Sběratel ztracených věcí

Sběratel ztracených věcí https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324558/bmid_sberatel-ztracenych-veci-uvX-324558.jpg 4 101 38

Románová prvotina. Sběratel ztracených věcí je příběh o spisovateli na odpočinku Anthonym Peardewovi,jenž před čtyřiceti lety ztratil vzácný dárek, který mu na památku věnovala jeho snoubenka Therese. Tím, že upomínku ztratil, porušil jediný slib, který si na něm kdy vyžádala. Téhož dne pak Therese nečekaně zemřela. Anthony se snaží odčinit svou vinu tak, že zachraňuje věci, jež jiní lidé ztratili, a píše o nich příběhy. Teď, na sklonku života, se však bojí, že neudělal dost, a přenechá své asistentce Lauře dokončení úkolu, který si předsevzal a který před ní do té doby tajil. Anthony Lauře odkáže svůj dům, zahradníka a nešťastného ducha své mrtvé snoubenky. S pomocí zahradníka Freddyho, zvláštní dívky odvedle jménem Sunshine a psího nalezence Karotky musí Laura dokončit to, co Anthony začal, a najít způsob, jak mu pomoci znovu se shledat s jeho ztracenou láskou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Host
Originální název:

The Keeper of Lost Things , 2017


více info...

Přidat komentář

pat4157
03.11.2020 5 z 5

A mně se to líbilo a basta. Musím podotknout, že jsem četla v angličtině, jaký je český překlad, nevím.

kacenka075
29.08.2020 odpad!

To bylo hodně slabé.


edita.g
15.07.2019 2 z 5

Oba slévající se příběhy jsou dobré a duchařina mi vůbec nevadila. Vadily mi pasáže jako ze Sexu ve městě (Lauřino katastrofální rande, končící opileckým oknem a kocovinou, náhlé zjevení věrné přítelkyně, která jí oznámí, jak je skvělá a zase zmizí... apod.) a krmení ubohých psů koblihami se smetanou, věnečky s marmeládou nebo chlebem s máslem. Tomu, že si dvojice Stan a Stella žertovně říká "esesáci", jsem se taky nějak nedokázala zasmát.

TomTomis
01.07.2019 5 z 5

Tato kniha mě bavila. Přelouskal jsem ji jedním dechem a užíval si ji. Kniha o obyčejných věcech, které mají své příběhy. Má to svoje kouzlo. Někoho by mohla rušit trochu duchařiny, ale neruší to. Vše se poskládá jako puzzle a v člověku zůstane právě ten hřejivý pocit. Jinak se mi opět potvrzuje to, že vybírat si knihy buď intuitivně nebo dle oblíbeného autora, je dobrá volba. Určitě nikdy nečtu anotace. Po přečtení jsem si ji přečetl a říkám si, že to chápu, někoho to může nalákat, ale ... zbytečně to prozrazuje kupu věcí, na které si rád přijdu sám... Má to někdo taky tak? :)

MOu598
28.06.2019 3 z 5

Střídají se dva příběhy, které se na konci potkají.
Zajímavá myšlenka sbírat a vracet lidem ztracené věci.
Na čtení tak průměr.
Citát:
"Lepší pozdě než nikdy."

Alma-Nacida
04.06.2019 3 z 5

Po počátečním nadšení nad dobrou zápletkou a detaily, jako že je sv. Antonín z Padovy patron ztracených věcí, přišly už spíš rozpaky. To šmarjá nejde napsat román bez těch sladkobolných plků a la červená knihovna? Nehledě na (ne)autenticitu postavy Sunshine údajně s Downovým syndromem?! A jak tam každý každého buď potká "v pravý čas", nebo těsně po něm, či ho aspoň přejede vlakem, to bylo na mě taky trochu moc. Bavila mě první třetina a některé příběhy ztracených věcí, dala bych 2 a půl hvězdy hlavně za nápad.

devildeny
03.05.2019 3 z 5

Kniha, která neurazí a je vhodná spíše pro ženy. Není to žádné vrcholné dílo, ale jako oddechová a milá kniha OK. Objevuje se tam trochu duchařiny a nadpřirozených jevů, ale tak v rámci mezí. Docela mě iritovalo opakující se krmení psa sladkými zákusky, to by podle mě nezachránilo žádného psa, právě naopak.

sporran
17.12.2018 4 z 5

Příjemná, melodramatická, čtivá kniha. Velmi si cením neotřelých příběhů, zápletek. Samozřejmě, že velká část byla na okraji červené knihovny. Ale myšlenka navracení druhým lidem toho, co ztratili, vzpomínky, dobré i zlé. Zároveň myšlenka toho, že každá věc má své místo, příběh, smysl.... Autorčina prvotina se myslím zdařila.

