Naďa2411
Příběh začíná deníčkem, ve kterém se Nina zpovídá a tuší, že jí chce vlastní manžel o hodně mladší - Connor usmrtit. Akniha je vyprávěna časem minulým a přítomným. Connor má milenku Tabithu, která je velmi naivní, po celou dobu mě štvala, že má stále nasazené růžové brýle. Děj je místy až moc překombinovaný, hlavně v období vyšetřování - vraždy nebo sebevraždy - Niny. Ve hře jsou velké peníze, rozsáhlý majetek, a proto musí být Connor opatrný, aby díky předmanželské smlouvě o nic nepřišel. Jeho postava byla popisována s velkým sexappealem, ale s chladným svědomím. V příběhu zasáhl amorův šíp, ale .....více se autorka věnuje detektivní zápletce, ve které na konci se děj tak zamotal do velkého klubíčka, že jsem se místy musela vracet. Některé situace byly na konci jakoby šité horkou nití pro efekt vyššího počtu stránek.
Odvážné téma do dnešní doby, je dobře, že spisovatelka čerpá i z vlastní zkušenosti a nám čtenářům odkrývá svět modelingu a jejich agentur z jiné strany. Naivní Nell je nabídnuta práce v módním odvětvím a dostala se jí tzv. vstupenka do světa dospělých. Strašně moc mě štvala, jak se chovala, jak chtěla být hned známá a na druhou stranu mě mrzelo, čím si musela projít. Jednotlivé kapitoly jsou vyprávěny Nellou, její nevlastní sestrou Bay a matkou Annou. Bay ráda tvoří videa a sdílí je na sociální sítě. Její postava má hluboký psychologický podtext. Anna vnímavá, empatická, snaží se manželství udržet kvůli dospívajícím dívkám. Dětská hra má dvě linie: vztah a šikana mezi sourozenci a druhou linií je svět modelingu za závěsem, v šatnách.....Určitě tuto knihu doporučuji hlavně mladým slečnám, které sní o tomto povolání. Spisovatelka krásně popisuje zdánlivě obyčejnou rodinu, kde se řeší hlavně ženské téma, otec Dom ten mě hodně nudil.
Další dílo z růžové knihovny mé oblíbené spisovatelky z posledních dnů se mi líbilo nejvíce. Děj sice začíná pochmurně, velmi krásná Valessa je tak chudá, že nemá co již prodat a v den, kdy pomýšlí na ukončení svého mladého života jí naštěstí navštíví družina jezdců se zraněnou šlechtičnou Sarah. Den před tím se Sarah vyznala lásce svému milenci markýzovi, ale ten ještě na vdavky nepomýšlí.
Sarah vymyslí pomstu, využije nevinnosti, neznalosti, současné situace a nabídne Valesse finanční výpomoc pod podmínkou......
Tak jak děj v aknize ubíhal na moři, nechala jsem se krásně kolébat příběhem o čisté lásce, ochotě naslouchání a otevření se tomu druhému.
Poutavý romantický příběh, ve kterém se při obřadu vymění nevěsta se svou kamarádkou. Následuje svatební cesta, kde až na lodi novomanželka Venetie odhalí tvář a musí svému manželovi lordovi Mountwoodovi vše vysvětlit. Pohádka, ve které se láska teprve rodí. Vydrží po celou dobu svatební cesty? Bude manželka vždy stát po boku lorda, jenž musí jet do válečné Indie? Romantickou dějovou linku narušují místní boje, takže jsem se tvrdě vrátila do současné doby, kdy nepokoje se stále rozšiřují na té naší malé Zemi.
Venetia mi byla velmi sympatická, touží po dobrodružství, jde naproti za svým romantickým snem , lodr byl zpočátku moc panovačný, ale krása a dokonalost jeho manželky ho změní.
Romantická akniha, ve které od začátku je jasné, kdo bude zasažen amorovým šípem. Dva mladí lidé princ Xenos a krásná Angelina se na první pohled do sebe zamilují a svede je vlastně náhoda, kdy psík uteče své paničce, tudíž se může brát po celou dobu za tvůrce tohoto zamilovaného štěstí. Je milé, že panička za žádných okolností na svého čtyřnohého kamaráda nezapomíná ani při prvních tajných setkání se svým princem. Dívka je až moc naivní a princ zase moc panovačný, mají to prostě v krvi. Dívčí románek určitě potěší , líbilo se mi připomenutí řecké minulosti.
