missana missana komentáře u knih

☰ menu

Jenom lidé Jenom lidé Sylvain Neuvel

Manžel pohoršeně: " To je hrozný, člověk ti koupí knihu a ty ji hned přečteš!" :D Takže tak... rychlá akce. Po dlouhé době závěr série, se kterým jsem vlastně celkem spokojená a nejsem naštvaná, že bylo něco opomenuto, zanedbáno, nebo nevysvětleno. Celkově mě Akta Themis potěšila. Poctivě - od začátku až do konce :)

07.04.2019 5 z 5


Probuzení bohové Probuzení bohové Sylvain Neuvel

Když se ke mě po dlouhé odmlce pokračování dostalo, přečetla jsem si anotaci a nadšená jsem nebyla. Měla jsem pocit, že už nebude mít čím zaujmout, že ten vývoj je zkrátka příliš prvoplánový. I přesto jsem do příběhu brzy zabředla víc než jsem očekávala. Výborná sci-fi...a kdoví co nás vlastně čeká, až jednou opravdu přijdou... Myslím oficiálně přijdou ;) :P

07.04.2019 5 z 5


Nejodlehlejší stanice Nejodlehlejší stanice Ben Aaronovitch

Jejda, toto bylo skoro až zbytečné :( v ději jsme se nikam neposunuli, vlastně to byla taková krátká povídečka celkem o ničem, která mohla být součástí některé z předchozích knih. Než jsem se stihla ponořit do děje (ehm jakého???), bylo po všem...

27.03.2019 3 z 5


Strom viselců Strom viselců Ben Aaronovitch

Kdyby mě neustále nerušily nějaké překlepy a uvažování nad tím, že korektor byl asi na dovolené, zřejmě by i hodnocení bylo lepší. Chtělo by to trochu péče... Takhle jsem trochu zklamaná. I když jsme se v ději aspoň trochu posunuli, zase se v nejlepším skončilo. Minulý díl, přestože znamenal přestávku v ději a poněkud mi zkomplikoval návrat do série, se mi zdál mnohem propracovanější a četl se mi svižněji.

19.03.2019 3 z 5


Hořící kříž Hořící kříž Diana Gabaldon

Jsem skutečně vděčná autorce za to, jak uzavřela tento díl :) čekání na další nebude tolik drásat..

11.03.2019 4 z 5


Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

Pěkný kingovský příběh, který se dá slupnout na jeden zátah a každý si ho může přebrat po svém. Přesto se nemohu ubránit lehkému zklamání. Očekávala jsem víc, něco mi tam zkrátka chybělo...

02.02.2019 3 z 5


Bubny podzimu Bubny podzimu Diana Gabaldon

Sama jsem překvapená, že mě to ještě baví... Ale baví, a hodně :)

02.02.2019 4 z 5


Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Příběh opět poutavý, návrat k oblíbeným postavám velice příjemný, ale na můj vkus se tam děje až příliš náhod. Přesněji náhodných setkání..i když svět je malý... Natož v 18.století, kdy bylo na světě mnohem méně lidí ;)

24.01.2019 4 z 5


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Problémem historických románů je, že do jisté míry tušíte jak se bude děj vyvíjet. Zvláště pak prozradí-li vám to autorka hned v úvodu knihy. I přesto jsem příběh slupla jako malinu a stále doufala v nějaký zlom, ke kterému vlastně nakonec ani nedošlo... Po prvním dílu s nádechem červené knihovny chápu, že pro někoho už bylo historie a politiky až příliš, já jsem však byla opět spokojená. Jen najednou pociťuji jistou averzi vůči Angličanům :D nikdy jsem si asi neuvědomila jak ohromně hrdý a tvrdý národ to je....

08.01.2019 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Nejde zrovna o můj oblíbený žánr, ale přinesl mi ji manžel, tak jsem se do ní pustila. Teď se cítím trochu trapně, že budu chtít i další díly :D A vzhledem k tomu, že jsem neočekávala mnoho, jsem příjemně překvapená a možná i trochu zklamaná, že jsem na Cizinku nekápla mnohem dříve.

