McKashi McKashi komentáře u knih

☰ menu

Na ostřích čepelí Na ostřích čepelí Miroslav Žamboch

Dlouho jsem Koniáše odkládal. Ale musim uznat, že nevim proč, dost mě překvapilo, že i když má knížka skoro 600 stran, tak příběh ani chvilku nevázne. Několikrát jsem si myslel, že vim, co bude dál a náhlý obrat mě přesvědčil o opaku, za což jsem dost rád. Nicméně jakou malou výtku bych řekl, že mít tolik štěstí, jako má Koniáš, tak začnu každej pátek sázet sportku:)

25.03.2024


V ledovém sevření V ledovém sevření Jakub Mařík

Nesnášim, když si řeknu, dočtu tuhle a pak si pro změnu zase dočtu nějakou jinou, co mam rozečtenou. Ale ne, pár posledních stránek mě rozhodlo, že prostě potřebuju další díl, potřebuju vědět, kdo je další hráč a jestli, sakra, přežila nějaká opice:)

05.02.2024 4 z 5


Bláznivý úplněk Bláznivý úplněk Jim Butcher

Tak jsem to přece jen dočetl:) přes půlku knížky jsem se přemlouval, abych to dočetl, protože jsem chtěl vědět, jak to dopadne. A musim uznat, že konec mě bavil ze všeho nejvíc. Ikdyž nevim, jestli se pustim do dalšího dílu, protože to jeho kňourání mi začíná léz na nervy, nemohl by mu Atticus dát aspoň jednu kouli, aby nebyl takovej chudáček?:)

03.08.2023 3 z 5


Posmrtná predace Posmrtná predace Vilém Koubek

Moje první knížka od Koubka a, no, mam rád Kotletu, Hetešu, Kopřivu.. A docela se jim vyrovnává, ale na můj vkus je to všechno moc rychlý. Někam přijde, něco zjistí, pak ho zmlátí, tak se zleje, ráno do sebe nasype prášky a zase znova. Na druhou stranu, proč ne, další další díl si taky přečtu. Ale jestli tam nebude Lžička, tak to nebude ono:)

13.04.2023 3 z 5


Cyberpunk Znovuzrození Cyberpunk Znovuzrození Andrzej Ziemiański

Potom, co jsem dočetl Krev pro rusalku, tak jsem chtěl něco s detektivním námětem, co neni Nesbo:) a našel jsem tohle. Je pravda, že s Cyberpunkem to moc společného nemá, snad jen ty kulisy, ale to absolutně nevadí, čte se to jedna báseň a sám jsem byl zvedavej, jak to dopadne..a poslední odstavec mě celkem dostal a pobavil. Schválně, jestli bude další díl:)

17.10.2022 4 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Byl jsem dost pozitivně překvapenej, už nějakej čas se snažím najít nějakou fantasy, co neni Harry nebo Geralt a přitom to má stejně zajímavej příběh, napsané postavy a nedonutí mě, odložit jí, dokud jí nedočtu a konečně se mi to povedlo:) Ačkoliv to je trochu napsané spíš pro holky, neměl jsem s tím žádnej problém a musím uznat, že mě to tak chytlo tak,že celkem lituju, že jsou jen tři díly:) Kouzla, čary, láska, krev, trochu erotiky a příběh o nekonečném boji s myšlenkou na nastolení míru..a k tomu pár vtipnej hlášek a modrý vlasy.

03.09.2021 5 z 5


Yarminův syndrom Yarminův syndrom Petr Heteša

Mam Hetešu rád, i když se poslední dobou přistihnu u toho,že jsem měl radši jeho dřívější kousky. Tohle mi nějak málo odsejpalo,ale zase se mi líbil docela konec, kterej si tak trochu říká o pokračování,takže se necham překvapit:) Každopádně je to pořád dobrej Heteša, jen na můj vkus trochu moc podobnej tomu předchozímu.

25.12.2020 4 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Začátek mi dal celkem zabrat, myslel jsem,že kniha bude o něčem trochu jiném. Ale jak jsem se dostával hlouběji do příběhu, spojil jsem si to do celku a zjistil jsem, že tuhle knihu si dam mezi nejoblíbenější svazky. Je tak dobře popsaný průběh s pár vzpomínkama a trošku jiným chápáním. Tohle by měla být povinná četba, aby si všichni uvědomili, že i “debil” má vlastní pocity a ačkoliv svět chápe trochu jinak, ve finále má čistější pohled na svět, než lidi “normální”

30.10.2020 5 z 5


Blázni umírají v pátek Blázni umírají v pátek A. A. Fair (p)

Přečetl jsem tuhle detektivku kvůli výzvě a musim uznat,že jinak bych to do konce nedočetl,ikdyž to má relativně málo stran. Na druhou stranu byl jsem zvědavej,jak to dopadne a taky jsem byl mile překvapen, jaké bylo ve finále řešení a kdo byl “ten vrah”. Každopádně Lam vypadá jako celkem dobrej chlap, trochu jako Marlow, ale Bertu bych prohodil nejbližším oknem a ještě bych jí rozházel špačk od doutníku po kanceláři:) Jinak ale dobrá detektivka na jedno odpoledne..

