Mishuna Mishuna komentáře u knih

☰ menu

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Předem musím ohodnotit grafiku, klidně bych si to všechno zarámovala, je to naprosto boží a proti Jeruzalému úplně někde jinde.
Text opět nezklamal, občas mi stejně jako některým tady přijde, že vtipy jsou krapítek připravené, ale co na tom, když je to vtipný že jo...prostě princ Ládík :-)

04.01.2017


Intimní historie od antiky po baroko Intimní historie od antiky po baroko Vlastimil Vondruška

zažívala sem přesně to co píše wooloong níže; ano královna Viktorie vládla tehdy a tehdy, ale co dělala když měla menstruaci? Myla si vlasy? A myli si vlasy její poddaní? myslím že trocha běžného života by dějepis mnohým o dost zpříjemnila, historie přece není je politika, bitvy a sňatky mezi šlechtou...

11.02.2016


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Nejdřív mi to přišlo hodně zamotané, ale když jsem to začala brát jako recesi, tak mi to přišlo jako super oddychovka. Můj taťka, znalec historie, se smál nahlas když mu kniha náhodou přistála na stole.

01.02.2016 4 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

jedním dechem a s nadšením
myslím, že tato kniha nechtěla pouze upozornit, jak to bylo před pár desetiletími v USA nerovné, ale hlavně na to, že se věci až tak hrozně moc nezměnily...možná se již nehrozíme usednout na stejnou toaletu s černochy, kulturní stereotypy mají ale obří setrvačnost!

01.02.2016 5 z 5


Rabínova dcera Rabínova dcera Reva Mann

Knihu jsem zhtla, přestože jsem pochody hrdinky moc nechápala...možná právě pro to :-)

01.02.2016 4 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Na knize se mi líbí jak Lili najednou vejde do příběhu a člověku chvíli trvá, než si zvykne, že chvíli mluví/myslí Einar a najednou Lili...prostě tam je a různě se noří.
Silné téma a mě se to líbilo a ukázalo trochu jiný pohled na tuto problematiku.

01.02.2016 5 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Jediné sci-fi, které mě kdy opravdu bavilo je Červený trpaslík a stopařův průvodce! Neuvěřitelná hlína!

20.01.2016


Květ pouště Květ pouště Waris Dirie

Úžasný příběh, ano, opět kniha, která nás donutí uznat, jakými malichernostmi se zabýváme...

20.01.2016


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Našla jsem ji na chalupě a řekla si, že když to byla četba k maturitě, tak to teda zkusím. Teď se kniha skví na čestném místě v knihovně a rozhodně nebyla čtena naposled.
Film s Fasbenderem je myslím také zdařilý.

20.01.2016 5 z 5


Sedm let v Tibetu Sedm let v Tibetu Heinrich Harrer

Knihu jsem si koupila kvůli Bradu Pittovi na přebalu, vzala jsem ji do letadla na cestu abych zabila čas...nakonec mě nebylo možno od knihy odtrhnout celou dovolenou! Je to mix přesně pro mě - hory a dobrodružství, zamyšlení, mezilidské vztahy, rozdílná kultura. Je to pecka!

20.01.2016 5 z 5


Ztracený obzor Ztracený obzor James Hilton

Začala jsem číst s velkým očekáváním, které tak nějak nebylo naplněno...nejvíc mě bavilo si představovat jak to asi v reálu vypadá, ty hory kolem...jinak jsem to brala jako dobrodružný příběh, který mě přiměl se zamyslet, ale nijak pro mě zásadní dílo (navzdory očekávání)

20.01.2016 3 z 5


Odsouzená Odsouzená Susan Elizabeth McClelland

Je znát, že autorka není spisovatelka. Kvůli tomu jsem zezačátku chtěla knihu odložit. Nakonec jsem ale byla zvědavá, jak to celé bylo. Příběh zajímavý, drsný, pro nás těžko pochopitelný. Psaní horší...

20.01.2016