Odsouzená

Odsouzená https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219391/bmid_odsouzena-Ifx-219391.jpg 4 31 6

Názanin Afshinová-Jamová byla na výsluní své kariéry. V roce 2006 podepsala smlouvu na své první CD a díky druhému místu na Miss World se stala vyhledávanou modelkou a ikonou mezi iránskou disidentskou komunitou. Jedno odpoledne dostane e-mail, který změní její život. Dozvídá se z něj o kurdské dívce, Názanin Fatehiové, která čeká v íránské cele na smrt, protože zabila muže, který se ji chystal znásilnit. Rozhodne se využít všech svých konexí a prostřednictvím tlaku mezinárodní diplomacie této dívce pomoci. Zatímco Fatehiová živoří ve vězení v takových katastrofálních podmínkách, že si chce sáhnout na život, Afshinová-Jamová horečnatě pracuje na kampani na její záchranu. Začíná boj s neskutečnou byrokracií, nelidským režimem a s časem.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Tale of Two Nazanins


více info...

Přidat komentář

Alexxxka
09.03.2021 5 z 5

Je to sila co se děje jinde ve světě a projde jim to "v pořádku" Už je to dýl co jsem k ihu četla ale pořád ji mám v paměti. Dost mě dostalo fungování okolo OSN. Každopádně kniha stojí za přečtení.

Katulinka69
17.10.2019 4 z 5

Tohle asi nebudu komentovat


Jirinamac
18.12.2017 3 z 5

Kolik takových dívek a žen tam žije? Nevíme, zda se Názanin stala opět obětí nebo jen nevděčně chtěla těžit peníze. Je to fanatický národ a asi se tam nic nezmění. Oni jinak žít neumí a pro nás je to nepochopitelné.

imy.angel
09.06.2017 5 z 5

Tady platí věta : "Příběh předčil formu". Tak tomu musím dát 5* a četla se dobře. Obdivuji obětavé srdce modelky Názanin, klobouk dolů za to, co dokázala! Krása, peníze a politika ovládají svět, ale zde se ukázalo že krásná tvář může mít i krásnou duši!

Mishuna
20.01.2016

Je znát, že autorka není spisovatelka. Kvůli tomu jsem zezačátku chtěla knihu odložit. Nakonec jsem ale byla zvědavá, jak to celé bylo. Příběh zajímavý, drsný, pro nás těžko pochopitelný. Psaní horší...

Alca007
08.03.2015 5 z 5

Jako podobné knížky je příběh čtivý, pro naši civilizaci nepochopitelný
až absurdní. Hrdinka prochází krutým dětstvím, tvrdou realitou žití lidí vetřetím světě.
Brr. díky bohu, že žiju v ČR