Mersilynn Mersilynn komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha byla skvělá, ani ne tak kvůli té krimi lince - překvapená jsem byla, ale už tak v půli knihy, kdy mi došlo, kdo to bude - ale bavil mě vhled do hlavy Rachel. Asi byla dosti lidem protivná, ale styl popsání jejích myšlenek byl zase něco úplně jiného a já si jí dost oblíbila, stejně tak Megan, která mě později zajímala nejvíc. Jen ten konec se dal useknout o pár stránek dříve a zůstal by více wow pocit.

19.12.2018 4 z 5


Dospělost je mýtus Dospělost je mýtus Sarah Andersen

Miluju, miluju, miluju. A už je v knihovně a můžu s ní otravovat lidi ukazováním dalšího a dalšího komiksu.

19.12.2018 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Tak já nevím, normálně mě bestsellery trochu míjí. Přečteno po Dívce ve vlaku, na základě komentářů o mnohem vyšší kvalitě Zmizelé, tak jsem chtěla porovnat, ale zdá se mi to s těmito dvěmi naopak. Odložila jsem ji, pak jsem jí dala další šanci a myslela si, jak dobře jsem udělala, když jsem se prokousala do druhé poloviny. A pak ten konec :D Pěkně promyšlené, ale dost tomu chybí, Amy je totiž jasné psycho už od začátku a tak se moc překvapení nekoná.

19.12.2018 3 z 5


Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Hrozně zajímavá kniha. Nic nebylo napsané nějak brutálně.. spíš dost znepokojivě, nebylo mi z ní kolikrát dobře od žaludku, je opravdu zvláštně psaná. Přitom si dovolím říct, že to vůbec neznamená, že by nebyla dobrá a určitě, URČITĚ stojí za přečtení.

19.12.2018 4 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Velmi dlouho jsem nemohla knihu sehnat, takže nakonec první kniha čtená v originále a také první u které jsem brečela..a to tak, že jsem jí musela dočíst až další den. Krásná a zároveň strašná.

07.12.2018 5 z 5


Dolores Claibornová Dolores Claibornová Stephen King

Knihu jsem zhltla, ani nevím jak. Opravdu silný příběh a až k neuvěření, že se muž takhle vcítil do ženy. Je to už chvilka, co mám knihu přečtenou a stejně si na ní občas samovolně vzpomenu, to se stává u těch nejlepších :)

24.04.2018 5 z 5


Hodiny Hodiny Michael Cunningham

Uběhly tři roky, než jsem se ke knize vrátila a dala jí druhou šanci, jak tak čtu, nejsem sama. Není to úplně nejlehčí čtení, ale najednou šla přečíst za jediný den. Možná, že je potřeba znát alespoň povrchově osobnost Woolf, ale spíš k ní člověk musí tak nějak "dospět" sám, nenutit se do čtení. Propojení děje mě opravdu zasáhlo až v okamžiku, který naplánoval autor. O co víc mi byla nesympatická Clarissa, o to víc jsem si oblíbila Lauru. Film je úžasný, až po přečtení mi došlo, jak úsměvné bylo obsadit "Streepku".

01.05.2017 4 z 5


Samurajova zahrada Samurajova zahrada Gail Tsukiyama

Melancholické. Krásné.

27.11.2016 5 z 5


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Nebudu mít klid, dokud od něj nepřečtu vše, ale tohle je strop, který u mě nepřesáhne už nejspíš nic. Dobře, určitě nic.

I am Jack's infinite satisfaction.

30.04.2016 5 z 5


Neposkvrněné početí Neposkvrněné početí Anna Hessová

Hodně žlučí hýbající příběh..doslova (a že to paní autorka umí tak hezky popsat). Každou pátou stránku jsem měla chuť pořádně na tu mámu zařvat...
Skvěle zpracovaný příběh, otevřený konec vůbec nevadil, spíš naopak. Když vás nějaká kniha takhle pozvede ze židle, musí to být dobrá kniha :)

15.08.2013 5 z 5


Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Tato kniha je jedna z mých nejoblíbenějších. Miluju Annu a upřímně...kdo by nemiloval Vronského. Nejvíce mi ale vadili sálodlouhé kapitoly Levina, vždy, když se příběh znovu stočil k němu, odolávala jsem úplně to přeskočit - ale to nikdy nedělám, takže mi jen tohle brání přečíst ji v dohledné době znovu. Nové filmové zpracování je skvost.

10.08.2013 5 z 5


Pevné pouto Pevné pouto Alice Sebold

Knihu jsem četla mnohem dříve než film a narozdíl od ostatních mě film oproti nádherné knížce docela zklamal. Nehledě na to, že vypustili nejdrásavější pasáž z knihy a víceméně se ani nezmínili o schopnostech druhé dívky. Četla jsem poměrně hodně knih na toto téma a i když tato nijak zvlášť nevyčnívá, zůstala mi nejvíce v paměti.

10.08.2013 5 z 5


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

S odstupem jsem si k této knize vytvořila zajímavý vztah, je pro mě takovou citací toho, že to, co vám na partnerovi vadí, časem nezmizí, ale spíše se čím dál tím více vyostřuje. Emma je neskutečně protivná postava.

10.08.2013 4 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Nevím čím to je, ale do první poloviny knihy jsem se spíše nutila, konec skvělý. Daisy je pro mě i přes to všechno nejzajímavější postavou.

10.08.2013 4 z 5


Tráva roste až k moři Tráva roste až k moři Michal Černík

K této malé knížečce jsem se dostala prostřednictvím mé babičky a náhodou objevila krátkou povídku o památné Lípě mého města. Knížka vyvolala úsměv, jako všechno, co ve Vás vzbudí vzpomínky :)

10.08.2013 4 z 5


Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

K této knize mám osobní vztah. Skvěle napsané, originální příběh mě okamžitě vtáhl do děje. Chvílemi nevíte, jestli s Grenouillem dokonce nesympatizujete, je sice antisociální a - jistě - vrah, ale vzbuzuje lítost. Lidé kolem něho jsou popsaní neskutečně odporně. Pro mě jedno z nejlepších zakončení všech dob.
Každopádně bezpochyby poznáte člověka, který tuto knihu právě čte: bude čuchat ke všemu v dohledu. :D

23.07.2013 5 z 5