Tentokrát mě autorka zklamala. Většina příběhu v aknize se odehrává v Mexiku, kde bohatá žena se stále čím dál více vyhýbá mužům, protože oni touží po jejích penězích. Bohužel se jí to stane osudným a jeden z nich jí dokonce unese, pod nátlakem se s ní ožení, aby mohlo dojít k zafinancování vodní nádrže pro místní indiánský lid .Co to bylo za konec? Skutečně pouze peníze udrží vztah? Jak se píše na záložce : Jakým způsobem se udrží jejich láska? Pardón autorko, kde je slibovaná romantika, příběh plný lásky? Musím pochválit místní zvyky indiánů, které spisovatelka pěkně popsala.
Romantický příběh, jenž doslova kopíruje naši známou Popelku. Dívku Alite vychovává její strýc, protože jeho bratr měl pošpiněnou minulost, mstí se tím tak své neteři, až tak, že nechce aby nikdo z okolí a ze sluhů nevěděli, že jsou příbuzní . Alita dostává děděné věci po své sestrenici a jediné, co jí dělá šťastnou je láska ke koním, dobře jim rozumí a ještě lépe umí na nich jezdit. Protože její strýc s jeho ženou jsou hamižní lidé, přijmou nabídku od mladého Clinta o koupě koní a při obchodu si klade své podmínky. Odpočinkové ženské čtení, Alita byla až moc příliš skromná, ovlivněna výchovou svých jediných příbuzných. Konec se dal lehce předvídat, ale proč si v těchto dnech nepřečíst pohádku pro dospělé? Příjemná milá historická romance v aknize, která určitě navodí na příjemné zamilované večery.
Příběh má dvě dějové linky: prosinec 1984 - právě probíhá záchrana týmu v raketoplánu Navigátor, ve druhé lince se vracíme do minulosti. Profesorka matematiky a fyziky John mi byla velmi sympatická . Oblíbeným koníčkem je astronimie a malování. John se svou pílí dostane do úzkého kruhu vyvolených do náboru astronautů NASA. Autorka nás mohla trochu více seznámit s vesmírem, skrz oči astronautů, více se rozepsat při výcviku. V aknize převládá dějová linka z minulosti, ve které se rozebírá osobní život hrdinky, rodinný a milostný. Je zde odkryto, co bylo dlouhá léta utajované a pro společnost nepochopitelné a hlavně nepřijatelné. Každá odchylka ve společnosti si odnáší své důsledky, ovlivní nejen rodinný vývoj, ale i kariérní postup a zaměření. Toto téma spisovatelka perfektně zpracovala. Konec byl velmi silný emotivní zážitek, dechberoucí atmosféra v Johnsonově vesmírném středisku , při které ukápla ne jedna slza.
Prahu mám za nejkrásnější místo, které několikrát za rok navštívím. Spisovatelka mi udělala velkou radost touto krásnou romantickou povídkou. Hlavní postava Alice mi byla velmi sympatická, děj z období vánoc s procházkou po Pražském hradě a ochutnávkou svařáku a trdelniku mi připomněl nejkrásnější vzpomínky.
Velmi krátká povídka z období vánoc. Děkuji týmu Dk, protože jsem tento " sešitek " vyhrála v soutěži a časově zapadá na nejkrásnější dny v roce, kdy by nikdo neměl být sám. Avril mi byla velmi sympatická pro akčnost, pro empaticky naladění se udělat radost i cizí osobě. Námět s výměnou kufrů se mi líbil, tato situace se může stát komukoliv z nás, rozhodují první vteřiny, první pocity, kde se jednotlivec nachází na pomyslné životni křizovatce. Záleží i na tom druhém, zda je ochoten přijmout zpočátku jakoukoliv nabidku. Škoda jen, že se autorka více nerozepsala nad osudem dvou lidí.