11.10.2020 4 z 5


Kejda Kejda Dan Černý

Dlouho jsem jí nečetl,ale nedávno jsem si na ní vzpomněl. A je stejně dobrá jako si jí pamatuju. Taková lehčí zombie ufo apo románek:)

07.10.2020 5 z 5


Co to žere a kde to spí Co to žere a kde to spí Petr Heteša

Zase parádní Hetešovka, jsem rád, že jsem se opět dočkal pořádnýho románu ve stylu Nevermore Baltimore, ikdyž s ženskou v hlavní úloze. A nápad s hudebnímu vsuvkama a radiem mě zahřál na duši, hned jsem si rozšířil sbírku o pár dobrej fláků od Larryho:)

07.07.2020 5 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

Mam Kotletu rád,ale tohle je podle mel trošku nepovedené,ne,že by to bylo špatné,to ne. Ale spíš bych to viděl na povídku,než na samostatnou knížku. Když cyberpunk, tak bych dal spíš Hetešovo Sex,drogy a cyb’n’roll.

17.04.2020 3 z 5


Pan Pondělí Pan Pondělí Garth Nix

Původně jsem to začal číst kvůli výzvě, ale nakonec jsem se rozhodl, že to sice dočtu, ale do výzvy si vyberou jinou knihu. Ne, že by tahle byla špatná, ale nějak se mi netrefila do noty, i když nepochybuji, že si to svoje čtenáře najde, a ty dají celou sérii. Pro mě to chvílemi bylo až moc přeplácaný, že jsem si až říkal, co to autor asi bere za matroš:) Pro mě mix opičího krále, steampunku, percyho a jak se honza stal králem, nicméně konec už mě celkem chytnul, takže se možná časem pokusim ještě o úterý:)

10.02.2020 4 z 5


Skrytá rizika kvantové démonologie Skrytá rizika kvantové démonologie Petr Heteša

Konečně zase pořádná Hetešovka!:)Musim uznat, že po Fatal Virtual jsem se s radostí vrátil zase zpátky k jeho starším knížkám, abych si trochu spravil chuť. Nicméně musím uznat, že Skrytá rizika mi vysloveně udělala radost a vůbec nelituju toho, že jsem si jí koupil ještě v předprodeji a měl jsem jí snad během pár dnů přečtenou. Sice mi tam trochu chyběl ten dým Camelek, ale tentokrát to zachránil aspoň Jack. Jinak hlavní postav je zase skvěle napsanej typ alá Marlowe, který je hozenej do vody a plav, a chvíli mu trvá, než přijde na to, co se vlastně kolem něj děje a dojde mu, že to bude asi muset udělat trochu jinak. I když mam pocit, že občas mu spíš hrála do karet náhoda, než aby si přímo přičinil na tom, že to přece jen dobře dopadlo. Ale těžko říct, třeba mu někdo z astrálu držel palce a sbíral čtyřlístky. A pěkné menší pomrknutí na starší knihu Démoni jsou věční:))

04.10.2019 4 z 5


Obrysy a stíny Obrysy a stíny Petr Heteša

Druhý díl už je trošku svižnější a přesně takovej styl mam u Heteši rád:) Sice jsem se chvílemi říkal, že Roger musí být úplně dutej, když neustále dělá tu samou chybu, že je podceňuje, ale nakonec se mi to četlo skvěle. Je pravda, že konec mě celkem dostal, ale vědět, jak to dopadne, tak by nebyl důvod to číst. A poslední dvě věty jsou luxusní zakončení!

30.05.2019


Leviatan se probouzí Leviatan se probouzí James S. A. Corey

Na základě pár dílu serialu jsem si řekl,že si nejdřív přečtu knížku. Jenže to jsem ještě netušil,že se nejedná jen o jednu a vzhledem k tomu,jak skvěle se mi četl první díl,tak se už těšim,až se začtu i do těch ostatních. Pro ty,co mají rádi sci-fi říznutou trochou detektivky,sem tak něco málo politikaření,tak ideální volba..neni to na stejné téma,ale trochu mi to připomnělo wing commander.

22.03.2019 4 z 5


Láska až za hrob Láska až za hrob Petr Heteša

Díky tomu,že je tam hlavní hrdinka (která ani nekouří ani nepije)a ne hrdina,tak to nemá ty správný koule. Nicméně děj celkem dobře odsejpá, ačkoliv konec evokuje spíš první díl serie. Ale jinak celkem zdařilá knížka s trochu sci-fi tématikou.

12.02.2019 4 z 5


Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

Ačkoliv se mi to chvílemi zdálo až moc překombinované, když se všechno vysvětlilo, bylo to důstojné pokračování prvního dílu. Konec je sice trochu americky happyendovej, ale tak nějak mi to k závěru sedělo. Nicméně odstavec s modrýma míčkama je podle mě naprosto nejlepší část knihy!:)

13.01.2019 4 z 5


Noční klub. Díl první Noční klub. Díl první Jiří Kulhánek

Kdybych nevěděl, že je Kulhánek, měl bych tendence si myslet, že je to Kotleta, ačkoliv oba píší celkem podobně, jsou tam vidět určité niance podle kterých se dají tito dva spisovatelé celkem dobře rozpoznat. Každopádně knihu jsem přečetl skoro na jeden zátah, a to je díky tomu, že už bylo půl osmé ráno a já se musel vyspat:) Příběh celkově dobře odsejpá a ačkoliv tam byla jedna scéna (spoiler: po vraždění v sídle klubu), kdy jsem chvíli přemýšlel, že knížku odložím, tak mi to nedalo, dokud jsem jí nedočetl. A okamžitě začal další díl:) A i když je podle mě nejlepší vampýr Herr Bezzemek, tak Tobiáš mu celkem obstojně konkuruje, ať už hláškama, nebo Tím druhým. Vřele doporučuji pro každého fandu drsňáků, kteří mají z prdele štěstí v neštěstí. A ještě mají smysl pro humor!

09.01.2019 4 z 5


Žádná chvíle není poslední Žádná chvíle není poslední Petr Heteša

Divnej konec,jinak zbytek klasickej Heteša:)

26.12.2018 4 z 5