se hlásím dobrovolně. Ale příběh sám o sobě by si zasloužil ještě trochu práce, zkrátka mi to přišlo takové povrchní a nedotažené.

Mufka
17.01.2018 4 z 5

Nevím, jestli bych se chtěla na takovou dovču dostat, ale nápad je to určitě zajímavý a zdá se, že by vytvoření takového místa mohlo být pro fanoušky zajímavé. Zkusit si tohle období prožít.. :-) Trávení času v tehdejší době mi přišlo jako nuda, ale... kdo ví.. třeba by lidem - spíše asi ženám - té doby přišlo nemyslitelné to, jak trávíme čas my.. :-) Každopádně jsem se pobavila.

Basta1912
15.10.2017 5 z 5

Super kniha pro milovnice pana Darcyho :D

Eeli
07.08.2017 1 z 5

Neuvěřitelná hloupost. Tato kniha mi přišla jako vynucená snaha vytěžit něco zaručeně úspěšného z osvědčené a oblíbené klasiky. Naivní příběh o beznadějné romantičce, která (snad) našla rozum, ale i lásku v bláznivých situacích mezi praštěnými lidmi v rádoby kulisách regentské Anglie. Kýč...

PandaGirl
27.07.2017 4 z 5

Bylo to milé a čtivé. Musela jsem u toho usmívat jak pitomeček. Fascinoval mě ujetý milostný život Jane i ty pokusy uvidět realitu a přestat toužit po panu Darcy.
Je to jen takové to odpolední čtení, nic hlubšího v tom nehledat.

Schullerka
18.07.2017 3 z 5

Tak knížka pro mě byla celkem zklamání. V tomhle případě je film prostě lepší. Kniha neměla spád a vsuvky s minulými 'příteli' Jane mě moc nezajímaly. Kdybych nejdříve četla knihu a pak viděla film, tak bych byla spokojená víc. Už jenom kvůli odkazům na knihy Jane Austenové. Bohužel po filmu jsem měla očekávání a pocit, že postavy v knize znám a znám i jejich charakter. No ne docela.

Kniha je podle mě o dost jiná především v chování některých postav i ději. Není to zas až taková komedie a Jane se čas od času chová jako úplná blbka.

Poslední poznámku adresuji překladu. Některé výrazy byly mimo mísu - nadávat jako přístavní dělník? V češtině asi spíš jako dlaždič.

klaudia2722
17.07.2017 5 z 5

Super kniha pre fanúšičky Jane Austenovej. Milý príbeh so skvelými hláškami a vtipným rozuzlením, ktorý som nemala problém prečítať za víkend. Už sa teším, až uvidím film!

.Verča.
30.06.2017 5 z 5

Videla jsem film, ktery me uchvatil. Hned jsem si sehnala knihu a za jeden den jsem ji celou precetla. Uz dlouho se mi nestalo, ze bych cetla cely den v kuse, bez odtrhnuti.
Davam 5/5, protoze jsem to milovala od zacatku do konce. S hlavni hrdinkou jsem se ztotoznila skoro hned (narozdil od filmu, kde jsem ji moc nechapala) a zajimal me jeji vyvoj charakteru. Na to, co je tohle za knihu (oddechovka pro Darcym posedle zeny), je to vazne skvely. Doporucuju vsem, co si chteji odpocinout u neceho lehciho a treba si i trochu zavzdychat nad jistou muzskou postavou... :)

MinaHawke
10.06.2017 4 z 5

Nejdříve jsem viděla film a líbil se mi. Tak jsem si řekla, že si přečtu i knihu a rozhodně toho nelituju. Kniha mě vážně bavila a líbila se mi i víc než film. Rozhodně doporučuji.

Štítky knihy

zfilmováno Jane Austen

Autorovy další knížky

Shannon Hale
americká, 1974
2013  71%Austenland
2015  84%Ledová past
2014  82%Pohádková kniha legend
2015  77%Divobájný svět
2015  79%Pohádky nejsou fér