Romantický román mě zaujal velmi pěknou obálkou a názvem knihy. Námět se dá předpokládat - dvě Kateřiny jedna z roku 1591 a druhá z roku 2022 mají ve svém čase problém se svým mužem/přítelem a díky čarodějnici, kterou navštíví jedna z nich se jejich těla jednoho dne prohodí. Tento útěk - přesun oběma způsobí i okolí podezření, že něco není v pořádku. Musí si zvykat na zvyky, etiku, způsob oblékání a hlavně "nové" přátele. Starší Kateřina se učí žít v moderní době, mladší po boku "svého" záletného manžela na zámku Vešnov. Děj je vyprávěn po kapitolách z 16. st. a 21. století. tím autorka docílila, že jsem se v čase neztratila. Čarodějnice dá oběma Kateřinám šanci, zda se vrátit či zůstat. Jak se obě Kateřiny rozhodnou bylo překvapení a do posledních stránek neočekávané. Kniha nabízí nejen romantiku, ale i trochu historie, uvědomění si jak žijeme (jak se žilo), co se dá zlepšit v rámci komunikaci, jak zapracovat na sobě samotné. Určitě si přečtu další tituly od této mladé autorky.
Kdo by neměl rád Itálii, nám středoevropanům nabízí jen samé požitky a zážitky spojené s teplem, mořem, dobrým jídlem a pitím. Autobiografické zpracování této oddychové aknihy jsem doslova hltala. Samotná autorka je v mých letech a obdivuji, kolik pádů a přešlapů zažila a přesto se vztyčenou hlavou jde dál za svým snem i přesto, že může spadnout na pomyslné dno. Tentokrát to mořské ..... Děkuji autorce, že jsem se teď mohla imanigárně ohřát na rozpálených místech, zaplavat si a ochutnat italské speciality. A ten amorův šíp vám přeji, určitě budu pokračovat v dalších dílech této série. Budu se inspirovat a zařadím si do svých přání také navštívit Kalábrii - místo na nejjižnější botě Itálie.
Ač tento titul paří mezi bestsellerové novinky roku 2025 na mě tato akniha působila po celou dobu velmi depresivně (nejsem jediná po čtení komentářů zde na DK). Stále jsem se ptala, proč spisovatelka alespoň malinko hlavním postavám nepřinesla do života trochu štěstí, v jejich osamělém životě, ve kterém se pomalu rozklíčuje minulost rodičů hlavních postav: knihovnice Báry a podivína tzv. Ptáčníka. Autorka se doslova "využívá" v popisování zla, nenávisti a v domácím násilí. Myslím si, že jsou lepší tituly za rok 2025.
Omlouvám se paní spisovatelce, ale i když v životě bývá hodně pádů, zde jich bylo zbytečně přespříliš. Chápu, že měla potřebu se vypsat z negativních mezilidských vlastností, ale jen nám čtenářům připomíná ty špatné zážitky osobně prožité nebo z doslechu svých známých. Až budou v létě létat vosy, vzpomenu si s velkou hlubokou lítostí nad Bárou a Ptáčníkem.
Soubor fejetonů, esejí se mi líbil. Autorka mi je velmi sympatická a její autobiografické postřehy můžou být podobné nejedné ženě. Spisovatelka je známá osobnost, díky svému otci, o to víc se snaží postavit na vlastní nohy, ale život není peříčko, musíme několikrát se odrazit ode dna a to dvojnásobně pak i několikanásobně, pokud se z nás stane rodič. Ač je zde popisováno více životních pádů, mnoho kotrmelců, Natálie vsází i na humorné situace. Kniha se čte rychle a po celou dobu jsem držela palce mladé mamince, aby našla pohodu, klid ve své vícečlenné rodině. Je tomu tak?
Pěkná obálka a krásné kresby uvnitř knihy.
Sherlock Holmes a jeho přítel doktor Watson musí rozluštit stále se nabalující záhady při vyšetřování o ztraceném indickém pokladu. V aknize se mi líbily H. postupy, kde si jako čtenář všímám např. stopy nohou, podivuhodných zbraní. Příběh je zbytečně moc překombinovaný, ztrácela jsem se v postavách a zesnulých lidí. Naopak chválím poklidné řešení, logické uvažování vyšetřujících při hledání, kdo sepsal dokument Podpis čtyř.
