Upíři z Hollywoodu

Upíři z Hollywoodu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35107/upiri-z-hollywoodu-35107.jpg 3 52 10

V příběhu se pravidelně střídají dva protagonisté – detektiv Peter King, pracující pro oddělení vražd policie v Beverly Hills, a Ovsanna Mooreová, vlivná producentka, scenáristka a herečka hororových filmů v jedné osobě – a navíc vysoce postavená upírka... Dnes už téměř šedesátiletá Adrienne Barbeauová je bývalou hvězdou několika málo „áčkových" a celé řady „béčkových" hororů a sci-fi filmů. Spolu se znalcem hollywoodských reálií Michaelem Scottem vytvořila neobvyklou kombinaci policejního thrilleru a upírského románu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Vampyres of Hollywood , 2008


více info...

Přidat komentář

eraserhead
04.12.2020 4 z 5

Tohle je prostě hollywoodský příběh. Rychlý, svižný, jednoduchý, přímočarý, lehce bulvární, prostý, místy okázale načančaný. Nejen proto, že se odehrává v Hollywoodu, ale i proto, že jedna z autorské dvojice si Hollywoodem prošla jako herečka několika áčkových filmů a nekorunovaná hvězda několika kultovních béčkových horrorů. Takže zajímavé detaily a informace z první ruky. UPÍŘÍ Z HOLLYWOODU jsou další možnou verzí z upírského žánru, tentokrát v hávu krimi thrilleru s notnou dávkou horrorových scén, situací a pozadí. Má něco z klasických krimi, na pozadí Bladea, Nekroskopa či Underworldu vytváří a zpracovává vlastní upírskou mytologii (velmi zajímavé je odhalení ohledně Jacka Rozparovače, nechybí bájná Lilith ani lehce komické zapojení mnoha slavných jmen). Zaujme střídavé ich vyprávění dvou hlavních postav a to, že příběh skončí v pravý čas a není natažen tzv. "po" scénami jen utvrzujících zřejmé a očividné. Co zamrzí je odfláklá korektura jak původního textu tak českého překladu. Napříč románem se hned několikrát po sobě zmiňuje a objevuje několik onformací, takřka totožně napsaných. V českém překladu pak místy až ubíjí přemíra slova "jsem" (a to někdy i třikrát až pětkrát v jedné větě. Jinak je to ale povedená žánrová oddechovka. Být tam více sexu, drog a násilí, třetím spoluautorem by mohl být Bret Easton Ellis. 3.5*

Ashi
07.07.2020 2 z 5

Lehké čtení, které ovšem nezaujme a brzo kniha zapadne v kupě jiných.


hanpari
10.05.2018 3 z 5

Jak už psali jiní, za první část mírně nadprůměrná, druhá klesá k prapodivnému vyvrcholení se spoustou krve, příšer a otázek: A to jako vážně?
Pár bodů za to, že se autor snaží předstírat víc než základní vzdělání.

Určeno spíš pro milovníky nadpřirozených detektivek a slabších hororů. Číst se dá.

Meri47
15.04.2018 4 z 5

Zapomeňte na vše co víte o upírech, nic z toho není pravda...
Na knihu jsem narazila čistě náhodou při hledání knihy od dvou autorů do čtenářské výzvy. A ano kdo má rád horory spojené s detektivkou je toto přesně pro něj. Za sebe musím říct, že jsem byla mile překvapená a přečetla jsem jedním dechem. Ubírám jen jednu hvězdičku, za trošku přehnaný konec.

Zachary
17.09.2017 4 z 5

Velmi příjemná jednohubka k podzimním večerům

Cryptkeeper
04.08.2015 3 z 5

Tato knížka mě bohužel obešla obloukem...poslední třetinu jsem už ztratil naprosto chut číst dál a tak se zařadila mezi malou hrstku těch,které jsem prostě zvládnout nechtěl:)

AmodAvolpok
24.06.2014 5 z 5

Stále jedna z mých TOP nejlepších knih. Četla jsem jí už několikrát. Doporučuji, všichni, co váhají, tak směle do ní! :)

Kate S.
09.04.2014 5 z 5

Kniha mě velice nadchla a doporučuji k přečtení. Četla se velice dobře, děj zajímavý a velice se mi líbil styl psaní, kdy se prolínají dva vypravěči a děj je popisován z obou jejich pohledů. Super!

Nause
08.12.2012 1 z 5

Tahle kniha mě nenadchla. Zpočátku to trochu vypadalo nadějně, ale pak se z toho vyklubalo něco neuvěřitelně přeplácaného - policajt hrál druhé housle, zatímco upírka ze sebe dělala všechno a ještě víc.

curdto
25.02.2011 5 z 5

Dobrá knížka :-) Čtivá, vždy po kapitole se střídá vypravěč - upírka (kastelánka Hollywoodu) a policista, který vyšetřuje případ záhadných vražd.

Štítky knihy

upíři Hollywood herečky

Autoři knihy

Michael Scott
irská, 1959
Adrienne Barbeau
americká, 1945

Kniha Upíři z Hollywoodu je v

Přečtených69x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce60x
Chystám se číst26x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x