29.12.2018 5 z 5


Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Velmi příjemné překvapení! :) Dlouho jsem se tak krásně nezačetla. Až na pár much krásně promyšlený příběh, ale nebudu hnidopich a jdu si užít další díl... Prý je snad dokonce i lepší... :)

31.08.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Před chvílí jsem seděla ve vlaku na meziříčském nádraží. V noci jsem dočetla Hanu, zvláštní pocit... Většinu života jsem strávila v Sudetech, tak jsem se setkávala spíše s otázkou vysídlení Němců. V rámci diplomek jsem mluvila s pamětníky a jejich potomci vždy ochotně pomohli s překladem dobových textů. Hana mi znovu připomněla "druhou stránku věci". Fakt, že zlo plodí další zlo a je jenom na nás jak se s tím popereme.
Mistrně napsaný příběh vas pohltí a nepustí, což je dobře. Na tyhle věci by se nemělo zapomínat. Od začátku je vam jasné co se asi stalo tetě Haně, jen s napětím čekáte, zda se dozvíte jak to vlastně všechno bylo. A je to propletenejší než byste čekali.
Jo, a ten věneček na obalu už mi nepřijde tak hezký a lákavý....

30.03.2018 5 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Dlouhá léta jsem Dunu odkládala v domnění, že půjde o rozvláčnou nudnou klasickou sci-fi. Omyl. I přesto, že je Duna starší než já sama, jedná se o skvělé a nadčasové čtení. Doufám ve stejnou úroveň i u ostatních knih série a snad jsem znovuobjevila další sérii ke které se v dalších letech budu ráda znovu vracet, stejně jako třeba k Temné věži... :)

27.03.2018 5 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Po dlouhé době, vlastně asi poprvé v této sérii, jsem se musela nutit ke čtení. Obvykle to zhltnu raz dva, ale tentokrát to nějak vázlo. Navíc dlouhá pauza mezi jednotlivými díly mi vůbec nesvědčí, musela jsem si dát opáčko z Policie :)
Každopádně se to tentokrát nějak vleklo a co se mohlo pokazit se pokazilo, nebo vše nasvědčuje tomu, že se to pokazí alespoň příště :D Nesbø prostě tomu chudákovi nedopřeje klid a nedopřeje! ;)

14.03.2018 3 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Jako vždy velmi čtivě napsáno, ale strašlivě předvídatelně. Velice rychle mi bylo všechno jasné, až jsem byla trochu naštvaná že to opravdu bylo tak jak jsem si celou dobu myslela.

14.03.2018 3 z 5


Terror Terror Dan Simmons

V žádném případě nemám nic proti dlouhým knihám, tahle ovšem mohla být o třetinu kratší, kdyby se všechno nevysvětlovalo třikrát... Tím by možná získala na svižnosti a četla by se mi trochu lépe. Jinak to byl zajímavý zážitek, dozvěděla jsem se spoustu věcí jak o námořnících v 19. století, tak i o Eskymácích a asi se v tom celkově budu ještě chvilku šťourat....jak to vlastně asi s Franklinovou výpravou bylo ve skutečnosti...? :) Ovšem horor to podle mého názoru rozhodně nebyl, za celou tu hromadu stránek jsem se trochu bála snad jednou. To je na mě málo ;)

06.02.2018 3 z 5


Sběratel ztracených věcí Sběratel ztracených věcí Ruth Hogan

Pěkná pohádka, vyprávějící občas o ne úplně pěkných věcech...jde o jednohubku kterou nechcete přestat číst a na konci je vám líto, že je po všem. Dlouho jsem něco podobného nečetla :)

16.01.2018 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Pro někoho možná trochu povrchní záležitost, ale nesmírně zábavná :) Samozřejmě je dobré, když se člověk trochu vyzná a ví o čem je řeč (rozhodně si to pak víc užijete), ale internet kdyžtak pomůže :)
Snad se do této fáze bytí nedopracujeme, ač to tak bohužel pomalu vypadá....a jestli jo, nezbývá než doufat, že všechno dobře dopadne :) Třeba i ten film dobře dopadne... I když co se týče filmových zpracování, schválila bych toho zatím jen velmi málo :D

15.01.2018 5 z 5


HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

To byla jednohubka :) nedalo se přestat číst, nejdřív ze zvědavosti a pak možná aby to už člověk měl za sebou. Asi to na každého působí jinak - viz komentáře. Ale za mě teda - pěkně hnusné... a nepříjemně pravdivé v tom, co s lidmi dokáže udělat vlastní strach a předsudky...

10.01.2018 4 z 5


Kouř Kouř Dan Vyleta

Nevyužitý potenciál...dál nevím co k tomu napsat. Ani mi neseděl způsob vyprávění. Škoda. Celou dobu se straaašně pátrá po pravdě, až se ji nakonec ani nedozvíme... Jsem celkem ráda, že už jsem to dočetla, i když nedokážu přesně definovat co mi vadilo :D

08.01.2018 2 z 5