Véča
19.09.2018 4 z 5

Dlouho mi tato kniha stála na poličce a když jsem potřebovala něco jednoduchého na čtení, konečně jsem po ní sáhla. A dobře jsem udělala, protože se jedná o velmi příjemné a milé čtení. Jen ta "duchařina" mi tam přišla trochu zbytečná, nicméně i tak mohu doporučit všem, kteří chtějí knižní pohlazení po duši.

adnov
14.09.2018 1 z 5

Velké zklamání, nuda, spousta příběhu navíc, nepochopitelné jednání postav, trocha duchařiny (proč) a nakonec červená knihovna. Zbytečná kniha. I když psaná lehce, čtivě, příjemně.

topeti
09.09.2018 5 z 5

Milá poklidná kniha. Příjemné čtení

martiline
25.02.2018 5 z 5

Poklidné, jemné a romantické čtení, které mne zavedlo do krásného domu. Úplně jsem cítila vůni růží, slyšela tikot hodin a viděla jemné víření prachu v Anthonyho pracovně. A když jsem si přehrála Ala Bowllyho - The Very Thought of you ... příběh ožil ještě víc ... krása ...

jana79
21.02.2018 5 z 5

Krásně napsaný příběh, i mě ten duch přišel trošku navíc nebo bych aspoň přivítala, kdyby tam byli oba. Jinak se na konci knihy krásně kruh příběhu uzavřel, zkrátka pěkná kniha. Já ji přečetla za jedno dopoledne, nešlo se odtrhnout, naštěstí jsem měla volno. Vřele doporučuji všem

Špínobubla
18.01.2018 4 z 5

Tak jako ostatním čtenářům mi knížka přijde milá a nápad výborný, jen se mi zdálo, že závěrečná třetina se úplně nevyvedla dle mých představ. Na mne v závěru až příliš sladké a ten duch strašící v domě mi přišel zbytečný.

missana
16.01.2018 5 z 5

Pěkná pohádka, vyprávějící občas o ne úplně pěkných věcech...jde o jednohubku kterou nechcete přestat číst a na konci je vám líto, že je po všem. Dlouho jsem něco podobného nečetla :)

barlow
14.01.2018 4 z 5

Velmi milý příběh, ve kterém to ovšem občas trošku skřípe. Přesto jsem knížku rád přečetl a myslím, že se k ní nejednou vrátím, i přes nebo právě pro její pihy na kráse.

Veronicess
09.01.2018 4 z 5

Táto kniha bola presne to, čo som po období plnom stresu potrebovala.

Bol to taký rozkošný a milý príbeh. Postavy sú veľmi ľudské, dá sa s nimi ľahko stotožniť a všetky som si ich zamilovala (ok, okrem hroznej Portie). Štruktúra knihy je trošku nezvyčajná a myslím že práve to ju urobilo špeciálnou. Páčilo sa mi čítať dva zdanlivo nesúvisiace príbehy o Laure a Eunice. A príbehy stratených vecí boli tiež super.

Bol to príbeh o zbieraní a nachádzaní domova strateným predmetom. Bolo to o príbehoch za týmito predmetmi. O láske, priateľstve a vernosti. Ľahké a veľmi milé čítanie. Ideálne zobrať so sebou na dovolenku ;)

anibeni
28.11.2017 5 z 5

Pohodová knížka, která se čte úplně sama... Kniha seskládaná z příběhů, které se navzájem nenápadně doplňují a postupně do sebe i zapadají..

DavidKeller
26.11.2017 5 z 5

Super kniha, četl jsem ji jako odpočinek od těch všech kriminalek, a byl/jsem z ni moc nadšeny..překlad jsem me Švagrové pochvalil osobně, od ni jsem take knihu dostal, protože právě pracovala na překladu ;-) ale pssst :-D

Teclaireddy
20.11.2017 4 z 5

Příjemná knížka, která opravdu zahřeje u srdce. Jednotlivé příběhy do sebe hezky zapadají, prostě taková milá pohádka pro dospělé. Kniha mě pohladila na duši, ale nevím, jak moc se do ní zapsala, proto jen čtyři hvězdičky. Ale doporučuji.

Štítky knihy

prvotina

Autorovy knížky

Ruth Hogan
anglická
2017  77%Sběratel ztracených věcí

Kniha Sběratel ztracených věcí je v

Právě čtených2x
Přečtených120x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených15x
Knihotéce75x
Chystám se číst91x
Chci si koupit18x