Příběh o platonické lásce odehrávající se v Japonsku se mi nelíbil. Zřejmě jiné zvyky, jiná kultura, jiný styl při zamilování se než jsem zvyklá. Bývalá studentka se ve svých 37 letech náhodně setká se svým učitelem ze střední školy. Oba se stále opijí v baru a tom je celý příběh. Ano k pití patří jídlo, které je v knize ve vysvětlivkách pěkně rozepsáno a přeloženo. Nejvíce mi vadilo, že vlastně i když byl zde náznak platonické lásky, oba spolu moc nekomunikují. Stále jsem čekala na něco .....
Jediným přínosem je, že si knihu můžu zařadit do letošní ČV, název knihy odpovídá mým pocitům při čtení, odpovídá chování hlavních postav.
Krásný pohádkový příběh v aknize o slečně Mici, která se podle svých potřeb mění v kočku a ostatní kočičí kamarádi jí přesvědčují, aby byla stále v původní kočičí podobě. Slečna Mici má těžké rozhodnutí..... Ač dětská pohádka, ale nám dospělým to nevadí, protože v těchto chvílích se vracíme do dětství bez strachu a násilí, .
Samotný autor nám popisuje svůj příběh, jenž se skutečně odehrál v jeho rodině. Akniha mě oslovila pěknou obálkou, námětem a osudem hlavního představitele pejska Marleye. Labrador se skutečně dostal do milující rodiny, ve které vyrůstal se svými "lidskými" sourozenci. My majitelé psů (minulých, současných, budoucích) víme, jaké to je mít doma pejska. Jejich pohled, láska, vděčnost je nevyčíslitelná a nenahraditelná. Bohužel v některých případech předčí tu lidskou. Příběh, který se skutečně stal, je kopií ne jedné rodiny, kde vyrůstal čtyřnohý pejsek s veškerou láskou a péčí. Příběh o dlouhé cestě, někdy výchova a učení základních pokynů dá zabrat, ale ten výsledek je neocenitelný. Ty konce by neměly být... znám to bohužel také. Knížku doporučuji všem milovníkům chlupáčů jakékoliv rasy.
Krátký příběh z prostředí ranče. Jednoho dne se zjistí, že někdo ukradl jezdecká sedla. Ani jsem netušila jakou mají hodnotu. Nervozita stoupá a tři dívky se snaží samy vypátrat zloděje. Vše se točí kolem koní a nejoblíbenější se jmenuje Blesk...kdyby mohli mluvit. Každý majitel mazlíčků rozumí zvířecí řeči, umí číst z očí a jejich chování. I zde v detektivní zápletce tomu tak bylo. Diky této knize jsem se svezla a držela "opratě", tak abych si vychutnala koňský klus a cval. Při čtení jsem si vzpomněla na mou spolužačku, která krásně uměla malovat koně, její portréty byly dokonalé jako je i zde na obálce.
Autobiografické zachycení události samotné spisovatelky může připomenout ne jedné ženě "zážitek " z jedné noci. Autorka se sama sobě vypovídá, co se stalo v osudnou noc v jejich osmnácti letech na letním táboře. Naivní dívka je poprvé bez rodičů, poprvé v komunitě cizích mužů a žen jako vedoucí jednoho z táboru, kde ....ne nebudu více psát, ona sama se z pár vteřin vzpamatovala až ...
Kniha nemá kapitoly, je psána v reálném čase a v době kdy okamžik - událost se stal skutečným a nezapomenutelným. Opravdu spisovatelka až po této zpovědi našla osvobození, spříznění a přijetí svého těla? Velmi citlivě téma, možná se některá z žen najde se stejným příběhem nebo podobným. Sama zpovědnice poukazuje na touhu, zvědavost oproti vyrovnání a přijetí sebe samotné po aktu vyvolané chtíčem a moci mužské nadřazenosti.
Téma o kterém se dlouho nepsalo, bylo utajované pod pokličkou, dříve ve školách nesměla být ani zmínka. A přitom kolikrát za den na celé planetě právě probíhá tento okamžik...
Kniha se mi líbila, vede i k zamyšlení , silný empatický příběh.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: