Příhody venkovského lékaře

Příhody venkovského lékaře https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51047/prihody-venkovskeho-lekare-51047.jpg 3 16 4

Smysl pro humor včetně humoru černého je patrně základním předpokladem pro přežití v lékařském světě, natož jde-li o práci venkovského lékaře, který nikdy neví, kdy, kam a k čemu bude povolán a kdo vstoupí do jeho ordinace. Autor během své čtvrtstoleté praxe shromáždil pravdivé příběhy líčící zábavné, výstřední, hrůzostrašné i tragické události, které se sice přiházejí každému lékaři, ale které se zdály předurčeny právě pro něj. Odehrály se převážně na britském venkově, částečně však i v exotickém prostředí. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Country doctor , 2002


více info...

Přidat komentář

terezie1121
30.09.2023 4 z 5

Pěkná kniha, čtivá, jen místy poněkud nesrozumitelná. I tak však doporučuji přečíst.

IvaKo
11.09.2018 3 z 5

Příběhy z dlouholeté praxe lékaře (nejen venkovského), První půlka je spíše exkurzí po nejrůznějších lokálech, až čtenář může nabýt dojmu, že autor musí být notorický alkoholik. Později už převáží lékařské prostředí a historky o úsměvných, komických, dojemných, ale i trapných a nepříjemných situacích, které autor vypráví s humorem (někdy poněkud černým), ale i s velkou dávkou pochopení pro pacienty. Také popis fungování systému rodinných lékařů v Británii není bez zajímavosti.


kapllu
12.08.2015 2 z 5

Příběhů doktorů či zvěrolékařů je celá řada a trochu mi přijde, že M. Sparrow si jen řekl, že když to zvládli ostatní, on teda taky. Knížka se četla docela rychle, ale trochu mám problém s obsahem. Nevadí mi černý humor, sarkasmus, ironie, ... ba naopak, mám je ráda. Ale vadí mi takový ten lajdácký přístup a pití v každé kapitole. Tak jen doufám, že na takového doktora nenatrefím.

jindra13
23.01.2014 2 z 5

Byla jsem celkem zklamaná, čekala jsem víc humoru.

Štítky knihy

humor anglický venkov

Autorovy další knížky

Michael Sparrow
britská, 1957
2003  66%Příhody venkovského lékaře
2005  77%Další příhody venkovského lékaře